8720’den Gelen “Çubuk Belediye Başkanını Başarılı Buluyor musunuz?” Mesajı Nedir

8720’den Gelen “Çubuk Belediye Başkanını Başarılı Buluyor musunuz?” Mesajı Nedir

8720 numarasından gelen SMS’in kim tarafından gönderildiği merak konusu oldu.

Bugün 8720 numarasından Çubuklu vatandaşlara bir mesaj gönderildi. Mesajın kim tarafından gönderildiği merak konusu oldu. Yerel seçimler öncesinde gönderilen SMS’te “Çubuk Belediye Başkanını Başarılı Buluyor musunuz?” sorusu soruldu.

8720 numarasından gönderilen mesaj şu şekilde: “Çubuk Belediye Başkanını Başarılı Buluyor musunuz? Bu mesajı saat 21.00’a kadar ücretsiz cevaplayarak ankete katılabilirsiniz. Siyasal Araştırma”

Bu mesajın hiçbir siyasi parti ile alakası yok. Bu mesajı araştırma şirketleri gönderiyor. Herhangi birisi veya belediye başkanı adayı olmayı düşünen birisi araştırma şirketi ile anlaşarak bu SMS’i vatandaşlara göndertebilir ve böylelikle kamuoyu araştırması yapabilir. Bu nedenle mesajın Çubuk belediye başkanı adayı olmayı düşünen biri tarafından gönderilmiş olma olasılığı yüksek.

Daha önce birçok şehirde yerel ve genel seçimler için bu şekilde SMS’ler gönderilmiş. Daha önce 8720’den gelen SMS’lerle ilgili farklı kaynaklarda yapılan haberlerde bunun “para tuzağı olduğu” belirtilmiş. Bu nedenle dikkatli olmanızı öneririz...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum