Çubuk’ta engeller resimle aşılıyor

Çubuk’ta engeller resimle aşılıyor

Çubuk'ta park ve kaldırımlar, engelliler tarafından "Engelsiz bir yaşama renklerle başla" projesi kapsamında üç boyutlu resimlerle boyanmaya başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çubuk Aile Yaşam Merkezi engelli öğrencileri ve eğitmenleri tarafından hazırlanan ve AB tarafından kabul edilen proje kapsamında, engellilere Resimle Terapi" amacıyla ilçedeki park ve kaldırımlara üç boyutlu resimler yapılmaya başladı. 

resimle-terapi1.jpg

Projenin 'Sihirli Renkler' grubu tarafından hazırlandığını söyleyen Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Yılmaz, yaklaşık bir hafta sürecek proje kapsamında ressamlar gözetiminde Atatürk Parkı'nda engellilere yönelik resimle terapi yapılacağını kaydetti. Projenin amacının toplum genelinde farkındalık yaratmak olduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Engelli rampalarında resimler çizeceğiz. Bu resimlerle engellilerin ben de varım diyen sesini duyuracağız. Engellilerimizi sokakta da göreceğiz. Çünkü biliyorsunuz engelli vatandaşlarımızın yaşam alanı çok olmadığından dışarı çıkamıyorlar. Bizde rampaları boyayarak araçlarını insanların rampaların önüne park etmesini engellemek istiyoruz. Bu nedenle bu projeyi yaptık ve bugünde projemizin bir ayağı olan resimle terapi programını düzenliyoruz. Ressamımız var, Çubuk Atatürk Parkı’ndaki bu alana 3 boyutlu bir resim çiziyoruz. Birçok rehabilitasyon merkezinden gelen engelliler burada hayallerini resmediyorlar."

Ressam Murat Karabüyük, engellilerin sesini resimlerle duyurmaya çalışacaklarını söyleyerek, "Bu bir AB projesidir. Katılım çok güzel oluyor. Atatürk Parkı'na bir tane ve 7 tanede engellilerin yürüyecekleri kaldırımlar ve rampalar üzerine olmak üzere toplamda 8 adet 3 boyutlu resim yapacağız. Yapacağımız resimlerle engellilerin sorunlarını tüm ilçe halkına anlatacağız" ifadesini kullandı.

resimle-terapi2.jpgresimle-terapi3.jpgresimle-terapi4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.