3'Üncü Ankara Fotoğraf Yarışması Başlıyor

3'Üncü Ankara Fotoğraf Yarışması Başlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı’nın, Ankara’nın kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtan ve yöresel değerlerimizin ön plana çıkartılmasını amaçlayan “3’üncü Ankara Fotoğraf Yarışması 2017” için başvurular başladı.


Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen yarışmada, Ankara’nın kültürel ve tarihi yönlerinin yanı sıra, yöresel değerlerinin de ön plana çıkacağı fotoğraflar değerlendirilecek.
Yarışma, lise öğrencileri, üniversite öğrencileri ve yetişkinler olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek. Yarışmaya katılmak isteyenlerin 8 Haziran 2017 tarihine kadar çektikleri fotoğrafları göndermeleri gerekiyor. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya ilişkin detaylara ajansın web sitesi üzerinden ulaşılabilecek. Sonuçlar, seçici kurul değerlendirmesinin ardından basın yoluyla ve www.ankaraka.org.tr ile www.tfsf.org.tr adreslerinden duyurulacak.

Birinciye 3 bin TL
Her kategoride birinci olan yarışmacı 3 bin, ikinci olan 2 bin, üçüncü olan yarışmacı da bin lira ödül kazanacak. Yarışmada mansiyon kazanan yarışmacılara ise 500 lira ödül verilecek. Yarışmada ayrıca her kategoriden en fazla 10 eser de sergilenmek üzere seçilecek. Sergilenmeye hak kazanan fotoğraflara ise 100 lira ödül verilecek.

“Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginliği karelere yansıyacak”
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık’ın yarışmaya ilişkin değerlendirmeleri şöyle: “Ankara’nın kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtacak, yöresel değerlerini ön plana çıkartacak, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin yeniden canlanmasını sağlayacak olan 3’üncü Ankara Fotoğraf Yarışması’nın Ankara tanıtımına olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum. Yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi ve etkili tanıtım çalışmalarının yapılması, Ankara turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi bakımından çok önemlidir. Ankara Kalkınma Ajansı, bu çerçevede çok özel bir fotoğraf yarışmasına daha imza atıyor. Bu yıl düzenleyeceğimiz yarışma ile temel hedefimiz; Ankara’ya kültür ve tarih tarafından bakarak, Ankara’nın kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtan fotoğrafların ortaya çıkartılması olacaktır’’.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.