Siyaset bir din ve tabu değildir.

Siyaset bir din ve tabu değildir.

Yıldırım Ahalisi Derneğinden Basın Açıklaması

Çok kıymetli hemşerilerimiz.

Basında takip ettiğiniz üzere, Yıldırım Ahalisi Derneği olarak 3 aya yakın bir zamanda, siyasi parti belediye başkan aday adaylarını ve müteakibinde siyasi parti adaylarını misafir ettik. Ev sahipliğimizde her partiye eşit yaklaşımda bulunmaya özen gösterdik. Parti ayırımı yapmadık. Hizmet için yola çıkan tüm siyasi parti adaylarımıza sevgi ve saygı duymak, memleket sevdalısı olan bizler için olmazsa olmazımızdı.

                Takdir edersiniz ki bu bir yerel seçimdir. Bunun içindir ki belediye encümen listeleri; hizmet bekleyen ve yapılacak hizmetlerde pay sahibi olmak isteyen herkes için önemlidir. Derneğimizi ziyaret eden tüm belediye başkan adaylarımıza listelerde adaletli davranılmasını ve toplumun tüm dinamiklerini mümkün olduğunca içinde barındırması konusunda dilek ve temennilerde bulunduk. Toplumun tüm dinamikleri adına, herkesin kendinden bir şeyler bulduğu, mensubiyet hissedeceği bir seçim atmosferi olmasını diledik ve mücadele ettik.

Maalesef siyasi partilerin bazıları bu dilek ve temennilerimizi dikkate almadı. Sivil toplumun sesini dinlemedi. Şu çok iyi bilinmeli ki biz listelerdeki kişilerden dolayı değil, adaletsiz bir dağılım olmasından dolayı hoşnut olmadık.

                Konuşmalarında demokratlıktan, sivil toplum örgütlerinin öneminden ve katılımcı ilçe yönetiminden söz eden adayların bu tavırları söylemleri ile ne derece örtüşüyor, bunu halkımızın takdirine bırakıyoruz. Bazı belediye başkan adaylarının ve ilçe teşkilatlarının sivil toplumun taleplerine duyarsız kalmaları, adaletli bir dağılım sağlamamaları, ben yaptım oldu mantığı ile yaklaşımları bizleri üzmüştür. Bizleri oldubittilere mahkûm etmeleri, bizimde hakkaniyet arama, katılımcı olma arzumuzdan dolayı yüksek perdeden sesimizin çıkmasına sebep olmuştur ve tepkisel bir tavır takınmamızı mecburi kılmıştır. Maalesef bu tepkisel tavrımıza maruz kalanlar bizi isteyerek veya istemeyerek bir yerlere monte etmeye çalışmışlar ve bu da bizleri üzmüştür.

                Şunu net ifade etmek isteriz ki bizim bazı siyasi parti ve adaylarına olan tepkimiz ve kırgınlığımız olmuştur lakin tepkisel duruşumuz listelerin ilçe seçim kuruluna teslim edilmesi ve akabinde son şekil verilme tarihine kadar, Ahalimizin ve ilçe halkımızın beklentileri ile dilekleri doğrultusunda devam etmiştir.

Toplumun tüm dinamik noktaları gibi bizde temsil ve hizmet noktasında yer alma mücadelemizi verdik. Listelerin son değişim tarihi itibari ile mücadelemiz ve tepkimiz noktalanmıştır. Bugüne kadar olan tepkisel duruşumuz ne siyasi partilere ne de listede yer alan çok değerli hemşerilerimizedir. Tepkimizin nedeni hak arama ve adaletli listelerin oluşumu içindi.

                Adaletli bir dağılımın söz konusu olmayacağını öngördüğümüz için sıkıntılarımızı dile getirdik. Şuan itibari ile söylenecek bir söz kalmamıştır.

                Siyasetin ülke genelinde halkımızı kutuplaştırdığı, bizden veya sizden tarzında ayrışmanın çok net bir şekilde görüldüğü bu seçim ortamından rahatsız olduğumuzu da bu vesileyle söylemek isteriz. Siyaset bir din ve tabu değildir. Siyaset halka ve memlekete hizmet aracıdır. Halkımızın bunun bilincine varmasını diliyoruz. Fanatik taraftar mantığı ile siyaset yerine sevgi ve saygıya dayalı, hizmete dayalı, daha refah ve modern bir yaşama dayalı, ötekileştirmeyen bir siyasi anlayışta olunması, birlik ve beraberliğimiz için mecburidir.

                Seçimlerin birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadan, hoş bir seda içerisinde geçmesini diliyoruz.

                Bu vesile ile her adaya dün olduğu gibi bugünde, yarında eşit mesafede olduğumuzu beyan ederiz.

Yıldırım Ahalisi olarak tüm siyasi partilerimize ve adaylarına başarılar diler, milletimize hayırlara vesile olması için dua ederiz.

 

Yıldırım Ahalisi Derneği

   Yönetim Kurulu

         

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.