MANSUR YAVAŞ’A ÇUBUK’TA SEVGİ SELİ...

MANSUR YAVAŞ’A ÇUBUK’TA SEVGİ SELİ...

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Partisi’nin Çubuk’ta düzenlediği seçim mitingine katıldı. Ardından Atatürk Parkı önünde toplanan coşkulu kalabalığa hitap etti.

                                                                      Şuayip YAMAN

 

Atatürk Caddesi'nde yürüyerek halkı selamlayan Yavaş, park önünde ki seçim otobüsünden vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "30 Mart'ta yapılacak seçim özellikle Ankaralılar için, Ankara'nın ilçeleri için yüzyılın fırsatıdır.

50’li yıllardan bu tarafa Ankaralı bir hemşerim belediye başkanı olmadı. Ankara’nın ilçelerinde bu konuda bir özlem var.                    

Bu dönemde sorduğum zaman Ankara'nın en büyük sorununun Melih Gökçek'in yönetim anlayışı olduğunu gördüm.

Ankara’nın en büyük projesi, “Melih Gökçek’ten Kurtulma Projesi’dir” diyen Mansur Yavaş, “50’li yıllardan bu tarafa bir hemşerimiz Ankara Belediye Başkanı olmadı. Dolayısıyla Ankara’nın ilçelerinde bir özlem var. Ankaralı milletvekillerimiz de maalesef çok fazla yok.

Tabii ki Ankara’ya diğer illerden gelen değerli hemşerilerimiz var. Hepsi de Ankaralı. Ancak Ankara’nın ilçelerinden şu anda siyaset yapan hemen hemen hiç kimse yok. 20 yıldır Gökçek  Ankara’ya başkanlık ediyor.

Kirli siyaseti gereği kadar yapanlar var, adı duyulmadık gazeteleri dağıtanlar var, işçilere afiş astıranlar, dedikodu yaptıranlar var. Gazetelerde yalan yalan haber yaptıranlar var. Onların ortalığı kirlettiği yeter. Cevabınızı sandıkta vereceksiniz. Kirli siyaseti sandığa gömüp bundan sonra Ankara'da temiz siyasetin önünü açacağız.

Bu dönemde Ankara’nın en büyük sorununun bizzat Gökçek‘in kendisinin olduğunu söyleyen Yavaş, "Sayın Gökçek kendisi gibi düşünmeyen hiç kimseye eşit muamele etmiyor. Hepsine sanki hasım gibi muamele ediyor. 20 yıllık belediye başkanlığı yapmasına rağmen, yaş olarak da yeterli olgunluğa ulaşması gerekirken hala demokrasiyi sindirememiş..

 Gökçek bir konuşmasında, “Çok oy verene çok, az oy verene az hizmet vereceğim” diyor. O zaman vergi de alma..

Gökçek, Ankara’ya hizmeti sizlerden aldığı vergilerle karşılıyor.

Belediye başkanı sizlerden aldığı vergiyle maaşını alan kişidir. Personelin maaşını, Ankara'da yaptığı bütün harcamaları sizlerden aldığı vergilerle ödüyor.

“63 Plaka Gidecek, 06 Plaka Gelecek”

06 içinde: Çankırı, Çorum, Yozgat ülkemizin hemen hemen her yerinden vatandaşlarımız var. Ankara’ya ithal Alman ve İtalyan fidan getiriyor.

Çiçekçiliği ve fidancılığı Çubuk'ta geliştireceğiz. Yurt dışından ağaç ithal etmeyeceğiz. Alman köylüsünü değil sizleri Ankaralıları zengin edeceğiz.

Binlerce ağaç ithal ediyorsunuz. Neden Alman köylüsünü, İtalyan köylüsünü zengin ediyorsunuz. Çubuk'ta ağaç mı yok? Çubuk'ta çiçek mi yok? Allah aşkına, neden Türkiye’nin her yerinde orman fidanlığı varken, yurt dışını tercih ediyorsunuz? İşte biz bundan sonra çiçekçiliği ve fidancılığı, Çubuk'ta geliştirerek, yurt dışından ağaç ithal etmeyeceğiz. Alman köylüsünü zengin etmeyeceğiz. Sizleri zengin edeceğiz inşallah.

Belediyenin arabalarına lastik alınır, Çin'den gelir, Büyükşehir Belediye binasının içinin koltuklarının hepsi Çin'den gelir, yapılan yardımlar Gimat'tan alınmaz, İstanbul'dan gelir.

Sayın Gökçek hemşerilerinizi tutmakta haklısınız, ancak siz Ankara'nın Belediye başkanısınız. Gimat'tan, Sitelerden, Ankara'nın köylüsünden alışveriş yapmak durumundasınız. İçinizden birisi olarak sizlere sahip çıkacak, sizlerle birlikte çalışacak bir hemşerinize ihtiyaç var.

Çubuk'un esnafı benim yapacağım köylü pazarlarına çok rahat girecek.

Çubuk için her televizyondan anlatıyorum: Kültür turizmi projemiz var, termal sağlık projemiz var.

Bununla ilgili Çubuk'ta Timur ile Yıldırım Beyazıt'ın savaş yaptığı alanı turizme açıp buraya turist getireceğiz.

Sosyal yardımlar, kömür yardımları aynen devam edecek, su ve ulaşım ucuzlayacak.

Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının okul servis ücretlerini belediye ödeyecek.

Ankara'nın her yerinden Ankara'nın içine süt girecek ve kendiniz satacaksınız. Süt organizasyonu biz yapacağız. Çiftçi kart projesiyle çiftçilerimiz her alanda destekleyeceğiz.

Çöplük yeri de değişecek. Biz sizlerin iyi yaşamasını istiyoruz. Bunun için sizlerle işbirliği yapacağız.

Kirli siyaset dedik ya;

 “Mansur Yavaş seçilirse, Çubuk’ta seçilirse, Çubuk’taki Üniversiteyi kapatır. Mansur Yavaş seçilirse, Akyurt Projesi kalır. Hayırdır hemşerim hayırdır. Bir fazla yapmayan namussuzdur. Dileğim benim hiçbir şeyi yıkmaya yakmaya niyetim yok.  Ben gönüller yapmaya geldim, Ankara’ya...Sizlere sözümdür daha fazlasını yapacağım.

Ankara’ya hiçbir şey yakmaya, yıkmaya gelmedim. Ben gönüller yapmaya geliyorum Ankara’ya. Güzel olan her şeyin fazlasını yapmaya geliyorum. Seçildiğimde, rozetimi çıkartıp, herkesin başkanı olacağım. Arkadaşlar seçildikten sonra benim partim Ankara olacak, benim partim Çubuk olacak, Kalecik olacak, Akyurt olacak, Şereflikoçhisar olacak, Bala olacak, Ankara‘nın tümü olacak inşallah.

Birilerinin başkanı değil, herkesin başkanı olacağım. Yardımları kesmeyeceğim, artırarak devam ettireceğim.

Gençler için ‘Etüd Merkezleri” kuracağız. Burada ücretsiz kurslar düzenleyeceğiz. Böylece gençlerimizin iyi bir üniversiteye girmelerini sağlayacağız.

Su ve ulaşım ücretlerini düşüreceğiz. Köyler mahalle oldu. Onlar köy statüsünde mahalle olacaklar. Tarihsel olarak özellikleri devam edecek.

Çubuk’ta kokuyor diye hayvancılık kaldırıldı. Ankara’da et deyince, süt deyince Çubuk akla gelir. Çubukta tarımı, hayvancılığı geliştireceğiz.

Aktepe‘de köylüler taş ocağına engel olmuş. Ben değerli hemşerilerim istemediği yere, hiç kimseyi sokmam.

Raylı sistem Çubuk’a kadar gelecek. Önce, Havaalanına kadar daha sonra Çubuk‘a kadar raylı sistemin gelmesine uğraşacağız.

İnsanların doğduğu ve doyduğu yerde kazanmasını istiyoruz. Vişnecilik içinde çalışmalarımız var. Soğuk hava depoları düşünüyoruz. Çubukluların ektiği ve yetiştirdiği ürünler para edecek.

Sen, Ankara’nın rantını 30 kişiye aktaracaksın, ben vatandaşım için yapamayacağım. Öyle şey olur mu?

Kapıları gördünüz.

Esenboğa Giriş Kapısı (Havaalanı Yolu üzerinde-Avrupa Birliği Parkı önünde) ..

 Bu kapıyla: Çubuk, Kalecik, Akyurt  dışarıda kaldı.

Keza Beypazarı’da dışarıda kaldı. O paraya (31 milyon), Çubuk çöplüğü kalkar, Akyurt’ta hastane yapılır.

Çubuk’a geleceğim sizlerle beraber bismillah deyip, sizlerle beraber sizlere hizmet vereceğim.

Çubuk’un turşusu meşhur. Bir 5 yıl da hep birlikte “Beypazarı Baklavası” yiyelim.

Çirkin propaganda yapanları Allah’a havale ediyorum” dedi.

Mansur Yavaş’ın Çubuk’taki mitinginde; CHP Çubuk İlçe Başkanı Vural Çokcan, CHP Çubuk Belediye Başkan adayı Cemil Ala ile Ankara Milletvekilleri İzzet Çetin, Gülsün Bilgehan, Bülent Kuşoğlu da hazır bulundu.

Miting alanına gelişinde davul zurna ekibiyle karşılanan Yavaş, konuşmasının ardından da yine aynı şekilde, seçim otobüsünün önünde vatandaşları selamlayarak ilçeden ayrıldı.

Çubuk S.S. Yeşil Kamyoncular Kooperatifi’ni de ziyaret eden Mansur Yavaş, kamyoncu esnafının sorunlarını dinledi. Seçildiğinde onların da sorunlarını çözeceğini ifade etti.

Buradan Çubuk Sanayi Sitesi’ne geçen Mansur Yavaş sanayi esnafını selamlayarak ‘hayırlı İşler’ diledi.

Çubuk’tan çok memnun olarak ayrıldı.

Mitingi değerlendiren CHP Çubuk İlçe Başkanı Vural Çokcan yaptığı açıklamada, “Bu miting, gelmiş geçmiş en büyük, en kalabalık ve en coşkulu miting olarak CHP Çubuk İlçe Örgütü tarihine geçmiştir.

Mitingde, Mansur Yavaş sevgisi meydana sığmadı. Sokak ve caddelere taştı. Adeta sel oldu. Aktı...

Çubukluların Mansur Yavaş’a verdiği önemi ve değeri herkes gördü. Mitinge katılan partililere ve Çubuk Halkına teşekkür ederim” dedi.

 

mansuryavas24-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum