Bizim Köy Sepeti bahçelerimizdeki ağaçlarımızda yetiştirdiğimiz doğal, katkısız ve hormonsuz eriklerimiz ile hazırladığımız marmelatımızı yiyen müptelası oluyor. Reçel ve marmelatın farkı reçelin içerisindeki meyvelerİn bütün halinde veya ikiye bölünmüş halde olmasıdır. Marmelat ise meyve püresinden veya ezmesinden yapılır. 


Tamamen organik olarak yetiştirdiğimiz eriklerimizden sulu ve iri olanları seçiyoruz. Dilerseniz rengini güzelleştirmek ve aromasını  artırmak için kuşburnu veya çubuk tarçın ilave edebilirsiniz. Eriklerimizi ocağa alıp kaynatıyoruz. Eriklerimizin suyunu çekene kadar pişirmeliyiz. Ardından eriklerimizin çekirdeklerinden ayırmak için süzgeç kullanıyoruz. İçerisine damak tadınıza göre şeker katın. Pişmiş ve çekirdeklerinden ayrılmış eriklerimizi içine şeker kattıktan sonra tekrar ocağınıza alın ve pişirmeye devam edin. Tamamen suyunu çektikten sonra ocaktan alıp kavanozlara dökün. Marmelatlarınızı uyutmuş olursunuz. Marmelatlarımız hazır.  Afiyet olsun.


Erik Marmelatının Sağlığa Faydaları Nelerdir?


Erik içerdiği C vitamini ile antioksidan özellik gösterir böylelikle vücut direncini artırır, soğuk algınlığı durumlarında bağışıklık sistemini güçlendirerek hasta yatağımızdan çabucak kalkmamızı sağlar. 


Metabolizmayı hızlandırır, çağımızın vebası obeziteye karşı atalarımız gibi savaşarak bu illeti yok eder. 


Kemikleri güçlendirir, osteoporozu önler. Gençken hiç düşünmediğimiz kemik erimesi ve benzeri hastalıkları yaşlandığımızda da bizden uzak tutar. 


İçerdiği B6 vitamini ile sinir sistemini düzenler.


Eriğin, erik marmelatının ve erik kompostosunun hamilelikte tüketimi içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde hem bebek hem anne İçin büyük fayda sağlar.


İçerisindeki C vitamini ile yaş aldıkça ortaya çıkan kırışıklıkları önler. Taze ve pürüzsüz ciltlere sahip olmamızı sağlar.


Bizim Köy Alesi Olarak Erik Marmelatımızı Nasıl Yapıyoruz?


Eriklerimizi bol su ile yıkayıp tenceremize koyuyoruz.


Tencereye aldığımız eriklerimizi kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynarken eriyen eriklerimizi süzgeçten geçiriyoruz.(Çekirdeklerinden ayırmak amacıyla süzgeçten geçiriyoruz.) 


Süzgeçten geçirince eriklerimizi farklı bir tencereye alıp şekerimizi atıyoruz.(Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.)


Kıvamı gelene kadar bir müddet daha tenceremizde pişiriyoruz. Marmelat kıvamı alınca daha öncesinde dezenfekte ettiğimiz kavanozlarımıza sıcak bir şekilde koyup, uyutuyoruz. Afiyet olsun.