30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı

Çubuk’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenle kutlandı.

Çubuk'taki kutlamalar Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı’nın okumasının ardından törende Garnizon Komutanlığı adına Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Sök, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Çubuk Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Akif Gündoğmuş’un ‘Akdeniz’ adlı şiiri ve Çubuk Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Uyar’ın ‘Bu Vatan Kimin’ adlı şiiri okudu. Program, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, kaymakamlık makamında kutlamaları kabul etmesiyle devam etti. Bu yıl vatandaşlar da yoğun olarak kutlama törenine katıldı.

Daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına bir resepsiyon veren Kaymakam Şahin, tüm ilçe halkının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir Kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Acehan, mesajında “93. Yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zaferi Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir” dedi.

 “30 Ağustos, dünya tarihine damga vuran Milletimizin birlik ve beraberlik içinde vermiş olduğu, inançlı onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir” diyen Başkan Acehan, mesajında şunlara yer verdi:

“Bu zafer milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuştur. Aziz Şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emaneti olan, bu vatanı, Milletimizin azmi ve gayreti sayesinde her geçen gün daha ileri daha kalkınmış daha da güçlenerek, hedeflediğimiz, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemizin güçlü, Milletimizin huzurlu olması, Şehitlerimiz’ inde Ruhunu şad edecektir. Bu duygu ve düşüncelerimle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Çubuklu hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zafer yolunda canlarını feda eden İstiklal Savaşı kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Kutlama programına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, oda başkanları ile diğer yöneticiler, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

30agustos-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.