FATİH MAHALLESİ MUHTAR ADAYI AHMET KARA ; “MAHALLENİN DURUMU PERİŞAN... ”

FATİH MAHALLESİ MUHTAR ADAYI AHMET KARA ; “MAHALLENİN DURUMU PERİŞAN... ”

MUHTAR ADAYI AHMET KARA ; “MAHALLENİN DURUMU PERİŞAN... ”

       

Haber-Yorum

 

                                                                                                      Şuayip YAMAN

 

FATİH Mahallesi’nin Muhtar Adayı Ahmet Kara, “mahallenin durumu içler acısı... Şuradan başlayıp da düzelteyim diyebileceğiniz bir yer yok. Ben zoru seven birisiyim. Seçilirsem sorunları çözmek için gerekirse 24 saat çalışacağım” dedi.

FATİH Mahallesi, Belediye’nin yerel hizmetlerinden yararlanmayan bir diğer, hatta hiç yararlanamayan bir mahallesi, varoş bile değil. Özellikle de girişte çok kısa bir mesafede çok eskiden dökülmüş sadece yaklaşık 80-100 m. uzunlukta eski asfalt var. Yağmur yağdığında çamurdan geçilmiyormuş. Yollara asfalt yerine, mucur ve bir yerde de çorak toprağı dökülmüş.

Fatih Mahallesi sakinleri de Barbaros ve Muhsin Yazıcıoğlu Mahalleleri gibi aynı dertten muzdarip...

Metropol İlçe olmak bu mu ? Diyen mahalle sakinleri de diğer mahalle sakinleri gibi ağız birliği etmişçesine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Gökçek, “24 Temmuz 2004 tarihinde Çubuk’ta, Atatürk Parkı önünde yaptığı teşekkür konuşmasında, “Ankara’da ne varsa Çubuk’ta da o olacak” demişti.  Ankara’nın Cadde ve sokaklarında da mucur ve çorak toprağı var mı? Gelip halimizi görsün” diye sitem ve şikâyetlerini dile getirdiler.

FATİH Mahallesi İlçemizin 7 Merkez Mahallesi’nden biri..Burada iki cadde var; Biri Mekke Caddesi diğeri ise İstiklal Caddesi.

MEKKE CADDESİ

Kampus Sokağı

Şükür Sokağı

Şehit Mehmet Kolcu Sokağı

Süleymaniye Sokak

Halim Sokak

Bahçeli Sokak

Benzer Sokak

Gamze Sokak

Hudeybiye Sokak

Devran Sokak

İSTİKLAL SOKAK

Sefa Sokak

Hanlı Sokak

Sırma Sokak

Şehit Ali Köse Sokak

Beyza Sokak

Evliya Sokak

Kasım Sokak

Neşe 1 Sokak

Neşe 2 Sokak

Neşe 3 sokak

Neşe 4 Sokak

Seğmenler Sokak

Derman Sokak

Gülsen 1 Sokak

Lider 1 sokak

Lider 2 Sokak

Balcı Sokak

Şahadet Sokak

Bu sokakların tamamı neredeyse toprak (şose) yol, sadece Ankara Bulvarı’na yakın sokağa çorak toprağı serilmiş, kimisine de mucur dökülmüş o kadar...

Sadece Cumhuriyet Mahallesi’nden Fatih Mahallesi’ne geçişte başlayan Cennet Caddesi’nin  yaklaşık 80-100 m. kadar eskiden yapılmış asfalt yol var.

Cennet Caddesi yol güzergahı üzerinde özellikle yolun sağ tarafı adeta çöplük olmuş..  Buraya inşaat molozları ve çeşitli çöpler atılmış, hatta asfalt olmayan mahallenin çöplüğüne çıkma asfalt kalıpları bile atılmış...

Fatih Mahallesi sakinleri bu konuda  şikayetçi, hem de fazlasıyla.. Onlara bir dokunan bin ah işitiyor. Mahalle sakinleri, “Yağmur yağdığında yollar çamur oluyor. Çocuklarımız okula bir çifti ayaklarında bir diğeri ellerindeki poşette olmak üzere iki çift ayakkabı ile yola çıkıyorlar. Üstelik bir de okuldan eve ayakkabıları, pantolon paçaları ve etekleri çamur içinde dönüyorlar. Araçlarımızı çamurdan sık sık yıkamak zorundayız. Nasıl ‘Metropol İlçe’yiz anlamak mümkün değil....

Bize böyle bir hizmeti layık görenlere yazıklar olsun. Böyle bir hizmeti hak etmiyoruz. Böyle çifte standart olur mu? Hani Ankara’da ne varsa Çubuk’ta da o olacaktı? Gökçek 10 yıl önce böyle söylemişti.“ diyerek sitemlerini dile getiriyor ve “bu şartlarda bunlara nasıl oy veririz?” Diyorlar.

Mahalle sakinleri evlerinin önünün asfaltlanması için, son aylarda belediye yetkililerini makamlarında ziyaret ederek bu konudaki istek, dilek şikâyetlerini iletmişler. Ama dinleyen kim?

Tabii ki onlar  da, “Şunun şurasında seçime ne kaldı?” diyerek seçimi bekliyorlar!..

Mahalle sakinleri, “oraya, buraya, şuraya, şu kadar km. asfalt attık” diye böbürlenmeyi, hava atmayı ve şov yapmayı, Billboardlar da reklam yapmayı çok iyi biliyorlar. Ama bir türlü bizim buraya sıra gelmedi. Ömrümüz beklemekle mi geçecek? Allah aşkına nerelere asfalt atıyorlar da bize bir türlü sıra gelmiyor?” Diyorlar.

Peki, her yere asfalt attınız da bu sokak caddelerin asfaltları nereye gitmiş? Yoksa bu insanlar iftira mı atıyor, yalan mı söylüyor?

Geçtiğimiz günlerde Muhsin Yazıcıoğlu ve Barbaros Mahallelerini de gezdim. Keza Atatürk Mahallesi de öyle... Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin varoş sokakları da öyleymiş, inşallah oraları da gezeceğim ve gördüğümü yazacağım. Diğer mahallelerin de varoşları aynı dertten muzdarip...

Yok aslında bu mahallelerin birbirinden farkı, ama onların adı Koskoca Metropol İlçe’nin mahalleleri, ‘Kuzey’in Parlayan Yıldızı’ Çubuk’un mahalleleri...

Büyükşehir Belediyesi Çubuk’ta her gün fakir ailelere en az 3 ekmek dağıtmakta, zaman zaman gıda ve temizlik maddesi, bir-iki gündür de araçlarla harıl harıl 20’şer torba BELKO Kömürü dağıtılıyor.  Özellikle İlçe Merkezindeki doğalgazlı apartmanlara...  

Mahalle sakinleri, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Gökçek, Urfa ve Mardin il ve ilçelerine gösterdiği hassasiyeti ve duyarlılığı biraz da bize gösterse ne iyi olur” diyorlar.

Fatih Mahallesi Muhtar Adayı Ahmet Kara, “Oturduğunuz yerden Muhtarlık Yapılmaz”

Muhtar Adayı Kara ile Fatih Mahallesi’nin hemen hemen her tarafını gezdik. Fazla çamurdan araba batar diye birkaç sokağa giremedik.

Muhtar Adayı Kara, Mahalle’yi avucunun içi gibi biliyor. Yağmur-çamur demeden tüm Mahalleyi müteakip defalar gezmiş.. Mahallenin sorunlarını yerinde görmüş. Mahalle de sadece yollar açılmış, başka bir hizmet yok. Mahalle de her şeyin sil baştan ele alınması lazım.

Muhtar Adayı Ahmet Kara’ya elle tutulur, gözle görülür bir hizmet yok. Bu kadar sorunun altından nasıl kalkacaksın” dediğimde..

Muhtar Adayı Kara, “Oturduğunuz yerden muhtarlık yapılmaz. Önce plan program yapacaksınız. Yapacağınız işleri bir sıraya koyacaksınız. Sonra da Bismillah deyip başlayacaksınız.

Başlamak bitirmek demektir. Allah’ın izniyle, ben de her şeye başlayıp, başarıyla  bitireceğim. Bunun için var gücümle mücadele edeceğim.

Evet; Mahalle de altyapı yok. İçme suyu yok.  Doğalgaz yok. Kanalizasyon yok. Asfalt hiç yok.

Yollar çamur olduğunda servis araçları bazen sokak aralarına giremiyor. Benim de servis aracım var. Bundan biliyorum.

Bu nedenle çocuklar yollar çamur olduğu için eski ayakkabı ile Ankara Bulvarı’na çıkıyor. Burada çamur olan ayakkabıyı değiştiriyor. Temiz ayakkabı ile otobüslere biniyor. Yoksa otobüsler çocukları almıyorlar. Tabii ki dönüşlerde öyle oluyor.

Bir iki yerde kamışlık var. Buralar sinek yuvası ve sıcak Yaz günlerinde bazen Belediye ekipleri gelip ilaç yapıyorlar.

Kanalizasyon olmadığı için, kanalları dolan vatandaşlar neredeyse ayda bir vidanjör getirtip para vererek kanallarını temizlettiriyorlar.

Ankara Bulvarı’na yakın sadece bir Halı Saha var. Burası sokaklara uzak. Çocuklar zaman zaman buraya gelip top oynuyorlar. Ailelerin oturabileceği parklar yok.

Anlayacağınız bu mahallenin durumu içler acısı.. Peki, oturup ağlayacak mıyız? Kaderimiz bu deyip, oturup bekleyecek miyiz?  Hayır; Mahalle sakinleri ile bir olup, o kurum senin bu kurum benim deyip koşturacağız. Gerekirse o kurumların önüne çadır kurup hizmet isteyeceğiz. Onlar da insan ve bizi anlayacaklardır. Üstelik bu hizmetler asli hizmetler, istemeyi bilirsek alırız.

25 yıldır Fatih Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Mahallemizi iyi tanıyan birisi olarak amacım, Mahallemize en iyi hizmeti getirmek ve sunmaktır.

Mahallemiz için hizmete talibim. Tabii ki tercih ve takdir sizindir.

SEÇİMLERİN MAHALLEMİZ, İLÇEMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM” dedi. 

MUHTAR ADAYI AHMET KARA KİMDİR ?

20.03.1965 tarihinde Yazır Köyü’nde doğdu. Halen, ‘Servis İşletmeciliği’ ile uğraşmaktadır.

Evli ve 4 çocuk babasıdır. 

fatih-mahallesi01-vert.jpg

                       

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.