70 Yaşında Babalar Gününde Evlendiler

70 Yaşında Babalar Gününde Evlendiler

Huzurevi'nde kalan 70 yaşındaki Yüksel Soyal (70) ile bugüne kadar hiç evlenmemiş Esmehan Eraslan (68), Babalar Günü'nde düzenlenen törenle dünya evine girdi.

Çiftin nikahını Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden kıyarken, şahitliğini Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Ankara İl Müdürü Neriman Koca ve Vali Yardımcısı Mehmet Kurtoğlu yaptılar.

Süleyman Demirel Huzurevi'nde uzun zamandır devlet tarafından bakılan 70 yaşındaki Yüksel Soyal ile yine yakın zamanda Huzurevine devlet tarafından yerleştirilen ve bu güne kadar hiç evlenmemiş 68 yaşındaki Esmehan Eraslan ile tanıştı. Tanışmanın ardından yıldırım aşkına tutulan Yüksel Soyal, Esmehan Eraslan'a evlenme teklif etti.

Evlenmeye karar veren çift durumu huzurevi yönetimine bildirdi ve babalar gününde nikah kıymak istediklerini söylediler. Bunun üzerine huzurevinin süslenen bahçesinde dün akşamüzeri çift nikah ve düğün için masaya oturdu.

’’EZBER BOZDUM’’

      Çiftin nikahını Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden kıyarken, şahitliğini Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Ankara İl Müdürü Neriman Koca  ve Vali Yardımcısı Mehmet Kurtoğlu yaptılar. Nikah sonrası Başkan Özden, ilk defa huzurevinde bir çiftin nikahını kıydığını söyledi. Babalar Günü'nde nikahları kıyılan çiftin mutlu olmasını dileyen Özden,’’ Bu büyük ailenin düğününe hepiniz hoş geldiniz. Ben bu düğün ile ezberimi bozdum. Bu güne kadar hep ilk nikahını kıymıştım. İki çift bir birleri ile tanışmışlar anlaşmışlar ve ikinci baharlarını yaşamak istemişler. Bir yastıkta kocamayı Allah nasip etsin, hayırlı uğurlu olsun’’ diyerek, her zamanki gibi evlenme cüzdanını gelinin eline vererek, gelinin elini öptü.

      Ankara Valisi Alaattin Yüksel’in düğüne özel olarak katılmak istediğini ancak önemli bir işi nedeniyle katılamadığını söyleyen Vali Yardımcısı Mehmet Kurtoğlu, kendisinin valiyi temsilen katıldığını belirterek, valinin Yüksel’in selamlarını iletti. Sosyal hizmetler ailesinin çok büyük bir aile olduğunu ve bu gün binlerce insana hizmet ettiğini ifade eden Kurtoğlu, bu hizmetten de çok mutlu olduklarını kaydederek, çiftlere mutluluklar diledi.

      Kıyılan nikahın ardından davetliler gelin ve damada hediyeler ve paralar taktı. Çift oynamadığı nikahta huzurevi sakinleri ve çalışanları müzik ve davul, zurnalar eşliğinde dakikalarca göbek attılar.

                Daha sonra huzurevine ve sosyal faaliyetlere katkılarından dolayı Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e teşekkür plaketi verildi. Plaketi huzurevi adına Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.