8. Aşure ve Birlik Günü kutlandı

8. Aşure ve Birlik Günü kutlandı

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) tarafından organize edilen "8. Aşure ve Birlik Günü"nde Alevi ve Sünni vatandaşlar bir araya geldi.

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) tarafından organize edilen "8. Aşure ve Birlik Günü"nde Alevi ve Sünni vatandaşlar bir araya geldi.

Çubuk bölgesinde bulunan 54 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu ÇUDEF tarafından organize edilen Aşure ve Birlik Günü, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Program, Kerbela'dan günümüze tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve dua edilmesinin ardından, Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla devam etti.

Etkinliğin açılış konuşan ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş, milli, manevi ve insani değerleri ön plana çıkartmak, ilçede birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla derneklerini kurduklarını söyledi.

İlçede 8 yıldır aşure ve birlik gününü birlikte kutladıklarını dile getiren Taş, "Muharrem ayının her sene-i devriyesinde Aşure ve Birlik Günleri yaparak ortak değerlerimizi paylaşıp ön yargıların yıkılması ve kardeşliğimizin pekişmesine gayret sarf ettik. Ancak son günlerde ülkemizde ve etrafımızda yaşananlar bizleri derinden üzmektedir" dedi.

Taş, etkinliğin yapılmasına destek verenlere teşekkür etti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da insanların konuştukça ve hüzünleri paylaştıkça sorunları çözdüğünü, birlik ve beraberliğin pekiştiğini anlattı.

Konuşmaların ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taşkın, "Türkistan'dan Rum'a Horasan Erenleri'nin Hayatı" konulu konferans verdi.

Konferansın ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet konservatuvarı Tasavvuf Topluluğu, şef Doç. Dr. Arif Demir yönetiminde semah ve sema gösterileri sundu, "İlahi Aşk Dinletisi" isimli konser verdi.

Daha sonra konferans salonunda ve Atatürk Parkı'nda kurulan stantlarda yaklaşık 2 bin 500 kişiye aşure dağıtıldı.

Programın ardından ÇUDEF Başkanı Taş tarafından, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatörü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Arif Demir, Seyit Kalender Veli Ocağı Dedesi Ahmet Kuzukıran ve işadamı Yakup Ulgü'ye plaket verdi.

Programına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan ile çok sayıda davetli de katıldı.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/cubukta-8-asure-ve-birlik-gunu-kutlandi-1463621/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.