13. FESTİVAL TANITIM TOPLANTISI YAPILDI...

13. FESTİVAL TANITIM TOPLANTISI YAPILDI...

13-16 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak olan 13. Uluslar arası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali “Tanıtım Toplantısı” Yeşil Çubuk Parkı’ndaki “Park Izgara’da yapıldı.

Şuayip YAMAN

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, festivalinin her yıl olduğu gibi bu yılda Eylül ayında gerçekleştirileceğini söyledi. Festivalin amacının ilçe ekonomisine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Acehan, festival için hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan yaptığı açılış konuşmasında, Festival alanı 55 dönüm idi. Buna 74 dönüm daha ilave edildi. Bu festival’de sizleri de aramızda görmek istiyoruz.  Ulusal Medya ile de çalışmalarımız sürüyor. 

 

Sizler de bizim gibi ev sahibisiniz. Buradan sizleri ev sahibi ilan ediyorum.

Yoğunluk ve kalite açısından mükemmel bir Festival yapacağız.

 

Geçtiğimiz yıl 12. si yapılan Festival’de; Çubuk Muhtarlar Derneği ve Çubuk Ziraat Odası Başkanlığı yükümüzü aldı. Sergiledikleri yöresel ürünlerle bizi ve ilçemizi başarı ile temsil ettiler. Onlara teşekkür ediyorum.

 

“Büyük miktarda sıcak para girişi oluyor”

 

Tüm turşucu esnafını festival alanında kurulacak stantlarda görmek istediklerini söyleyen Acehan, şunları söyledi: Gerçekten de Festival bizden önceki Belediye Başkanlarımızdan Adem Tuğluca’nın ilçemize armağan ettiği çok güzel bir projedir.

Kendisine bu konuda çok teşekkür ediyorum. İlçemizin tanıtımının yapılması yanında festivalde ilçeye çok büyük miktarda sıcak para girişi oluyor. Sadece Festival süresince değil bir yıl süren bir ekonomik getirisiyle tüm ilçe halkına yönelik ekonomik döngü meydana getiriyor.

Biz bunun için festivali eğlence gibi görmüyoruz. Festivaldeki amaç eğlence değil, amacımız vatandaşımızın emeğini ekonomiye kazandırmaktır."

“Festivalin turşu satışlarına katkısı büyük”

 

Festival alanının geçen yıla göre genişletilerek büyütüldüğünü aktaran Başkan Dr. Acehan, trafik akışının da sorunsuz olması için festival alanından Aşağı Çavundur Mahallesi'ne doğru tek yön olarak vereceklerini söyledi.

 

“Guinness Rekor Denemesi yapacağız”

28 Ağustos 2018 tarihinde Guinness Rekor Denemesi yaparak dünyanın en büyük hacimli turşusunu yapacağız.

 

O gün de sizleri aramızda görmekten onur ve gurur duyacağız.

 

Guinness rekorları kitabına girmek üzere başvuru yapılmış olup; 1,5 ton kapasiteli özel imal edilmiş büyük bidona dünyanın en büyük turşu kurulumu için 28 Ağustos 2018 saat:11.00 de Çubukabad Parkı’nda sizlerle buluşarak bu dev bidona dünyanın en büyük hacimli turşusunu birlikte kuracağız.

 

Kurulumu yapılan bu turşu 13-16 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan 13.Uluslararası Çubuk Turşu Festivalinde tüm halka dağıtılacak.

 

(Çubuk Belediyesi keşke ilçenin asli sorunlarını çözmede de ‘Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girse...)

 

            “Dev yatırımlarımızın inşası bitmek üzere”

 

Önümüzdeki günlerde 5 dev eseri de açmayı planlıyoruz.

 

Canlı Hayvan Pazarı açıldı. 2 aydır faaliyetine devam ediyor.

 

Lojistik merkezi bitti. Birimlerimiz yavaş yavaş taşınmasını sürdürüyor. Diğer birimlerimizin (Başkanlık, Fen İşleri Müdürlüğü ve Hizmet binası) inşaatları da inşallah yılsonuna kadar bitecek. Bu binaların açılışına Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bakanlarımızı da davet edeceğiz.

 

Ankara 3. Bölge AK Parti Milletvekili Nevzat Ceylan, Sivil toplum kuruluşları demokrasinin temel raylarıdır. Sivil toplum kuruluşlarına bundan sonra daha fazla ihtiyacımız olacak. Bu nedenle onları güçlendireceğiz.

 

Ankara şu anda “Hızlı Tren” merkezi oldu.

 

Anadolu Jet ile herkes otobüsten daha ucuz seyahat ediyor.

 

Şehir Hastaneleri Ankara’da hizmete girdi.

 

Ankara’nın en büyük sorunu sahipsizlik. Çubuklu, Beypazarılı köylerine ne yapacağını düşünüyor. Ama Ankara için proje üretmiyorlar.

 

Ankara’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdik. İnsanların nereden geldiği önemli değil. Ankara’ya ne kadar katkısı olduğu önemli.

 

Ankara 2. Bölge AK Parti Milletvekili Orhan Yeğin, İnsan yaşadığı kente ailesinden başlayarak hizmet eder. Hepimiz bir derneğin bir çatının üyesiyiz. Festival’le ilgili olarak hepimiz birlikte ne yapabiliriz? Bunun istişaresini yapmalıyız. İnşallah bu Festival’in en büyük Festival olmasını sağlayacağız.

 

Ankara 2. Bölge AK Parti Milletvekili Arife Polat Düzgün, “ Belediye Başkanımız Festival’e herkesi davet etti. Bize de davetlileri Çubuk’a getirmeyi sağlamak düşecek.

 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Genel Başkanı Recep Taş, “ABD Başkanı Trump Türkiye’ye ekonomik bir saldırı ile diz çöktürmek istiyor.

 

İnsanı insan yapan en önemli hususlardan birisi onların birlik ve beraberlik içinde yaşamasıdır.

 

Her türlü ihtiyacını tek başına giderecek, hiç bir insana muhtaç olmayacak, büyük sıkıntılardan ve belalardan sadece kendi imkânları ile kurtulacak hiç bir insan yoktur. Her insan, zaman zaman başka insanların yardımına, desteğine ihtiyaç duyar. Dayanışmanın verdiği güçle, en zor işlerin üstesinden bile gelir. 

Toplumları yaşatan, ilerleten ve yükselten birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlikten yoksun olan toplumların, dünya toplumları arasında istenilen yerini almasına imkan yoktur.

 

Eskiden beri birlikteliğin, dayanışmanın önemi anlaşılmış ve bu konuda çeşitli özlü sözler söylenmiştir.

 

Özellikle Türk atasözleri arasında çok önemli bir yere sahip olan;

 

 “Yalnız taş duvar olmaz.”,

 

“Bir elin nesi var, iki elin sesi var.”,

 

“Tek ağaçtan orman olmaz.”

 

Gibi sözler, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu ortaya koymaktadır.

 

Gerek günlük hayatımıza, gerekse de toplumsal hayatımızda bu birlikteliğe çok önem vermemiz gerekir. 

 

Güncel sorunların üstesinden ancak ve ancak; Birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü ile çıkabiliriz.

 

Dışarıya karşı ise milli bir duruş sergilemeliyiz.”

 

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, “Sivil toplum her açıdan çok önemli. Ankara’nın sorunlarını biliyoruz.

 

Siyaset, sivil toplumun fikir ve görüşlerinin üzerine oturmak zorunda... 

 

Tüm sivil toplum örgütlerinin en önemli sorunu ise siyasetten uzak durmalarıdır.

 

Milletvekillerimizin de desteği ile Ankara’nın sorunlarının üstesinden geleceğiz.

 

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, “Festival’in hazırlanmasında sorumluluk almış arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

Çubuk Ankara’nın hızla büyüyen bir ilçesi.

 

Festival yapacağız.

 

İlçeye Metro gelecek.

 

İlçemiz tarım ilçesi.

 

Şimdiye kadar yapılan festivallerde çok büyük organizasyonlar yapıldı. Önümüzdeki Eylül ayında da on üçüncüsü yapılacak.

 

Türkiye’nin her tarafında turşu deyince ilk önce çubuk İlçesi akla geliyor.

 

Trump’ın ülkemizde yarattığı bu ekonomik saldırıdan da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde halkımızın da sağduyusuyla çıkacağız.

 

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile bu krizden de alnımızın akıyla çıkacağımıza inancım tamdır.

 

Ankara 2. Bölge AK Parti Milletvekili Orhan Yeğin, Çubuklu, Çamlıdereli bir proje geliştirdiğinde bu projenin hemen kendi ilçesinde uygulanmasını istiyor.

 

Erzurumlu Ankara da bir proje yapıyor. Bunu doğup büyüdüğü Bismil’e götürüyor. Ankara’da yapılmasını isteyenler yok gibi.

 

Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER) Başkanı Mustafa Akdoğan, “Festival’in ilçemiz ve ülkemizde hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

Çubuk Düşünce (Platformu) Derneği Başkanı Şuayip Yaman, Konuşmalarda “Ankara sahipsiz” deniliyor. Oysa Çubuk daha da sahipsiz.

 

Oysa Çubuk, Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri. Üstelikte zengin tarihi ve kültürel zenginliklere sahip...

 

Çubuk’tan hala milletvekili yok, bürokrat yok. 25. Dönem Milletvekili Ayhan Yılmaz’ı saymazsak. Ankara’nın milletvekili çıkartamayan tek ilçesi unvanını hala koruyor. 

 

(Ayhan Yılmaz; 7 Haziran 2015-1 Kasım 2015 tarihleri arasında 4 ay milletvekilliği yaptı.)

 

Çubuk’ta çalışılacak fabrika yok (sadece bir tane), işyeri yok. Askerden gelen gençlerimiz işsiz. Evde oturmaktan neredeyse kafayı yiyecekler...

 

Üniversite mezunu kızlarımız Şabanözü’ndeki fabrikalarda asgari ücretle çalışıyor. Her gün 100 km. Yolu gidip geliyorlar.  Yazık değil mi bu çocuklara...

 

Şabanözü 8-10 bin nüfuslu ve 17 fabrikaya sahip.

 

Esenboğa Havalimanı’nda önceleri birim müdür ve amirleri Çubuklu iken şimdilerde bu unvanlara rastlamak çok zor.

 

Elimizdeki fabrikaları 20 Mayıs 1990 tarihinde İlçe olan Akyurt’a kaptırdık. İlçenin geleceği ile oynadık...

 

Esenboğa Havaalanı’nda çalışanların unvanları; temizlikçi, valiz taşıyıcı, askıcı, getir-götürcü... En büyük unvan ise güvenlikçilik. Bu işler içinde milletvekili, bakan torpili gerekli.

 

İlçede top peşinde koşması gereken gençler sahipsizlik ve başıboşluktan maalesef madde peşinde koşuyorlar..

 

Bir zamanlar tutucu ve muhafazakâr olan ilçemizde; Sosyal, kültürel, ahlaki ve manevi değerler hızla dejenere olmaya başladı...

 

Hain FETÖ’nün 15 Temmuz Darbe Kalkışması’nda gençlerimiz vatan söz konusu olunca; kelle koltukta, hiç düşünmeden Çubuk-Esenboğa Kavşağı yolu üzerindeki Hava Trafik Kontrol Merkezi ve Esenboğa Kavşağı’nda gerekli güvenlik önlemlerini alarak darbe girişiminin önlenmesinde büyük rol oynamışlardır.

 

FETÖ Darbe Kalkışması’ndaki kahramanlıklarına rağmen gençlerimizin çoğu hala horlanıyor, iş başvuruları da maalesef geri çevriliyor...

 

İlçemiz terörle mücadelede verdiği 71 Şehit ve 23 Gazisi ile “Şehitler Diyarı” olarak anılıyor.  Ama başka kentler “kahraman” olarak anılıyor, hizmetleri birbiri ardına alıyor. İlçemiz ise hizmet fukarası...

 

İlçemiz vergiye gelince “Metropol”, hizmete gelince “mezra” oluyor...

 

Tutuklu bir papazın iadesi için ülkemizde ekonomik kriz çıkartan, daha dün Kudüs üzerinden dünyayı yakmaya kalkışan dünyanın en büyük Neron’u Trump’ın ülkesi ABD,  Coca-Cola’nın patentini yıllarca bir kasada saklayıp kimseye vermez iken, bizim turşucularımız ise neredeyse turşu sattıkları herkese turşunun tarifini veriyorlar.

 

Bu gidişle tarım ve hayvancılığın yanı sıra yakında turşuyu da başkalarına kaptıracağız

 

Tanıtım Toplantısı sonrası “Park Izgara” önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

???? ANKARA / ÇUBUK ????

????Doğal Ev Yapımı Ankara Çubuk Turşusu????

Bizim Köy Sepeti’nden ????Probiyotik organik ev yapımı geleneksel lezzet

Bizim Köy Sepeti’nden Bizim Çubuk Turşuları ????#salatalık #lahana

 

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

????Sarımsak, Defne yaprağı ve dereotu turşuya mükemmel tadı veren iksir???? Kendi tarlamızda geleneksel yönetemlerle ektiğimiz ürünleri siz değerli tüketicilere sunuyoruz♥️

 

❤️Çubuk turşusu Bizim Köy Sepeti’nden alınır❤️

Tarladan sofranıza Bizim Çubuk Turşuları????

????Türkiyenin her yerine kargo????

❌KAPIDA ÖDEME YOKTUR

 

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37 yada ????DM üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları #turşu #istanbul #bodrum #gastronomi  #instafood #healthyfood #foodvideo  #türkiye #zeytinyağlı #gastronomi #yemektarifleri #izmir #manisa

dscn9198-vert1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.