HAYATİ TAMER PROJELERİNİ ANLATTI

HAYATİ TAMER PROJELERİNİ ANLATTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çubuk Belediye Başkan adayı Hayati Tamer özel bir restoranda düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı. Basın mensuplarının projelere ilişkin sorularını cevapladı.

Şuayip YAMAN

 

 

Çubuk için hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri tek tek açıklayan ve anlatan MHP Çubuk Belediye Başkan adayı Hayati Tamer, iddialı konuştu.

tamer.jpg

Tamer, aralarında İmar, Kapalı Pazar Yeri, Kültür Merkezi, Yüzme Havuzu, Ulaşım Problemleri, Mesire Alanları, Hayvan Pazarı, Tarım, Hayvancılık, Hamam, Kültür Turları, Sevgi ve Kardeşlik Evleri, Köy Konakları, Sanayi Bölgesi, Mahalle Parkları, Eğitim, gençlik ve Spor, Madde Bağımlılarının Topluma Kazandırılması, Engelsiz Yaşam, Otopark, ve istihdam sorunu çözümü gibi birçok hizmet vaadini, kaynakları ile hazırlanan bir sunum eşliğinde aktardı.

MHP Belediye Meclis Üyesi Recep Öz, İlçe Başkan Vekili Ahmet Özateş ve ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan MHP Belediye Başkan adayı Tamer, ilçede yaptıkları seçim çalışmalarıyla MHP’nin Çubuk’ta birinci olacağını söyledi.

Yerel basının ilçenin tanıtımı noktasında çok büyük görevler üstlendiğini ve bu noktada göreve gelmesi durumunda 5 yıl boyunca yerel basınla birlikte çalışacaklarını anlatan Tamer, projeleri hakkında şu bilgileri verdi: ‘’Yerel basın dünyaya açılan pencerelerimizdir. Biz her noktada yerel basınla birlikte çalışacağız ve şeffaf olacağız. Biz kazanırsak Çubuk kazanacak. Bütün hemşerilerimizle beraber zengin bir Çubuk meydana getirmek için toplumun bütün katmanlarından oluşan bir danışma meclisi oluşturarak, her ay düzenli olarak toplanacak ve Çubuk’la ilgili olarak fikirleri ve projeleri ortaya koyacak bu istişare heyetinden çıkacak bütün kararlar uygulamaya konulacaktır.

Muhtarlarımızla beraber en az ayda bir kere bir araya gelip mahallelerin sorunları tartışılacak ve muhtarlarımız yönetime ortak edilecektir. Yapacağımız yatırımların temel amacı, Çubuk’ta işsizliği ortadan kaldırmaya ve Çubuk’ta yaşayanların, geleceğini burada göreceği bir kent oluşturmaya yöneliktir.

Belediye destekli kurslar ile özellikle ev hanımlarımıza ve gençlerimize Çubuk markaları oluşturacak ve bu marka ürünleri ürettirmek için her türlü girişimde bulunulacak, üretici kardeşlerimize satış garantisi verilerek, ekonomik refahın tabana yayılmasına öncülük edeceğiz.

Çubuk’un içte ve dışta tanıtımını yaparak, bütün organizasyonlarda yer alıp, Çubuk’un Ankara’nın önemli bir turizm markası olmasını hedeflemiş bulunuyoruz. Belediyecilik politikamız halka rağmen değil, halkla birlikte olacaktır.

Eski terminalin bulunduğu alandaki 11 dönümlük yere ilçemizin ihtiyacını karşılayacak bir Pazar yeri yapacağız.

İlçemizin mevcut Pazar yerine bütün halkımızın kullanabileceği Çubuk Kültür Merkezi yapacağız. Kültür merkezinin ilçemizin nüfusuna, kültürel, tarihi ve sosyal yapısına uygun olarak inşa edeceğiz.  Çubuk Kültür Merkezini Belediyemizin genel bütçesinden tasarruf ederek yapacağız.

Barbaros Mahallesi Buzlu Mevkiine bütün halkımızın faydalanacağı içerisinde spor merkezinin de olacağı kapalı, açık yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız.

İlçemizde oturup Ankara ve ilçelerinde çalışan insanlarımızın rahatça seyahat etmeleri için otobüsleri yenilerken, otobüslerin çeşitli bölgelerden hareket etmelerini sağlayacağız.

İlçemizi Ankara’nın hafta sonu mesire yeri yapacağız. İlçemize yakışır yeni bir hayvan pazarı yapacağız.

Tarım Bakanlığı ile işbirliği yaparak üreticilerimize yönelik sera yapımını teşvik edeceğiz. Özlüce’deki termal suyun ASKİ’ye devredilmesini doğru bulmuyoruz ve suyu geri alıp ilçemize ulaştırarak insanlarımızın faydalanması sağlayacağız. 

Keza Melikşah termal suyu da Büyük Ankara Oteli’ne verildi. Çubuk ve Çubukluya faydası yok. Biz bu termal sularımızın Çubuk Halkına faydalı olmasını düşünürüz.

Belediye bünyesinde bir emekli evi kuracağız ve yaşlılarımızı burada ağırlayacağız. Yine buradan yapılacak organizasyon ile belirli aralıklarla emekli ve yaslılarımıza ücretsiz kültür gezileri düzenleyeceğiz.

Mahallelerimize tarihi yapımıza uygun olarak lokaller yapacağız. Yazır Mahallemiz de bulunan organize sanayi bölgesine fabrikalar yapılmasını teşvik edeceğiz.

Gençlerimizin ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ilçemizde bulunan spor kulüplerini destekleyeceğiz. Gençlerimizi madde bağımlılığından korumak amacıyla onların problemlerini dinleyip çözecek bilimsel ve profesyonel olarak çalışacak “Psikolojik Destek Merkezi kuracağız. Çocuklarımız için bilgi evlerini her mahalleye yaygınlaştıracağız.

Özel üniversitelerin ilçemize gelmeleri için belediyemiz tarafından yer tahsisi ve gerekli teşvik çalışmalarını yapacağız.

Bir zamanlar Ankara’nın yüzde elli et ihtiyacını karşılayan ilçemiz Ankara’dan et ithal eder duruma gelmiştir.

2004 yılından önce yapılan ahırların ruhsatsız diye yıktırılmıştır. Köylerde, mahallelerde 2004 yılından önce yapılan ahırlar için ruhsatları yok diye yıkım kararı alınmıştır.

2004 yılından önce yapılan konut ve ahırlar için ruhsat alınma şartı yoktu, köy karar defterlerine yazılıyordu. O zaman tüm evleri de iskânları yok diye yıksınlar. Hayvancılığı geliştireceğiz.

“RAKİBİMİN BAŞBAKAN OLDUĞUNU İDDA EDİYORLAR”

Ben birileri gibi köylere gidip de Başbakan adına oy istemiyorum. Ben yerel yönetim adayıyım. Ben Partim ve kendim için oy istiyorum.

AK Parti belediye Başkan adayının ilçeye yaptığı bir hizmeti yok. İlçe başkanı olduğu dönemde ilçe için çalışmamıştır.

Belediye Meclis üyesi adayları içinde açıkladığımız projeleri hayata geçirecek mimar, mühendis arkadaşlarımız olmayabilir.Ama partimizde bu vasıfta arkadaşlarımız çoğunlukta..

Çubuk’ta yaşayanların hizmetin en iyisine layıktır.

AK Parti Belediye Başkanı adayı benim tek rakibimin Başbakan olduğunu göstermeye çalışıyor.

Evet bizim rakibimiz Başbakandır. AK Parti Belediye Başkanı değil...

Ekibime ve meclis üyesi adaylarına her konuda güveniyorum. Açıkladığımız projelerimizi yapacak ekibimiz hazır. Ayrıca belediye meclis üyesi adayı arkadaşlarımızda bu kabiliyet ve donanıma sahip kişilerdir.  Dürüst, ilkeli, şeffaf yönetim tarzından vazgeçmeden, hizmetimizin temeline insanımızı koyacağız.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “en çok oy verene daha çok hizmet” diyor. Oysa biz ilçe olarak 10 yıldır en fazla oyu verdik.5 alacağımız yerde 2 hizmet aldık. Bu vaat ile  Gökçek en fazla oyu vereni cezalandırıyor, en az oyu vereni mükafatlamdırıyor.

Bizim belediyecilik anlayışımız dürüst ve çömertçe çalışıp inançla başarmaktır.Bizim belediyecilik anlayışımız; Kamu malına yetim malı gibi sahip çıkmaktır.

 

“DEĞİŞİM BAŞLIYOR”

 

30 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimler de Belediye Başkanlığına ve sizlerin hizmetine talip oldum. Çubuk’ta ikamet eden Çubuk’ta yaşayan ve buraların sorunlarını çok iyi bilen bir hemşeriniz olarak değişimi başlatma ve özlenen Çubuk’u sahneye çıkarmak için siz kıymetli hemşerilerimden izin ve yetki istiyorum. Milli ve manevi değerlere bağlı, geçmişle olan bağlarını koparmayan, Türkiye’nin marka yöreleri arasına girecek modern bir Çubuk için başlattığımız bu hizmet yürüyüşüne omuz vermenizi bekliyorum.

Gelin, Çubuk’un geleceğini hep beraber omuz omuza kuralım. Çubuk sahip olduğu büyük imkânlara rağmen bugün hak ettiği yerde değildir.

İsmi çok büyük olmasına rağmen dışarıdan gelen misafirlerimizin hayal kırıklığına uğradığı Çubuk’u hak ettiği konuma getirmek için ortaya koyacağımız şeffaf yönetim anlayışı ile toplumun her kesiminden insanların fikirlerini alarak sağlıklı adımlar atacağız.

Bizim için istişare çok büyük önem taşımaktadır. Bütün hemşerilerimizle beraber zengin bir Çubuk meydana getirmek için toplumun bütün katmanlarından oluşan bir Danışma Meclisi oluşturarak, her ay düzenli olarak toplanacak ve Çubuk’la ilgili olarak fikirleri ve projeleri ortaya koyacak, bu istişare heyetinden çıkacak bütün kararlar uygulamaya konulacaktır.

Muhtarlarımızla beraber en az ayda bir kere bir araya gelip mahallelerin sorunları tartışılacak ve muhtarlarımız yönetime ortak edilecektir.

Çubuk’un geleceğini düşünen ve Çubuk’un kalkınmasına omuz vereceğine inandığımız için, her kesimi kucaklayacak çok iyi bir meclis kadrosu oluşturduk.

Herkese yetecek kadar sevgimiz var diyerek yola koyulduk. Bütün eleştirilere ve fikirlere açık olup, herkesi dinleyerek en doğru kararları vermek için söz verdik. Yapacağımız yatırımların temel amacı, Çubuk’ta işsizliği ortadan kaldırmaya ve Çubuk’ta yaşayanların, geleceğini burada göreceği bir kent oluşturmaya yöneliktir.      

Belediye bünyesinde oluşturacağımız İstihdam müdürlüğü sayesinde bütün işsizleri tek elde toplayıp her işsizin vasfına göre iş alanları oluşturulmasına yönelik gayret sarf edeceğiz. Belediye destekli kurslar ile özellikle ev hanımlarımıza ve gençlerimize Çubuk markaları oluşturacak ve bu marka ürünleri ürettirmek için her türlü girişimde bulunulacak; üretici kardeşlerimize satış garantisi verilerek, ekonomik refahın tabana ayılmasına öncülük edeceğiz. Çubuk ismi ile bir marka olmalıdır. Çubuk’un içte ve dışta tanıtımını yaparak, bütün organizasyonlarda yer alıp, Çubuk’un Ankara’nın önemli bir turizm markası olmasını hedeflemiş bulunuyoruz.

Çağımızın en önemli ekonomik kalkınma sektörlerinden birisi olan turizmde Çubuk’u bilinen, tanınan; yerli ve yabancı turistler açısından seyahat etme isteği uyandıran bir cazibe merkezi haline getirmek amaç ve kararlılığındayız. Aynı zamanda işsizliğin daha hızlı çözülebilmesi için İlçemize organize sanayi bölgesinin oluşturulması için gerekli çalışmaları ve kolaylıkları sağlayacağız. 

Belediyecilik politikamız halka rağmen değil, halkla birlikte olacaktır. Ekip çalışmasına önem verip, sorunlar yerinde çözülecektir. Biz tempoya önem verip, hizmet noktasında azimli bir ekip olacağız. Daha güzel ve modern bir Çubuk meydana getirmek için hazırladığımız projeleri takdirlerinize sunuyoruz. Bütün çaba ve gayretimiz değişimi başlatmak ve gelişimi sağlamak için olacaktır.

Biz hazırız, sıra sizde!..

              Gelin hep birlikte başaralım.

 

MHP Çubuk Belediye Başkan adayı Hayati Tamer projelerini ise şöyle sıraladı:.

 

KAPALI PAZAR YERİ

 

İlçemizin nüfusu 80 bini aştı mevcut halk pazarımız bu talebi karşılamamaktadır. Bunun için eski terminalin bulunduğu alandaki 11 dönümlük yere ilçemizin ihtiyacını karşılayacak bir Pazar yeri yapacağız. Perşembe günü dışında diğer günlerde de köylü pazarı olarak hizmet vermeye devam edip  halkımızın taze ve ucuz sebze ve meyve ihtiyacını karşılaması için her gün açık olacak. Park yeri olarak kullanılacak bu ilçemizde büyük sorun olan park problemini de bir nebze olsun çözecek. Pazarcı kazanınca Çubuk’ta kazanacak.

İlçemizin nüfusu 80 bini aştığı için bazı mahallelerine Pazar yerleri yapmanın uygun olacağını düşünüyoruz. Bunun sebebi de Çubuk’un her yerinden çarşıya ulaşımın mümkün olmamasından dolayı uygun görülen mahallelerimize yeni pazarlar açarak halkımızın ayağına hizmet götüreceğiz.

 

KÜLTÜR MERKEZİ

                                                          

İlçemizin mevcut Pazar yerine bütün halkımızın kullana bileceği Çubuk Kültür Merkezi yapacağız. Yapacağımız bu kültür merkezinin ilçemizin nüfusuna, kültürel, tarihi ve sosyal yapısına uygun olarak inşa edeceğiz.  Çubuk Kültür Merkezini Belediyemizin genel bütçesinden tasarruf ederek yapacağız.

 Milli kültürün tanıtılması çerçevesinde, hemşeri dernekleri toplantılarını, düğün ve nişanlarını yapacak.

 Kültür merkezimiz bünyesinde engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin dinlenebileceği, sosyal ve kültürel etkinlik yapabileceği bir engelsiz yaşam merkezi  oluşturulacağız.

                                                       

Kültür merkezlerinde, yukarıdaki faaliyetleri gerçekleştirebilmek için,

  • Çok amaçlı salon
  • Konferans salonu
  • Kütüphane
  • Sergi salonları
  • Müzik çalışma mekânları
  • Sinema salonu

YÜZME HAVUZU

 

İlçemizin mevcut Pazar yerine bütün halkımızın kullana bileceği Çubuk Kültür Merkezi yapacağız. Yapacağımız bu kültür merkezinin ilçemizin nüfusuna, kültürel, tarihi ve sosyal yapısına uygun olarak inşa edeceğiz.  Çubuk Kültür Merkezini Belediyemizin genel bütçesinden tasarruf ederek yapacağız.

       Milli kültürün tanıtılması çerçevesinde,hemşehri dernekleri toplantılarını, düğün ve nişanlarını yapacak.

      Kültür merkezimiz bünyesinde engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin dinlenebileceği, sosyal ve kültürel etkinlik yapabileceği bir engelsiz yaşam merkezi   oluşturulacağız.

                                                       

Kültür merkezlerinde, yukarıdaki faaliyetleri gerçekleştirebilmek için,

  • Çok amaçlı salon
  • Konferans salonu
  • Kütüphane
  • Sergi salonları
  • Müzik çalışma mekânları

Sinema salonu

ÇUBUK’TA YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

 

Barbaros mahallesi Buzlu mevkiine bütün halkımızın faydalanacağı içerisinde spor merkezinin de olacağı haftanın bazı günleri sadece bayanlara tahsis edilecek kapalı, açık yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız.

 

 Havuzumuzda ilçemizde büyük eksikliği olan düğün salonu da olacak. Bu düğün salonunu Şehit ailelerine ve gerçekten ihtiyacı olan insanlarımıza ücretsiz verilecektir. Yap işlet devret modeli kapsamında

gerçekleştireceğiz.  Bütün halkımız bu tesisten faydalanacak.

 

İlçe halkımız bizimle hizmet nasıl olurmuş görecek destek sizden hizmet bizden.

ULAŞIM PROBLEMLERİ

 

Ulaşımda taşıyan , taşınan herkes şikayetçi...

 

İnsanca Ulaşım insanın en doğal hakkıdır. İlçemizde yolları asfalt ve ışıklandırması olmayan bütün mahalle ve caddelerimizin bir an önce alt yapısı yapılarak yollar ivedilikle asfaltlanacak ve yaptığımız asfaltlar ömürlük olacak.

 

İlçemizde oturup Ankara ve ilçelerinde çalışan insanlarımızın rahatça seyahat etmeleri için Tıpkı Ankara’nın diğer ilçelerinde olduğu gibi araçların sadece terminalden hareket etmesini doğru bulmuyoruz.

 

Bu problemi çözmek için UKOME ile görüşerek diğer ilçelerdeki gibi farklı hareket noktalarından kalkmasını sağlayacağız. Akkuzulu’dan, Toki’den Atatürk Mahallesinden ve Aşağı Çavundur’dan sabah ve akşamları büyükşehir belediyesi otobüslerinin sefer yapmalarını sağlayıp sefer sayılarını sıklaştıracağız. Halk otobüslerimizin büyük şehirdeki halk otobüsleri gibi büyük olması için mücadele edeceğiz. Bunun sonucunda hem halkımız hem de otobüsçülerimiz kazanacak.

 

Bizim anlayışımıza göre belediye kar amacı güden bir kuruluş değildir. Bunu için yani bağlanan mahallelerimize gerekirse zarar ederek merkeze ulaşımlarını ucuz bir biçimde sağlayacağız.

 

UKOME otobüslerin 27-31 kişilik olmasını dayatmıştır. Otobüs sahipleri bu konuda çok dertli ve “bir seferde yolculardan 35 lira topluyoruz. Bu da yeterli değil” diyorlar. Otobüslerimiz Ankara’daki otobüsler gibi olacak.

 

Taksilerimizin Büyükşehir’e giremediklerinin farkındayız. Bunun içinde Büyükşehirle görüşerek bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını sağlayacağız.

 

Taksici esnafımızın Gölbaşı ve Sincan’dan ne farkı var? Onlar Büyükşehir’ giriyor, bizimkiler giremiyor.

 

Herkes kazanacak Çubuk kazanacak.

 

İLÇEMİZİ ANKARANIN MESİRE YERİ YAPACAĞIZ

      

İlçemizin doğal güzelliklerini bütün Türkiye’ye duyurarak ilçemizi Ankara’nın hafta sonu mesire yeri yapacağız.

 

Doğal güzelliklerimize ulaşımın rahatlıkla sağlanması için yollarını Ailelerimizin rahatlıkla oturabilecekleri kamelyalar çeşmeler ve lavabolar yaparak ilçemizi Ankara’da yaşayan insanların hafta sonlarını rahat ve huzur içinde geçirmelerini sağlayacağız.

 

İlçemize gelen vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını Çubuk’tan karşılamalarını sağlayacağız. Ankara’ya dönmeden etini, sütünü, sebzesini, meyvesini,  gözlemesini ve turşusunu alıp öyle gitmelerini sağlayacağız.

 

Bu vesile ile esnafımızın köylümüzün ve ev hanımlarımız evde yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlayacaklar.

 

Esnafımızın yüzü gülecek

YENİ BİR HAYVAN PAZARI YAPACAĞIZ

İlçemizde hayvancılıkla uğraşan yoğun bir kitle olduğu için mevcut hayvan pazarı yerimizin fiziki imkânlarının yeterli olmadığı görülmüştür.

 

 Pazara gelen vatandaşlarımızın ayağına çamur ve yağmur değmeyecek. Kapalı pazar yerimizi modernize ederek içerisinde çay ocağı, lavabo ve oturma salonu yapıp sizlerin hizmetine sunacağız. Hayvan pazarımızın o eski canlı günlerine yeniden kavuşup Ankara’nın en canlı hayvan pazarını yapacağız.

 

Bir zamanlar haftada 150 baş kesim yapılırken şimdilerde 3-5 kesim yapılıyor. Ankara’nın yüzde 45-48 et ihtiyacını karşılarken şimdi yüzde 5’lere düştük.

 

Bankadan zirai kredi alanlar şimdilerde bunu ödeyemiyor.

 

 İlçemizi yeniden Ankara’nın kırmızı et ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak konuma getireceğiz.

 

İlçemizde yaşayan eskiden köy olup şimdi mahalle olan yerlerde her insanımız doğal olarak hayvancılıkla uğraşıyor ve geçimlerini bu işten sağlıyorlar. Biz belediye olarak onların ürettikleri sütleri pazarlamaları için Süt Entegre Tesisi kuracağız.

 

Bu durumda  köylerde yaşayan üreticimiz maddi olarak daha fazla kazanacak. Onlar kazanınca Çubuk'ta kazanacak.

 

Halihazırdaki Hayvan Pazarı ilçeye yakışmıyor. Bir zamanlar İç Anadolu’da bir numara idi. Hayvan Pazarı’nı sağlıklı ve hijyenli bir konuma getireceğiz. Bende köylü çocuğuyum. Biz de hayvancılıkla uğraşıyoruz. Köyde Çomakların 2500-3000 bin büyükbaş hayvanı bizimde küçükbaş hayvanımız vardı.  Şimdiye kadar Havaalanı’na kötü koku gitmedi de şimdi mi gidiyor?

 

Kötü kokuyu yapan tavuk çiftlikleri ve tavuk gübresidir. Ayrıca Gübre fabrikasıdır. Fabrika çalıştığı zaman pis koku üflüyor. Köyümüze 3 tavuk çiftliği geldi. Burada bir milyon tavuk var. Onların cezasını biz çekiyoruz.

 

“Ahırlarınızın ruhsatı yok ve ahırlarınızı yıkın” diyorlar. Bizim ahırımız Güldarpı Mahallesi’nin karşısındaki tel örgüden 4960 metredir. 40 metre için bizim ahırımız yıkılacak. Oysa Akyurt köylerindeki ahırların tel örgüye mesafesi 500-600 metre olduğu halde onların ahırları yıkılmıyor. Onların ahırları faal durumda... Bizim gariban köylülerimiz cezalandırılıyor. Bu mu adalet?

 

Biz bu adaletsizliği ortadan kaldırmaya çalışacağız.

 

TARIM

 

Halkımızın büyük bir bölümünün tarımla uğraştığı göz önüne alındığında en büyük sorunların başında üretim ve pazarlama sıkıntısının olduğu görülmektedir.

 

Bizler belediyeyi kazandığımız takdirde üreticilerimize tarım bakanlığı ile işbirliği yaparak sera yapımını teşvik edeceğiz.

 

İlçemizde üretilen domatesin değerlendirilmesi için Köy-Koop projesiyle salça üretim fabrikası kurulacaktır.

 

Buralarda ürettiğimiz mallarımızı direk olarak tüketiciye ulaştırmak için yapacağımız pazar yerine köylülerimizin ürettiği ürünleri satabilmelerini ve  Ankara’da ki diğer belediyelerle görüşerek haftanın belli günlerinde Köylü Pazarları kurulmasını sağlayacağız. Bu üreticimizin mallarını aracısız bir şekilde tüketiciye ulaştırmasını sağlayacak.

 

İlçemizin bir diğer önemli geçim kaynaklarından olan turşu ve vişne üreticileri desteklenip kooperatif kurmaları teşvik ederek ürettikleri mallarını aracısız bir biçimde pazarlanmasını sağlayıp üreticilerimiz daha fazla para kazanacaklardır.

 

İlçemizde  arıcılık desteklenip, arıcılarımızı bir birlik çatısı altında toplayarak Çubuk’umuzun  balını markalaştıracağız.

 

Hem üretici hem tüketici kazanacak.

 

HAMAM

 

İlçemize herkesin kolaylıkla ulaşabileceği ve ilçe halkımıza yakışır bir hamam yapacağız. İnsanlarımızın başka hamamlara gitmesi için bir sorun kalmayacak. Hamamın içerisinde sauna da olacak. Kadın ve erkek kısmı ayrı olacak. Çalışan insanlarımız ve ev hanımlarımız günün vermiş olduğu yorgunluğu ve stresi üzerlerinden atacak.

                                                    

Hamamın üst katına ise belediye misafir hanesi yapacağız.

 

Özlüce’ deki termal su Büyükşehir’e  verilse de geri alıp ilçemize ulaştırılarak insanlarımızın faydalanması için AB projesi hazırlayıp, sizlerin hizmetine sunmak için elimizden geleni yapacağız.

 

KÜLTÜR TURLARI

 

Yaşlılarımız belediye imkânlarından indirimli yararlanacak, evlerinde düzenli sağlık, bakım, temizlik ve sıcak yemek hizmeti alacaklardır.

 

Belediye bünyesinde bir emekli evi kurulacak, bu tesis sayesinde hem ilçemizdeki hem de dışarıdan gelen yaşlılarımıza yardım edilecek, iş takipleri yapılacak, burada ağırlanacak ve emeklilerimize sosyal ve kültürel ortam oluşturulacaktır. Yine buradan yapılacak organizasyon ile belirli aralıklarla emekli ve yaslılarımıza ücretsiz kültür gezileri düzenlenecektir.

 

                                   Hem büyüklerimiz mutlu olacak hem biz.

                                                   Yaslılarımız Bize Emanet

 

 

SEVGİ VE KARDEŞLİK EVLERİ

 

Mahallelerimize tarihi yapımıza uygun olarak lokaller yapacağız.

 

Ev hanımlarımız bu mahalle lokallerinde el becerilerini geliştirecek kurslar alarak  evlerinde yaptıkları ürünleri hafta sonu Ankara’dan gelen misafirlerimize satarak aile bütçesine katkı sağlayacaklar. Annelerimizde kazanacak.

 

İlçemizdeki tarihi Ankara evlerimizin hepsini restore ederek turizme katacağız. Kadınlarımız bu lokallerde günlerini yapabilecek, lokallerimizde gündüz bakım evleri olacak çalışan anneler çocuklarını buraya bırakabilecek annelerimizin gözü arkada kalmayacak. Annelerimiz bu vesile ile sosyal hayata katılacaklar.

 

 İlçemizde sosyal güvencesi olmayan dar gelirli kişi ve aileler tespit edilerek belediyemizce düzenli ve denetimli bir şekilde gerekli yardımlar yapılacaktır.

 

Hayır sever ve yardım sever vatandaşlarımızın yardımları şeffaf bir anlayışla bir fonda toplanarak imkânı olmayan belli yaş üzerindeki vatandaşlarımızı umreye göndereceğiz, dar gelirli kişi ve ailelerin çocuklarını sünnet ve düğün törenleri belediyemiz tarafından yapılacaktır.

 

KÖY KONAKLARI

 

Köy konaklarımızın amacının akrabalık bağlarımızın güçlendirilmesi ve kültürel değerlerimizin yaşatılması için gerekli olduğunu düşünüyoruz.

 

Bunun için köy konaklarımızın tadilat ve tamirat işlemleri yapılıp köy derneklerimize sembolik miktarlara uzun yıllar olmak kaydıyla kiralayacağız. Ayrıca köy konaklarımızın yakıt ihtiyacını belediye olarak karşılayacağız.

 

Bu vesile ile Çubuk dışında oturan insanlarımızın da ilçemizden ve köyümüzden uzak kalmamalarını sağlayacağız.

 

ÇUBUK SANAYİ BÖLGESİ

İlçemizin Yazır Mahallesi’nde bulunan organize sanayi bölgesine fabrikaların kurulması için belediyemiz tarafından fabrika kurmak isteyen kişilere alt yapısı hazırlanıp gerekirse kar etmeden arsaların satışı yapılarak teşvik edilecek.

 

Bunun sonucunda ilçemizde en büyük problem olan işsizliğin azaltılmasını sağlayacağız. İlçemizde işsizlik problemini bu vesile ile çözeceğiz.

 

Çubuk sanayi sitesi ve Ahi Evran Sanayi sitelerinin güvenliğini sağlayacağız. Güvenlik görevlisi ve kamera sistemleri kuracağız. Sanayideki dükkânlarımızın aynı olmasını sağlayıp çevre düzenlemesini yapacağız. Sanayimize sağlık ocağı açılması için girişimlerde bulunup sanayiye ailesi ile gelen müşterilerin rahatlıkla zaman geçirebilmeleri için park yapacağız.

 

İlçe halkımız bundan dolayı daha mutlu ve stressiz bir hayat yaşayacak.

 

ÇOCUKLAR VE MAHALLE PARKLARI

 

Bir anne babanın en büyük kaygısı çocuklarıdır. Bunun farkındayız. Bu yükünüzü hafifletmek için;

 

 Çocuklarımızın ayaklarının betondan kurtulup toprağa değmesi için mahallelerimize mahalle parkları çocuk parkları ve halı sahalar yapacağız. Bu vesile ile bir nebzede olsa çocuklarımızın ve halkımızın rahatlamasını sağlayacağız. Evleri uzak olan çocuklarımız için servis koyacağız. Çocuklarımızın eğitimine destek olmak için bilgi evlerinin sayısını ve işlevlerini artıracağız.

 

Gençlerimizin ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ilçemizde bulunan spor kulüplerini destekleyeceğiz.

                                                                                                          

Bu vesile ile çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak duracak.  Belediyemiz aracılığı ile spor yaz kursları açılacak. Futbol, basketbol, yüzme ve eskrim spor dalları teşvik edilecek. Başarılı çocuklarımız belediyemiz tarafından ödüllendirilecektir.

 

“Anne ve babalar artık çocuklarınızı bizim için bir kutsal emanet olarak görüyoruz.”

 

EĞİTİM

           Çocuklarınız artık bize emanet biliyorsunuz ki yıllardır çocuklarınızın eğitimi ile ilgilendim bir anne babanın en büyük kaygısı çocuklarıdır ve bütün anne babalar çocukları için gelecek kaygısı içinde olur sizin kaygılarınızın farkındayım ve çok da iyi biliyorum. Size şu sözü veriyorum artık çocuklarınız bizim için birer kutsal emanet ben yıllarca bu işi yaptım bu iş benim işim ve ben yaparım.         

Çocuklarımız için sosyal merkezler açarak onların donanımlı birer birey haline gelmeleri için bu merkezlerde saz, satranç ve eskrim kursları gibi çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak faaliyetler gerçekleştireceğiz.

Gençlerimizin madde bağımlılığından koruma amaçlı gençlerimizin problemlerini dinleyip çözecek bilimsel ve profesyonel çalışacak psikolojik destek merkezi kuracağız.

Çocuklarımız için bilgi evlerini her mahalleye yaygınlaştıracağız.

Çocuklarımızın akademik başarılarını artırılması için bilgi evleri merkezlerini bütün ilçemiz genelinde yaygınlaştıracağız. Bilgi evlerinde çocuklarımıza hedefledikleri okullara gidebilmeleri için eğitim vereceğiz.

Buralarda meslek edindirme kursları açarak kursa gelen vatandaşlarımızı meslek sahibi yapıp istihdam olmalarını sağlayacağız. Bu vesile ile de işsizlik problemini çözeceğiz. İlçemizde işsiz kimse kalmayacak.

“Çubukta işsiz hiç kimse  kalmayacak”

 

      Bütün okullarımızın ihtiyaç ve istekleri bizim için birincil yapılması gereken görev olarak kabul edeceğiz.

    Özel üniversitelerin ilçemize gelmeleri için belediyemiz tarafından yer tahsisi ve gerekli teşvik çalışmalarını yapacağız.

 

ENGELSİZ YAŞAM

Yollarda, kaldırımlarda, geçitlerde engeller ortadan kaldırılacak, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için evde bakım hizmeti verilecek. Engellilere iş imkanı sağlanıp, aracı olmayanlara araç alınıp, belediye hizmetlerinden %50 indirim sağlanacaktır.

 

Bu konuda ilçemizdeki Bedensel Engelliler Derneği ile birlikte engellilere ortak hizmet yapılacaktır.

 

Bu derneklere belediyemiz bünyesinden bir adet araç tahsis edilecek ve her türlü destek sağlanacaktır. Engelli vatandaşlarımızın engelsiz yaşamı belediyemiz tarafından sağlanacaktır.

 

                           “BİZ KAZANIRSAK ÇUBUK KAZANACAK”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.