1670 Sokak Hayvanı Sağlık Taramasından Geçirildi

1670 Sokak Hayvanı Sağlık Taramasından Geçirildi

Çubuk’ta bir yılda bin 670 sokak hayvanına yönelik sağlık ve bakım hizmeti verilirken bunlardan, 87 sokak köpeği sahiplendirilirken, 356 köpek ise kısırlaştırıldı.

Çubuk’ta bir yılda bin 670 sokak hayvanına yönelik sağlık ve bakım hizmeti verilirken bunlardan, 87 sokak köpeği sahiplendirilirken, 356 köpek ise kısırlaştırıldı.  

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 2017 yılında oluşturulan iki ayrı ekiple ve çift vardiya olarak sokak hayvanlarına yönelik hizmet verildiği belirtildi. Bir yılda 822 istek ve şikayet sonucunda bin 670 sokak hayvanına aşılama, sağlık ve bakım hizmeti verilirken, bunlardan 87’isi sahiplendirilirken, 356’ısı kısırlaştırıldı ve bunlar haricinde 475’tane sahipli hayvan da aşılanarak sahiplerine teslim edildiği kaydedildi.

Çubuk’ta sokak hayvanlarına yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, yaptığı açıklamada, iki ayrı barınakta 400’ün üzerinde sokak hayvanın günlük ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Yaban ve sokak hayvanlarına bakmanın insani bir vazife olduğunun altını çizen Topçu, şunları söyledi:

‘’Müdürlüğümüze özellikle sokak hayvanları konusunda bir yıl içerisinde 822 talep geldi. Bu talepler doğrultusunda bin 670 sokak hayvanına yönelik işlem yapıldı. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle 356 köpek kısırlaştırıldı. Diğer hayvanlar da kuduz, iç ve dış parazit gibi hastalıklara karşı aşılandı. Belediye olarak takip ettiğimiz iki ayrı barınak bulunuyor. Bu barınaklardan 50 hayvan kapasiteli barınak olanda sahada topladığımız hayvanların rehabilitasyon işlemleri yapılıyor. Diğerinde ise vatandaşlarımızın rahatsız olup, şikayet ettikleri köpekleri toplayıp doğal yaşam alanında besleyip takip ettiğimiz barınak tipinde yaşam alanıdır. Burası barınaktan öte beslenme ve barınma öncelikli yer olan doğal yaşam alanıdır. Merkeze 5 kilometrelik mesafede olan bu alnın ulaşımı da kolay bir yerdir.  Yaşam alanında yaklaşık 400’e yakın hayvan bulunuyor. Hayvanları o alanda düzenli olarak besleme yaparak ilçe merkezine inmelerini engellemeye çalışıyoruz. Ayrıca bu barınaklarda bulunan hayvanları sahiplendirilmesi noktasında da çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda 87 adet hayvanın sahiplendirilmesini sağladık.’’

Açık alanda bulunan hayvanların hem gönüllü vatandaşlar tarafından hem de belediye ekipleri tarafından düzenli olarak yemleme yapıldığına işaret eden Topçu, ’’Bu alana yıllık 5 ton kuru mama bırakıyoruz. Bunun yanında esnaflarımızın verdiği büyük destekle bir yılda yaklaşık 10 ton bayat ekmek ve yemek artığı bırakıyoruz’’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.