Sıra sizde Gökçek Bey!

 

 

Değerli Çubuklular, bildiğimiz üzere 2004 yılı Temmuz ayında çıkarılan 5215 ve 5216 Sayılı yasalarla ilçemiz Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlanmış olup, oy vermemiş olarak 3 yıldır Sayın İ. Melih GÖKÇEK Anakent Belediye Başkanlığımızı yürütmektedir. İki yıla yakın da bu durum devam edecek. 19 Temmuz Perşembe günü Genel Seçimler için düzenlenen mitingde bizden Ak Parti lehine %75 oy talep etmişti ve halkımız üzerine düşeni %72.7’lik oy oranıyla yerine getirdi. Üzerine düşeni yapma sırası artık Büyükşehir Belediyesinde. Nasıl ki Anakent Belediyesi bizim Çubuk Belediyemiz gelirlerinden pay alma hakkı kazandı, ağlamayan çocuğa emzik vermezler misali bundan böyle biz de hakkımız olanı istiyoruz. Aksi takdirde bu güne kadar olduğu gibi Sayın Başkanın bize layık gördüğüyle yetinmek zorunda kalacağız.

 

Eskiden köylü olarak tezek kokan insanlar kabul edildiğimiz için Ulus’tan ötesine geçirmezler, Ankara’ya sokmamaya çalışırlardı. Bu nedenle baştan beri Bentderesinde genelev karşısı layık görüldü. Aynı düşünce muhtemelen Sayın GÖKÇEK’te de hakim kanaat olsa gerek Ankara’ya ulaşım sorunumuza çözüm olacağına en büyük problemi teşkil ediyor. İlçemiz gençliğinin eğitim ve istihdamı için, halkımızın sağlık problemlerinin çözümü için, gençliğimizin ve halkımızın ufkunun açılması için ulaşım sorunumuzun okullar açılmadan önce çözümlenmesi gerekiyor. Çubuk olarak doğalgaz konusunda yakın bir tarih için değil de uzun yıllara sari ümidimiz çok, ama ulaşım için GÖKÇEK’ten başka sorunumuz yok. Kendi deyimiyle OTOBİS istiyoruz.

 

ÇUBUK-ANKARA arası aşılmaz engellerle dolu değil. Her beş on dakikada bir trafiğin belli yerinde seyreden otobüsler ANKARA trafiğini felç edecek de değil. Çubuklu gençlerimizin mesleki eğitim ve yüksek öğrenimdeki en belirgin problemi ulaşım sorunudur.

 

Çubuk merkezli karşılıklı RİNG usulü havadar ve modern otobüslerle ulaşım problemimizi en kısada zamanda çözmek sayın GÖKÇEK’in artık boynunun borcudur. Yok, Çubuklular benim için seçim dönemlerinde oy alacağım sağır taşralılar diye düşünüyorsa kendine çok yazık ediyor. Hiç kimse alternatifsiz değildir. Çubuk için olsun Büyükşehir için olsun alternatif mevcuttur. Sayın Turgut ALTINOK’un 2004 seçimlerinde yenilen hakkını unutmadık henüz. Gün olur Adalet ve Kalkınma Partisi GÖKÇEK’in saltanatına son verir. Aynı hesap gerektiği kadar partiden ve Büyükşehir Belediyesinden olan hakkını talep edemeyen bizim ilçe yönetimi ile başkanımız için de sorulur. İşsiz ve muhtaç insanları eğitmek meslek sahibi yapmak yerine kamu malı ile belediye yardımları adı altında kendine siyasi rant ve oy sağlamak yerine istihdam ve mesleki eğitim imkanları yaratmaya çalışılmalıdır. En azından mevcut engeller ortadan kaldırılabilir.

 

Belediyemiz hani geçen sene otobüs işletmesinde 2 Trilyon zara etmişti. Diğer yanda 65 tane otobüsümüz ve 48 tane dolmuşumuz ekmek davasında mücadele vermiş, Çubuk halkı arada rezil olmuş, Büyükşehir belediyesi Minübüsleri Ankara’ya sokmamak için resmi ve hukuki zafer kazanmıştı. Biz yine Genelev karşısından sıkış tıkış evimize ulaştırılmaya mecbur bırakılmıştık. Gazi Üniversitesinin Çubuk kampüsü ile ilgili ulaşım bilgilerinde ulaşım imkanlarında minübüs de seçenek olarak verilmişti. Davamız otobüs minibüs davası değil. Ankara’ya okumak için, işine giden, sağlık problemi için giden ve benzeri nedenlerle gidenler için toplu taşıma sorunumuzun çözümlenmesini istiyoruz. Biz bunları isterken sayın GÖKÇEK muhtemelen Keçiören ve Esenboğa metro hatlarını beklememiz için sabır isteyecek. Ki onlar da olsa sonuçta aktarma problemleri yaşayacağız.

 

Karşılıklı RİNG Seferleriyle her on dakikada bir, örneğin 5-15-25-35-45-55”lerde Çubuk-Dışkapı-Ulus-Sıhhiye-Kızılay-İnönü Bulvarı-AŞTİ-Beşevler-ANKAmall-Etlik Kavşağı-Dışkapı-Çubuk seferi yapılabilir. Ortalama Gidiş dönüş üç saat sürer. Diğer RİNG seferide 10-20-30-40-50-00”larda Çubuk-Dışkapı-Etlik Kavşağı-ANKAmall-Beşevler-AŞTİ-İnönü Bulvarı-Kızılay-Sıhhiye-Ulus-Dışkapı-Çubuk şeklinde düzenlenebilir. Olumsuz etkisi Sayın GÖKÇEK için ikinci sınıf taşralı Çubukluların Otobüsleri Ankara Trafiğini felç eder! Çubuklular ve hat boyundan yaralanacak Ankaralılar için yararı ne olur; saymakla bitmez, her beş dakikada bir Çubuklusu, Esenboğalısı, Saraylısı, Pursaklarlısı AŞTİ’ye kadar memleketine kadar kolaylıkla gitme şansına sahip olur. Ankara’da meslek liselerinde, Anadolu Liselerinde öğrenim gören staj yapan liselilerimiz rahat ve ucuz ulaşıma kavuşur, yeni öğrencilerimiz dışlandığı sisteme ilave olur. Ankara’da öğrenim gören üniversitelilerimiz Hacettepeliler, Ankara Üniversiteliler, Gazililer tek otobüsle, ODTÜLÜ, Bilkentli, Başkentliler iki otobüsle gün içi her zaman okula gitme imkanına kavuşur. Aynı şekilde Gazi Üniversitesi ilçemiz ulaşımı rahatladığı için ilave bölümleri açma işlemini hızlandırır.

       

Gazi Hastanesine, GATA’ya, Hacettepe’ye Numune’ye gitmek hastalarımız için eziyet olmaktan çıkar. AŞTİ’ye gitmek kolaylaştığı için yakın vilayetlerde okumak isteyen ama tercih yapmada korkan gençlerimiz rahatlıkla Eskişehir ve Konya gibi illerimizde tahsile gidebilirler. Bunun için 18+18 olarak sabah 06.00 dan gece 24.00’e kadar, dinlenme ve bakım onarım için toplam 24 otobüs olmak üzere 60 otobüs fazlasıyla yeterli iken bizde zaten sadece halk otobüsü 65 tane. Bentderesi’ne on dakikada bir de olsa minübüslere de Ankara’ya ulaştırma hakları verilmelidir. Teknik kısmı o kadar da bilgimiz dahilinde olmasa da akıl var mantık var, ayarlamayı ilgili birimler yapsınlar. Şehir içi indi bindilerle de taşımacı esnafımız bu gün olduğundan çok daha iyi kazanacak, halkımız daha iyi şartlarda seyahat edecektir. 

 

Sayın Başkanımız İ Melih GÖKÇEK, biz de biliyoruz ki, bu gün start verseniz alt yapıyla ilgili hiçbir çalışma olmayan doğalgaz iki yıldan önce ocağımızda kaloriferimizde yanamaz. Ama biz yine biliyoruz ki bu gün tamam deseniz yarın ulaşım sorunumuz çözülür. EGO biletlerini geçerli kılacak şekilde veya halk otobüslerinde verdiğiniz biletler kullanılmak üzere yadsınamaz gelir de elde etmiş olursunuz. Bizim başkan mı? Sizin gözetip verdiklerinizle yerel seçimlere kadar elinden geleni yapıyor. Siz elinden geleni yapmazsanız halk yerel seçimde sizin cezanızı da bizim başkana kesecek.

 

Sayın GÖKÇEK, verdiğimiz %72.7 lik oyla Ankara’ya giden yolda gençliğimize ve bize engel olmaya hakkınız yok. Aksine göreviniz ulaşım sorunumuzu en kısa zamanda çözmektir. Sevgili Çubuklu halkımızın beklentisi olan durumu Çubuk Belediye Başkanlığımız ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın dikkatine, Ak Parti Genel Merkezi ve İçişleri Bakanlığımızın bilgi ve değerlendirmelerine sunuyorum.

 

 

Bu yazı toplam 1876 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar