Aile Yaşam Merkezinden Şehit Ailesine Ziyaret

Aile Yaşam Merkezinden Şehit Ailesine Ziyaret

Şehitlerimizi ve şehit ailelerini unutmayan üyeler, şehitlerimizin emaneti olan “şehit ailelerine” vefa ve minnet borcunu, herkesin ödemeleri gerektiğini ifade ettiler.

Oğlundan sonra eşini kaybeden Sümbül Hanım, “Eşimin kalbi oğlumun acısına dayanamadı.” diyerek gözyaşlarını tutamadı.Şehitlik makamına herkesin ulaşamayacağını ve oğluyla her zaman gurur duyduğunu belirten şehit annesi, oğlunu çok özlediğini söyledi. Üyeler tarafından şehit ailesine hediyeler takdim edildi.
  Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren şehit ailesi, gösterdiği duyarlılıktan ve topluma faydalı, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş gençler yetiştirdiği için Çubuk Aile Yaşam Merkezine teşekkür ettiler.

  Konu ile açıklama yapan Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan; “1993 tarihinde Çubuk"a ilk gelen şehitlerimizden birisi olan Şehit Gazi Alardek"in şehit cenazesini defin organizesinin şehide yakışır bir şekilde güzel bir organizasyonla yapılması, yapılan organizeye şehit ailesi, köylüler ve katılan halk tarafından büyük ilgi görüp, takdir almıştı. Yapılan törenler şehit ailelerine bir moral olmuş, bir anı olarak kalmıştır. Bundan sonrada İlçemize gelen bütün şehitlerin yakınları bana gelip sözlü olarak vekâlet vererek, benden kendi şehitlerinin cenaze törenlerini organize etmemi istediler. Bende kabul ettim. İnşallah ilçemizden bir daha şehit vermeyiz” dedi.
  Duygusal anların yaşandığı ziyarette, şehit annesi Sümbül Alardek, ilk çocuğunu şehit vermenin hem üzüntüsünü hem de gururunu yaşadığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.