Çubuk'ta çevre kirliliği denetimi

Çubuk'ta çevre kirliliği denetimi

Çubuk'ta çevre kirliliğine neden olan yaklaşık 110 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Çubuk Belediyesi Zabıta, Temizlik ve Sağlık İşler Müdürlüğünce oluşturulan çevre denetim ekibi, ahır ve besi çiftliklerine yönelik denetimleri artırdı.

Daha önce yapılan bilgilendirmelerin ardından yapılan denetimlerde yaklaşık 110 işletmeye ceza kesildi.

Resmi ve sivil ekipler ile yaptıkları denetimlerde vatandaşlara çevrenin temiz tutulmasına ilişkin bir süredir uyarılarda bulunduklarını söyleyen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, çevreyi kirletenlere ilk etapta uyarı mahiyetinde kabahatler kanununa göre ceza kesildiğini belirtti.

Merkez 7 mahallenin yanı sıra Sünlü, Gökçedere ve Ağılcık mahallerinin de denetim kapsamına alındığını kaydeden Topçu, "Biz daha önceki denetimlerimizde hayvancılık yapan işletmelere uyması gereken kuralları ortaya koyarak ona göre dikkat etmelerini istemiştik. Çıkan gübreleri sağa sola atarak çevreye ayrıca bir kirlilik vermeden, gübrelerini bir alanda toplayıp günübirlik olarak merkez dışarısına göndermelerini istedik. Bugüne kadar yaptığımız bu uyarıları dikkate almayan işletmelere de cezai müeyyideler uygulamaya başlamak zorunda kaldık. Bundan sonraki denetimlerimizde cezalar artırılarak kesilecek. Bizim belediye olarak amacımız ceza kesmek değil, işletme sahiplerinin bizlere yardımcı olmalarıdır" diye konuştu.

Topçu, üst üste ceza alan işletmelerin kapatılarak mühürlenmeye kadar gideceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.