ÇUBUK’TA AK PARTİ’DEN MUHTEŞEM MİTİNG…

ÇUBUK’TA AK PARTİ’DEN MUHTEŞEM MİTİNG…

Çubuk’ta partisi tarafından düzenlenen açık hava mitingine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek ve Ak Parti Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan muhteşem kalabalığa hitap etti.

Çubuk’ta partisi tarafından düzenlenen açık hava mitingine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek ve Ak Parti Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan muhteşem kalabalığa hitap etti.

Mitingde konuşan Ak Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı Dr. Tuncay Acehan,

Değerli Hemşerilerim;

         Allah nasip eder seçilirsem tüm Çubuk’un başkanı olacağım. Gecemle gündüzümle hak için, halk için çalışacağım. Herkese eşit, adil, tarafsız hizmet edeceğim. Hizmetinize talibim. Başbakanımızın dediği gibi; “ Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” diyerek çalışacağım.

 

         Çalışma prensiplerim:

  1. Halkımızla ve sivil toplum kuruluşları ile doğru ve düzgün iletişim.
  2. Belediye yönetiminde ortak akıl ve istişare.
  3. Tasarruf ve kaynak yaratma.

olacaktır. Bu prensipler gereğince her zaman olduğu gibi gönül kapım ve başkanlık kapım ardına kadar siz sevgili hemşerilerime sonuna kadar açık olacaktır. Varlığı ve yokluğu, neşeyi ve acıyı birlikte paylaşacağız. Katılımcı belediyecilik anlayışıyla belediyemizi birlikte yöneteceğiz. Belediyeyi her türlü israftan, gösterişten uzak tutacağız. Şu seçim sürecinde hiç kimseye karalama yapmadım. İftira atmadım. Ama beni bir çok iftara ve kararlama kampanyalarıyla yıpratmak istediler.

         Bir Çubuk sevdalısı olarak çocukluk yıllarımdan beri yaşadığım topluma karşı vefa görevimi yapmak üzere hep taşın altına elimi koymaktan çekinmedim, sorumluluklarımdan hiç kaçmadım.

         Beş yıl Çubuk gençliğinin manevi kalkınmalarına öncülük etmiş olan  Çubuk MTTB Başkanlığını yaptım.

         1995’de bölgemde milletvekili adayı oldum. 2002’de milletvekili aday adayı oldum. 2 dönem Çubuk Platformu Başkanlığı yaptım. 6 yıl AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı yaptım.

         Türk halkının karabasan dönemleri olan 12 Eylül’de  ve 28 Şubat faciasında bedel ödedim ve bir doktor olarak 32 yıl meslek hayatımın son 21 yılında Çubuğumuzun devlet hastanesi acilinde ve Modern Tıp Merkezi’nde 100 binden fazla insanımıza sağlık hizmeti sundum.

         Böyle şerefli bir maziye çamur atmaya kalktılar. Hastaneye doktor getirmedi dediler. Hastaneyi 5 katlı yaptırmadı dediler. Ben 2008 yılında İlçe Başkanı olduğumda bu hastane bitme aşamasına gelmişti. Geçtiğimiz 6 yılda Çubuk’ta sağlık alanında dev adımlar atıldı. Şimdi soruyorum sizlere; 5 yıl önce bu ilçede tomografi, endoskopi, eko cihazı,mamografi, kemik ölçüm cihazı var mıydı? Yoktu. Beyin cerrahisi, psikiyatri, FTR, cildiye, kardiyoloji, göğüs hastalıkları uzmanı var mıydı? Yoktu. Bugün 23 aile hekimi, 33 uzman hekim, 11 pratisyen hekim, 4 diş hekimi, 260 sağlık personeli, 108 hizmet alım elemanı ile dev bir kadro ilçemize hizmet ediyor.

         Hastanemiz; 2013 yılında 400 binden fazla hasta muayenesi, 8.500 şifa ile sonuçlanan ameliyat, 6.500 yataklı hasta tedavisi, 400 doğum ile sadece Çubuk’a değil çevre ilçelere ve Ankara’dan gelen hastalara hizmet vermiştir. Çamur at izi kalsın diyenler bu rakamlar karşısında utanmalıdırlar.

         Bana ilçe başkanlığım sırasında ne yaptığımı soranlara; ilçe başkanlığının  bir  teşkilat görevi olduğunu hatırlatmak isterim. Genel başkanı temsil etmek, üyelik, seçim ve sandık işlerinde hamallık yapmak ilçe başkanının öncelikli görevidir.

         Geçtiğimiz 6 yılda altyapıdan okuluna, parkından yoluna kadar ne yapıldıysa orada ilçe başkanı ve teşkilatının emeği vardır, çorbada tuzu vardır.

         Teşkilat yapılandırma çalışmalarından bahsedecek olursak; 3 seçim, 3 kongre ve sandık esaslı çalışmalarda, 2013 yılında ilçemiz 25 ilçe içerisinde hep ilk 3 sırada yerini almıştır.

         6 yıldır Çubuk’ta, Ankara’da ve ülkemiz bütününde, asfalttan ANKA Parka kadar ülkemizdeki bütün güzel yatırım ve projelerin  hepsinde ve yapılan her hayırlı işte bu teşkilatın ve teşkilatın ve teşkilatın başındaki kişinin payı vardır.

Ve en önemlisi tarihte ilk defa bir devlet üniversitesi bir ilçe ile ilişkilendirilerek Çubuğumuza kuruldu. Nesiller boyu adımızı hayırlarla andıracak bir hizmet olacak bu üniversite.  Çok uzak olmayan bir zamanda 30 binden fazla yerli, yabancı öğrenci ve binlerce öğretim üyesini ilçemizde ağırlayacağız. Üniversite bacasız fabrika gibidir. Hangi Anadolu şehrine girdiyse o şehri ayağa kaldırmıştır. O şehrin lokomotif ekonomik gücü olmuş ve sektörleri peşinden sürüklemiştir.

         Üniversite Çubuk’u ekonomisi ile, sosyal yapısıyla, bilim ve sanat faaliyetleri ile modern ve zengin bir şehir yapacaktır.

         Değerli hemşerilerim;

         İlçemizde kalkınma ve büyüme yeni dönemde;

         1-Tarım ve hayvancılık,

         2- Turizm,

  1. Eğitim,
  2. Sanayi,

Kollarında olacaktır.

         Biraz sonra Melih Başkanımızın da açıklayacağı projelerle birlikte; ilçemizde hayvancılık,meyvecilik, seracılık ve ürünlerinin pazarlanması konusunda yeni bir dönem başlatacağız. İlçemizi Ankara’nın mesire alanı yaparak;  Karagölüyle, barajıyla Çubuk Çayı mesire alanıyla, yöresel ürünleri ve yemekleriyle Başkente açacağız.

Üniversite ile beraber yeni eğitim ordusuna hizmet için yurtlar, kültür, spor merkezleri, gençliğin manevi gelişmesini sağlayacak sosyal tesisler yapacağız.

Havaalanı metromuzu önce üniversite alanına daha sonra ilçemize getirerek hizmete açacağız.

  • Kentsel dönüşüm ve tasarım çalışmalarıyla çarpık yapılaşma ve bozulmuş imarın düzeltilmesi için çalışacağım.
  • Atatürk ve Barbaros mahallelerinde imar revizyonumuzla modern şehircilik anlayışıyla Çubuğumuza yakışır imarın önünü açacağız.
  • Çubuk Çayı rekreasyon çalışmasıyla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Çubuk II Barajı’nın içine kadar olan alanı “Yeşil Çubuk Çayı Vadisi” olarak dizayn edeceğiz.
  • Çubuksporu eski şaşalı günlerine dönmesi ve şehir stadının bir an önce faaliyete geçmesi  için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren adım atacağız.
  • Gençlerimiz için yeni spor sahaları ve yüzme havuzunu ilçemize kazandıracağız.
  • Çubuk’u Kızılcahamam’a, Kazan’a, Akyurt’a, Orta’ya bağlayacak olan geniş duble yollar sayesinde Çubuk artık bir kör nokta olmaktan çıkacaktır.
  • Ulaşımı dolmuşlar, EGO ve halk otobüsleri ile daha rahat ve konforlu yapmak için gerekli tedbirleri alacağız.
  • Bütün bu konularda her zaman desteğini arkamızda hissettiğimiz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Melih GÖKÇEK Başkanımıza ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a şükran ve saygılarımı sunarım.

Zaman Sakarya’nın ayağa kalkma zamanıdır. Necip Fazıl Üstadın dediği gibi.

    Sakarya; sâf çocuğu, mâsum Anadolu'nun,

            Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!

            Sen ve ben, gözyaşiyle ıslanmış hamurdanız;

            Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!

            Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;

            Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!

            Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;

            Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz!

 

            Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;

            Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..

            Sakarya ayağa kalkıyor Çubuk, Başbakanımızla AK Partiyle lider ülke olarak 2023’te Kerim devlet olarak Onuncu büyük ekonomi olarak Türkiye ayağa kalkıyor.

            Sevgili Çubuklular;

            Bu seçimler artık yerel seçim olmaktan hatta genel seçim olmaktan çıkmış Başbakanımız ve AK Partimiz üzerinden bir referanduma dönüşmüş durumdadır. Bu sandığın sonucu Türkiye için bizden sonraki nesiller için bir kavşak noktası olacaktır.

            Destek ve dualarla ülkemizin birliğini, istikrarını koruyacağımıza ve 2023 yılına kadar sürecek olan büyüme ve kalkınma seferberliğinde Başbakanımızın ve Partimizin yanında yer alacağınıza inanıyorum, milletimize güveniyorum.

 

Dualar ve desteklerinizi Başbakanımız için, Melih GÖKÇEK Başkanımız için ve Şahsım için talep eder, saygı ve selamlarımı sunarım.

 

Daha sonra konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, “Çubuk tarihindeki en büyük mitingi yaşıyoruz. Çubuk bizi sevdi, biz Çubuk’u sevdik. Elimizden geleni yaptık” dedi.

Çubuk’ta binlerce ilçelinin katıldığı dev mitingde konuşan Başkan Gökçek, “Allah nasip ederse, her seçimde yüzümüzü ak eden Çubuklular, bu kez de yüzde 80 ile yüzümüzü ak edecek” diye konuştu.

-Çubuk Turşusunu dünya markası yapılacak

Konuşmasında Çubuk için yapacakları projeleri de sıralayan Gökçek, Çubuk Turşusu’nu dünya markası haline getireceklerini ve Çubuk Agat taşını turizme kazandıracaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

‘’Dün nasıl yaptıksak Çubuk Belediye Başkanımız Dr. Tuncay Acehan ile işbirliği yapacağız, 6 kilometrelik Çubuk Çayını islah ederek yeşil vadi projesini yapacağız. Kültür Merkezini yapacağız. Yeni bir itfaiye binası yapacağız. Doğalgazı yaygınlaşması için elimizden geleni birlikte yapacağız. Çubuk ile Kazan arasında bir yol var onu da bu dönem yaparak Çubuklu Kazan’a çok çabuk gidecek. Arge birimi kurarak Çubuk Turşusunu dünya markası haline getireceğiz. Ben belediye şirketlerinden birini görevlendirerek bunları yaptıracağız ve bu şirketi köylülerin kurduğu kooperatife devredeceğiz. Çubuk turşusunu yetiştiremeyeceksiniz inşallah. Vişne bir, ayva iki, elma armut üç bütün bu konularda sizlere destek olacağız. Bol miktarda fidan getirip ucuz bir şekilde dağıtacağız. Esenboğa yolunun mümkün olursa iki tarafında hem gelişinde hem de gidişinde 2 tane sadece köylülerimizin satış yapacağı dev AVM gibi mağaza yapacağız. İçinde en azından 100 tane köylümüz yer alabilecek. Çubuklu Akyurtlu ürünlerini burada satabilecekler. Allah nasip ederse Çubuk köylüsü bol bol çiçek yetiştirecek, yetiştirdiği çiçeklerin tamamını biz alacağız ve Ankara’ya dikeceğiz ve parada Çubuk’ta kalacak. Mansur diyor ki, ‘yurt dışından ağaç alıyor.’ Kardeşim bizim aldığımız ağaçlar 30-35 yaşında ağaçlar. Bizim yaptığımız ne, köylünün yetiştirdiği çiçek, fidan, ağaç ne varsa zaten alıyoruz. Türkiye’de Adapazarı’nda yetişir en çok ağaç. Adapazarı’nda 7 yaşı üzerinde ağaç bırakmadık hepsini satın aldık. Yok Türkiye’de büyük ağaç, büyük olmayınca dışarıdan alıyoruz.’’

-Termal kaynakları değerlendirecekleri sözü

Çubuk’un en büyük doğal zenginliklerinden olan termal su kaynaklarının da ön plana çıkarılacağını vurgulayan Gökçek, ’’Melikşah’da bulunan termal suyu özel sektörle işbirliği yapacağız, özel sektör işbirliği yapmazsa biz kendi şirketlerimize yaptıracağız. İnanılmaz bir tesisi yapacağız. Havaalanı da yanında olduğu için özellikle yurt dışından tedavi için gelenler burada inip, bizim Melikşah’da bulunan kaplıca tesislerine giriverecek. Ayrıca Özlüce’de ikincisini inşallah inşa edeceğiz. Çubuk artık kaplıca şehri olacak inşallah’’ diye konuştu.  

-BELSO aracılığı ilke 4,5 milyon Ankaralıya taze süt götürülecek

Hayvancılığı ve tarımı da destekleyeceklerini anlatan Gökçek, ‘’Hayvancılığı da en güzel şekilde destekleyeceğiz. Bizim BELSO şirketi var. O şirketin küçük araçlarına Ankara’nın her yerin gitmesine izin vereceğiz. Onlar son derece hijyenik araçlar olacak, sizin ürettiğiniz sütü direk günlük taze olarak Ankara’da Ankaralılarla buluşturmak istiyorum. Ankara’da yaşayan dört buçuk milyon insana bundan sonra Ankara’nın taze sütünü götüreceğiz’’ şeklinde konuştu.  

-BAŞKAN GÖKÇEK, ÇUBUK PROJELERİNİ ANLATTI

                Konuşmasına, seçimlerin ardından Çubuk’ta gerçekleştirilecek projelerini anlatarak devam eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

                “- Karagöl’ü sıfırdan ele alacağız. Orasını Büyükşehir Belediyesi olarak çok güzel bir hale getireceğiz.

-              Kültür Merkezi yapacağız,

-              Yeni itfaiye binası yapacağız,

-              Doğalgazın yaygınlaştırılması için bizde olmamasına rağmen elimizden geleni yapacağız,

-              Çubuk ile kazan arasındaki yolu çok daha güzel ve konforlu bir hale getireceğiz,

-              Yöresel ürünlerinizi satıp, pazarlayacağınız, Esenboğa Yolu’nun geliş ve gidişinde dev bir satış mağazası yapacağız. İçinde en az 100 köylünün ürününü satacağı reyonlar olacak. Burada her ay kura çekerek, stant sahiplerini değiştireceğiz. Böylece hep dönüşüm olacak.  Çubuk ve Akyurtlular malını Esenboğa’da satacak,

-              Tarım ve hayvancılık konusunda işbirliği yapacağız,

-              Çubuk turşusunu dünya markası haline getireceğiz. Bunun için Ar-Ge merkezi kurup, bunun üretimi ve pazarlaması gibi konuları araştırıp, ortaya koyup, yol göstereceğiz. Turşunuzu marka yaptıktan sonra da üretime yetişemeyeceksiniz.

-              Buranın meyveleri olan vişne, elma, armut gibi meyveler için de size çok ucuz fiyatlarda fidanlar vereceğiz. Bunların sanayi haline gelmesini sağlayacağız.

-              Ankara’nın her tarafına çiçekler ekiyoruz. Bu çiçekleri Çubuk’tan almaya başladık. Sizler de daha çok çiçek ekmeye başlayacaksınız, milyonlarca çiçeği sizden alacağız.

-              CHP Adayı diyor ki; ‘Melih Gökçek ağaçları yurtdışından alıyor’. Ama bilmiyor ki biz yurtdışından 30 yaşında ağaçlar alıyoruz. Yani zamanı satın alıyoruz. Ayrıca biz Adapazarı’ndan yıllardır ağaç alıyoruz. Ama Türkiye’deki ağaçlar 7 yaşından daha fazla değil. Biz köylümüzün yetiştirdiği ne varsa aldık. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz.

-              Melikşah’tasıcaksu var. Buranın yanındaki 60 dönümlük araziyi de satın aldık. Burada muhteşem bir termal tesis yapacağız. Böylece Çubuk aynı zamanda bir termal şehir olacak.

-              Çubuk’a ait Agat taşı var. Bu taşı da dünya markası yapacağız. Bu taşın işlenmesi konusunda hanımlarımızın değişik tasarımlar yapmaları için üniversiteler ile işbirliği yapıp, eğitimler sağlayacağız. Böylece Agat taşı yurtdışına da pazarlanacak duruma gelecek.

-              Nadasa bıraktığınız tarlalarınızdan da gelir elde etmeniz için aspir bitkisinin ekilmesi için size tohum vereceğiz. Bu bitkinin hem yağından hem de gübresinden faydalanacaksınız.

-              Çubuk spora destek vereceğiz.

-              Kapalı Pazar yeri istiyorsunuz, bunu yapacağız.

-              Hayvancılığı da destekleyeceğiz. Bunun için de Ankara’nın dört bir yanında üretilen sütü belediyeye ait BELSO şirketi aracılığıyla toplayarak, Ankaralıyı taze süt ile buluşturacağız.”

ak-parti01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum