AB'den Derneklere 10.000 Euro'luk Yardım

AB'den Derneklere 10.000 Euro'luk Yardım

Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi Türkiye'de sivil toplumun Desteklenmesi amacıyla projesi kabul edilen derneklere 10.000 Euro'luk yardım yapacak.

Çubuk Belediye Başkanlığı koordinatörlüğünde konuyla ilgili olarak dernek temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.Çubuk Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya dernek temsilcileri katıldı.Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Sipahi toplantıya katılan dernek temsilcilerine konuyla ilgili bilgi verdi.

Yusuf Sipahi Konuyla ilgili olarak şunları söyledi"Türkiye-AB Katılım Öncesi Mali İşbirliğinin 2006 yılı programı çerçevesinde finanse edilen ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından yürütülen "TR-0604.05 Türkiye'de Sivil Toplumun Gelişiminin ve Sivil Diyaloğun Desteklenmesi Projesi" kapsamında Türkiye'de Sivil Toplumun Desteklenmesi: Katılımcı Demokrasi İçin Yerel Hareket Hibe Programı ile ilgili proje kapsamın'da ilçemize 300.000 Euroluk bir yardımın gelmesini bekliyoruz.Projenin birinci aşaması tamamlandı ve şu anda brükselde onay bekliyor.Onaylandığı takdirde ilçemize 300,000 euro'luk bir yardım gelecektir.

Sivil Toplumun Desteklenmesi: Katılımcı Demokrasi İçin Yerel Hareket Hibe Programı Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) kapasitelerinin geliştirilmesini desteklemek suretiyle, karar süreçlerine katılımlarını artırmayı ve birbirleriyle, aynı zamanda AB ülkelerindeki benzer örgütlerle iletişim ve işbirliği kurmalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, söz konusu Hibe Programı Türkiye'de yerel düzeyde faaliyet gösteren STK'ların küçük ölçekli projelerine destek vermeyi öngörmektedir.

Sivil Toplumun Desteklenmesi: Katılımcı Demokrasi İçin Yerel Hareket Hibe Programına sunulacak projelerin Programın aşağıda belirtilen önceliklerden birinin kapsamında yer alması gerekir:

Bilinç oluşturma: İlgili tematik alan kapsamında yerelde yaşayanların yerel sorunlar konusunda bilinçlenmesini amaçlayan projeler. Yerel kampanyalar, eğitimler gibi faaliyetler ve bu faaliyetleri tamamlayıcı yayınlar, toplantılar, festivaller, sokak etkinlikleri gibi faaliyetler.
Tanıtım/halkla ilişkiler & ağ oluşturma: Yereldeki STK'ların faaliyetlerini tanıtmaya yönelik, örgütlerindeki etkin üye sayısını artıran ve kendi bölgesindeki STK'larla ağ oluşturma yoluyla faaliyetlerini güçlendiren projeler. STK'ların kendi çalışmaları ile ilgili yayınlar, hedef grubun geniş katılımıyla gerçekleştirilen buluşmalar, bölgedeki diğer STK'larla ağ oluşturma çalışmaları gibi faaliyetler.
Katılımcı süreçler: STK'ların faaliyetlerinde katılımcı süreçleri geliştiren projeler. Sorun / paydaş / ihtiyaç analizi, stratejik plan oluşturma gibi çalışmalar ve bu çalışmaları bütünleyici toplantı, araştırma gibi faaliyetler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum