Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Törenle Hizmete Açıldı

Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Törenle Hizmete Açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ankara Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılan Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni törenle hizmete açtı.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde 1996 yılında arsası hayırsever Abidin Yılmaz tarafından bağışlanan ve Çubuk Şefkat Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 2007 yılında temeli atılan, daha sonra uzun yıllardır yapılmayı bekleyen Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tamamlanarak hizmete açıldı.

Çubuk Şefkat Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devredilen, Ankara Valiliği İl Özel İdaresi kaynaklarıyla inşaatı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam gerçekleştirdi.

Törene Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Yekeler, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Ak Parti Belediye Başkan adayı Dr. Tuncay Acehan, Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emin Tamtürk, Müdür Yardımcısı Hüseyin Erberk, Çubuk Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Halil Yükselen, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Hayırsever işadamı Abidin Yılmaz’ın eşi Sadet Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Adayı Şükrü Özek, Ümit Polat, kurum çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

İlçe halkından hayırsever işadamı Abidin Yılmaz tarafından arsasının verildiğini ve malzeme yardımı yapıldığını hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ’’İlçemizin hayırsever işadamları ve esnafları bir araya gelerek dernek kurmuşlar, niyet halis samimi. Ancak temel atışmış ve uzun yıllardır bekliyordu. On iki yıldır bu başarılamamıştı. Burada bir temel vardı o temel de çürümeye yüz tutmuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bunu gerçekleştirdi’’ dedi.

Melikşah’da bulunan alana yatay bir şekilde huzurevi istekleri olduğunu dile getiren Özden, ‘’Melikşah’da hazineden aldığımız 330 dönümlük yerimiz var. Melikşah’da termal suyumuzda var. Orada bu dikey yapılar değil de, yatay yapılar şeklinde, bu gün mutluluğunu yaşadığımız bu tesis gibi tesisler istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bundan sonraki süreçte tüm işlerini yaşlıların gençlerle diz dize, göz göze yaşlanmaları amacına yönelik yapmaya çalıştıklarını söyleyen Bakan İslam, ’’ Birinci önceliğimiz yaşlılarımız kendi tabi ortamlarından kopmadan evlerinde bakılarak hayatlarını sürdürsünler ve aktif hayata katılsınlar. Bunun için elimizden gelen tüm desteği sunuyoruz. Bu olmaz ise yaşlılarımıza hayatın içerisinde şehrin, içerisinde mekanlar tahsis edelim, onları bir araya alalım orada bir evdeki huzuru onlara tahsis edelim, yine hayatın içerisinde bizlerle beraber, şehrin içerisinde yaşamalarını sağlayalım. İşte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisimiz bunlardan birisidir’’ dedi.

Bu projedeki esas amacın yaşlıların tecrübelerinden faydalanmak ve onların hayatını zenginleştirerek, neşelendirmek olduğunu ifade eden Bakan İslam, ’’Buradaki amacımız yaşlılarımızın geçmiş tecrübelerinden faydalanmak, nasihat istediğimiz zaman onları yanı başımızda bulmak, bilgeliklerinden istifade etmek, akıl danışabilmek, tecrübe paylaşabilmek, onlarla hayatımızı daha zenginleştirmek. Tabi bizde çocuklarımızla, şehir halkımızla birlikte onların hayatını zenginleştirmek ve neşelendirmek istiyoruz’’ diye konuştu.

Son yaptıkları çalışmalardan birinin ise yaşlıların ücretsiz seyahat etmelerini sağlamak olduğunu hatırlatan Bakan İslam, açılışa katılanlara bu hizmetten haberdar mısınız diye sorarak, yapılan yeni hizmetlerle ilgili şu bilgileri verdi:

’’65 yaş üstü bütün Türk vatandaşları sadece nüfus cüzdanlarını göstererek şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanabiliyorlar, şehirler arası ulaşımdan da deniz ve demir yollarından indirimli olarak yararlanabiliyorlar. Bunun yanında huzurevlerinde kalan yaşlılarımızın harçlık sistemini genişlettik. Darülaceze’de kalanlarda bundan yararlana biliyorlar ve bakanlığımızın destek verdiği özel kurum ve kuruluşlarda kalanlarda yine bu hizmetimizden faydalana biliyorlar. Bakanlığımız bundan sonra özel kurum ve kuruluşlarına yaşlılarımızın bakım ve rehabilitasyonu için maddi destek sağlayabilecek. Bu hizmetle alnımızın biraz daha genişletiyoruz. Bu vesileyle Yaşlılara Saygı Haftasının başladığı bugünde tüm yaşlılarımızın ellerinden öper, onlara minnet ve şükran duygularımızla birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim.’’  

Sosyal devlet olmanın üç ayağı olduğunu kaydeden Bakan İslam, ’’Bunlardan birinci ayağı devlet Türkiye’de bu bakanlığımız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ikinci ayağı belediyelerimiz ve üçüncü ayağı hayırseverlerimiz ve STK’larımızdır. Onlar Çubuk’ta birleştiler ve şunda çok güzel bir tesisin açılışını yapıyoruz.  Ben buradan rahmetli Abidin Yılmaz amcamıza çok çok teşekkür ediyorum. Allah sizin gibi hayırseverleri başımızdan eksik etmesin, artırsın eskittirmesin inşallah’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan İslam huzurevinin arsasını bağışlayan hayırsever işadamı Abidin Yılmazın eşi Sadet Yılmaz’a ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e plaket takdim etti.

Bakan İslam, açılış kurdelesini kestikten sonra, Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek el ürünleri sergisini gezdi ve odalara girerek huzurevi sakinleriyle bir süre sohbet etti. 

huzurevi01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum