40 yıllık husumet barışla sonuçlandı

40 yıllık husumet barışla sonuçlandı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 40 yıldır arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan iki mahallenin sakinleri Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın talimatıyla kurulan komisyon tarafından barıştırıldı

lçenin Dağkalfat ve Susuz Mahallelerinin sakinleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle 40 yıldır süren husumetin son bulması için Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın talimatıyla komisyon kuruldu.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin'in başkanlığında sorunun giderilmesi için bir araya gelen, iki mahallenin ileri gelenlerinden oluşan komisyon tarafından yürütülen çalışma sonucu husumete neden olan arazinin iki mahallenin de mağdur edilmeyeceği bir anlaşma ile bölünmesi sağlandı.

Anlaşmaya varılmasının ardından ortak şekilde belirlenen sınırda, iki mahalle sakinlerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, 40 yıldır süre gelen husumeti ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yapılan anlaşmayla gönül çizgisinin oluşturulduğunu ve iki mahalleli arasında kardeşlik köprüsünün yeniden tesis edildiğini vurgulayan Acehan, şunları kaydetti:

"Dağkalfat ve Susuz Mahalleleri arasında başlayan husumetin düzeltilmesi için benden yardım istendi. Ben de bu konunun çözümü için bir çalışma başlattım. Sonunda her iki köyün muhtarları, dernek başkanları ve ileri gelenlerinin kardeşçe, mutabık kaldıkları ortak çözümle, bugün 40 yıllık sorunu çözmüş bulunuyoruz. Bu güzel anlaşma için tüm destek verenleri tebrik ediyorum ve kutluyorum. İnşallah her iki köyümüz de kardeşçe, dostça, huzur, barış ve adalet içerisinde yaşar. Geçmişte kan dökülmeye varan sorunlar yaşanmıştı. Tekrar bu tür kavgalara meydan verilmemesinden gayet memnunum."

- Köylere geri dönün çağrısı yaptı

Acehan, sağlıklı tarımsal üretimin devam etmesi için şehirlerden köylere tersine göçün başlaması gerektiğini aktardı.

Tüm mahallelere eşit mesafede olduklarını ve bu düşünce ile hizmet sunduklarını dile getiren Acehan, köylerde üretimin devam etmesini istediklerini kaydetti.

"Ankara'da oturan ve emekli olan her büyüğümüzün buralara gelerek bahçe sahibi olması ve kendi ürünlerini üretmesi gerçekten çok önemli." ifadelerini kullanan Acehan, köylerin nüfusunun artmasını istediklerini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin de yapılan çalışma sonucu tapuya ilişkin sorunun da çözüme kavuştuğunu belirtti.

Susuz Mahallesi muhtarı Hüseyin Biçer, Başkan Acehan'ın öncülüğünde iki mahalle arasındaki sorunun çözüldüğünü dile getirdi.

Tören iki mahalledeki vatandaşların tokalaşıp, birbirlerine sarılmasıyla sona erdi.

Törene, Belediye Başkan Yardımcılarından Hasan Hüseyin Karakuş, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Abdullah Esre ve mahalle muhtarları katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum