60. ŞEHİDİMİZİ DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK...

60. ŞEHİDİMİZİ DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK...

“Şehitler Diyarı” olarak anılan İlçemiz de 60. şehidimizi de son yolculuğuna uğurladık.

Şuayip YAMAN

 

Haber –Yorum

Diyarbakır’da bölücü terör örgütü PKK’nın hain ve kahpece saldırısında şehit düşen polis memuru Salih Eroğlu (30), memleketi Çubuk’ta binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede teröre lanet yağdı.

 

Diyarbakır Hani İlçesi’nde görev yapan polis memuru Salih Eroğlu, hamile eşi ve 3 yaşındaki oğlunun yanında şehit edildi.

 

Polis memuru Salih Eroğlu 1985 Çubuk Saraycık Köyü doğumlu..

 

2014 yılında görev yaptığı İstanbul’dan Diyarbakır’a tayin edilmişti...

 

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde görev yapan polis memuru Eroğlu 08.10.2015 Cuma günü 3 yaşındaki oğlu (Yusuf Eroğlu) ile birlikte hamile eşini (Yağmur Eroğlu) doktor kontrolü için özel otomobili ile Diyarbakır’a götürmüş. Muayene sonrası görev yaptığı ilçeye dönüşe geçmiş ve bir müddet sonra terör örgütü PKK’nın saldırısına uğramıştır.

 

Şehit polis memuru Eroğlu, Sergenli Köyü yakınlarında bir grup PKK’lının yol kestiğini görünce aracıyla manevra yaparak geri dönmek istemiş, bu sırada PKK’lı teröristler uzun namlulu silahla ateş açmış, açılan ateş sonucu başına kurşun isabet eden Eroğlu ağır yaralanmış, hastaneye kaldırılan Eroğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehit olmuştur.

 

Eroğlu’nun eşi ve oğlu saldırıdan yara almadan kurtulmuştur.

 

Şehit polis memuru Salih Eroğlu için ilk tören görev yaptığı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde yapıldı. Cenaze töreninde polis memuru Salih Eroğlu’nun 3 yaşındaki oğlu Yusuf Eroğlu’nun “Babama gitmek istiyorum, evimize gidelim” diye ağlaması üzerine annesi yağmur Eroğlu’nun, “Evimiz mi kaldı! Yavrum” demesi törene katılanlara duygulu anlar yaşatmıştır...

 

Gençlerimiz, cenaze töreninde “şehitler ölmez vatan bölünmez” diyerek slogan atıyorlar. Ama gerçekte; şehitler ölüyor, böyle giderse vatan da bölünmek üzere..

 

Kim ne derse desin, maalesef minik Yusuf 3 yaşında yetim kaldı. Doğacak kardeşi de anne karnında daha şimdiden yetim kaldı. Görüldüğü gibi “ateş düştüğü yeri yakıyor”.

 

Şehidimiz için ikinci tören ise ilçemizde yapıldı.

 

                                   Cami ve mezarlıkta izdiham yaşandı

 

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Çubuk’ta ‘Cenaze Töreni’ne binlerce vatandaş katıldı.

 

Binlerce insan Camii Kebir’ e akın etti. Cami’nin içinde ve avlusunda izdiham yaşandı.  Camiye gelen vatandaşlar girişte polisler tarafından kontrol edildi.

 

Camii Kebir’de kılınan İkindi ve cenaze namazı sonrası Eroğlu’nun tabutu omuzlara alındı. Tabut cenaze aracı ile mezarlığa giderken de binlerce vatandaş araçları ile yol boyunca eşlik etti.  Araçlar, izdihamdan neredeyse yürüyüş hızında ilerledi. Kortejdekiler Tekbir getirdiler. 

Köy girişinde araç trafiği kilitlenince vatandaşlar mezarlığa yürüyerek gitti.

 

Şehit polis memuru Eroğlu, doğum yeri olan Saraycık Köyü (Mahallesi) Mezarlığı’nda dualar eşliğinde defnedildi.

 

Şehidimize Allah'tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

sehit-vert.jpgsehit2-vert.jpgsehit3-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.