19 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI

19 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Tüm yurtta olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçe okullarının katılımıyla Çubuk Belediyesi Şehir Stadyumu’nda kutlandı.

Öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel gösterilerle büyük bir coşku içerisinde geçen kutlamalarda, birbirinden farklı renkli görüntülerde yaşandı.

-ÇELENK KOYMA TÖRENİ

Çubuk’ta istiklal güneşimizin doğduğu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 92. Yıl dönemi törenlerle kutlandı. Atatürk Parkında bulunan Atatürk Anıtına çelenk koyma merasimiyle başlayan kutlamalara, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Garnizon Komutanı Kıd. Yzb. Sıtkı Akgöz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Sülyman Memiş, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

-ŞEHİR STADYUMUNDA ÇOŞKU DORUĞA ÇIKTI

Çelenk koyma töreninin ardından kutlamalar Çubuk Belediyesi Şehir Stadyumunda devam etti. Kaymakam Şahin ve Başkan Özden öğrencilerin 19 Mayıs’ını kutladı. İlçedeki tüm okulların katıldığı kutlamalar, bayraklarla donatılan stadyumda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile başladı. Kutlamalar, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı ile sürdü.

-ÖĞRENCİLER HEYCANLI ANLAR YAŞADI

Uzun zamandır bu anlamlı güne hazırlanan öğrenciler birbiri ardına gösteriler sundu. Çubuk Anadolu Lisesi Korosu’nun söylediği marşlarla renklenen programda, öğrencilerin açtığı Türk Bayrağı ile coşku doruğa çıktı. Yücel Han Spor Kulübü sporcularının tekvando, Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Spor Kulübü öğrencilerinin eskrim gösterileri, Ticaret Meslek Lisesi Jimnastik ekibi ilgiyle izlendi. Sporcuların yaptığı akrobatik hareketler ayakta alkışladı. Şiirlerin okunduğu programda, Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi halk oyunları ekibi izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Çeşitli yarışmalarda ve Gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği programın sonunda, Çubuk Lisesi Bando takımının gösterisi ile son buldu. Tören sonunda Kaymakam Şahin ve Başkan Özden, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.