23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Çububuk'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli törenler düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan'ın Atatürk Parkı'ndaki anıta çelenk koyması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler, ilçedeki tüm ilk ve ortaokullarda ayrı ayrı devam etti.

Türk Telekom İlköğretim okulunda düzenlenen törene katılan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı.

Konuşmasında tarih boyunca Türk Milletinin tüm zorluklara rağmen büyük zaferler elde ettiğini hatırlatan Başkan Acehan, Kurtuluş Savaşının da bu zaferlerden en önemlisi olduğunu kaydetti. Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günün çocuklara armağan ettiğini vurgulayan Başkan Acehan, ’’Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan 1920 tarihini Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederek sadece Türkiye’deki çocuklara değil tüm dünya çocuklarına hediye etmiştir. Bu nedenle bugün hem demokrasi açısından hem de tüm dünya çocuklar açısından çok önemli bir gündür’’ dedi.

Çocukların vatan ve millet sevgisiyle yetiştirilmesinin önemine işaret eden Başkan Acehan, ’’Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, çağın gereklerine uygun olarak kendilerini yetiştirip, ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkaracaklarına, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. Bizlerde yerel yönetimler olarak, çocuklarımızın en iyi şartlarda kendilerini yetiştirerek geleceğe hazırlamaları için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmekteyiz’’ diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ve Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş ve kurum yetkililerinin katıldığı törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ve çeşitli gösteriler sergilendi.

Protokol üyeleri daha sonra Yavuz Selim, Yıldım Beyazıt ve Bekir Yılmaz İlköğretim okullarındaki törenleri de katılarak öğrencilerin gösterilerini izledi.  

2dsc03579-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum