30 Genç, Ülkelerinin Yemeklerini Tanıttı

30 Genç, Ülkelerinin Yemeklerini Tanıttı

Çubuk'ta, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın düzenlediği etkinlikte, 30 genç, ülkelerine ait yemekleri tanıttı.

 

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Türk Ulusal Ajansı), AB Hayat Boyu Öğrenme Grundtvig Programı kapsamında gerçekleşen kültür gecesi etkinliğinde, Çubuk'ta 7 arkadaşın bir araya gelerek oluşturdukları Genç Turşucular grubunun "Bizim Çubuk, Bizim Turşu: Gel ve Turşunu Kur" ve Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi tarafından hazırlanan "Kendi Turşunu Nasıl Yaparsın-" projeleri hayata geçti.

Yıldırım Beyazıt Otağı Çadır Restoran'da düzenlenen etkinlikte, İspanyaFransaAlmanyaPolonya,YunanistanBulgaristanÇek CumhuriyetiLetonya, İrlanda, İtalyaSlovakyaMacaristan ve Türkiye'den 30 genç, ülkelerine ait yöresel yemekler hazırlayarak, etkinliği izleyenlere ikram etti.

Etkinlik lideri Aslıhan Tarkan, gün içinde Çubuk turşularını öğrenen gençlerin, kendi ülkelerinin yemek ve içeceklerini tanıtacağını söyledi. Tarkan, gençlerin, Çubuk'un kültürel ve doğal alanlarını da gezeceğini belirterek, programın 5 gün boyunca süreceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.