En Doğal Probiyotik Su Nedir ?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren En Doğal Probiyotik Turşu Suyu  


Çubuk Salatalık Turşusu, pancar, kornişon, lahana, biber, domates, acur, fasulye, sarımsak gibi pek çok karışımdan ve kendine has lezzetiyle sağlık kaynağı olan Bizim Çubuk Turşuları’nın Turşu Suyu, yemeklerin yanında özellikle de soğuk havaların en gözde içecekleri arasındadır. 

VÜCUT DİRENCİ İÇİN TURŞU SUYU ÖNEMLI BIR İÇECEK


İçerisinde bulunan çeşitli sebzelerin özenle kurularak fermente olmasıyla elde edilen turşu suyu, içerdiği C ve E vitaminlerinin yanında antioksidan da barındırıyor. Bu özellikleri bakımından kışın tüketimi artan turşu suyu, son zamanlarda pandemi tehlikesine karşı ihtiyaç duyulan vücut direnci hasebiyle bu sene talep olağandan daha fazla. Bizim Çubuk Turşuları’nın suyu da en yoğun talep alan bir üründür. 

TURŞU SAĞLIĞINIZ IÇIN FAYDALI MIDIR?

Evet ama bu turşu yapımında kullanılan yönteme ve ürünlere göre değişmektedir. Geleneksel ve modern yöntemlerin nihai ürünün besin değerlerine yaptığı etkilere göre de değişmektedir.  

Kornişon turşusu Amerika Birleşik Devletleri’nde daha çok sandviç, hamburger ve diğer atıştırmalıklar ile birlikte servis edilirler.
Ancak ülkemizde daha çok kullanılan salatalık turşusu ise günlük yemeklere özel bir lezzet katmak için tüketilmektedir. Orta Asyadan bu tarafa Türkler’de her öğün tüketilmektedir.  Özellikle öğünlerde keskin bir tat eklemek isteyenler için turşu uzun zamandır ilk tercih olmuştur. Onlar kesinlikle yemeği daha heyecanlı bir hale getiren lezzet arttırıcılarıdır. 

Sağlık açısından turşunun herhangi bir besin değeri var mıdır? Turşu yemeklere tat katmanın haricinde onlara besin değerleri de katıyor mu?

TURŞU SAĞLIK İÇIN FAYDALI MIDIR?

Daha önce belirtildiği gibi, cevap turşu yapımında kullanılan yönteme göre değişmektedir. Salatalık gibi sebzeler ya da elma, şeftali ve armut gibi turşu yapımında kullanılan meyveler şüphesiz besleyicidir fakat turşu yapım süreci kalitesi doğallığı ürünlerin son ürünün besin içeriğini belirler. 

DOĞAL FERMANTASYON:


Bizim Çubuk Turşuları’nda olduğu gibi turşu yapımında kullanılan geleneksel fermantasyon yönteminin, turşu yapımında kullanılan sebze ve meyvelerin besin değerlerini koruduğu tespit edilmiştir. Bunun nedeni geleneksel fermantasyon yönteminde herhangi bir ısı veya kutulamanın kullanılmamasıdır. Sadece kaya tuzu, sirke veya limon sarımsak gibi ürünler fermentayon için kullanılır. Bu şekilde doğal olarak fermante edilen turşular sindirimi kolaylaştırdığı bilinen faydalı bakteriler açısından da iyi bir kaynak sağlar. Yani doğal olarak üretilen bu turşulardan tüketmek, bağırsaklardaki faydalı bakterileri artırmak için kolay bir yoldur. Sindirimi geliştiren bu faydalı bakteriler bağışıklık sistemini geliştirmenin yanında, B ve K vitaminleri sentezinde de önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca turşu doğal bir şekilde fermente edildiğinde, ısıya duyarlı vitamin ve mineraller de kaybolmaz. Bu geleneksel yolla fermente edilen turşunun en önemli faydalarından biridir.

MODERN TURŞU YÖNTEMLERİ:


Bugünlerde özellikle fabrikasyon yöntemlerle turşu kurmanın en yaygın yolu olan sirke-tabanlı pastörize turşular ısıl işlem görmektedir. Her ne kadar bu süreç ürünün raf ömrünü uzatsa da, zengin enzimler ve yararlı bakterilerin yanı sıra ısıya duyarlı vitaminleri öldürmektedir. Isıtma işlemi nihai ürünün besin değerini düşürür. Yani, modern yöntemlerle üretilen turşuların doğal olarak üretilen turşulara göre besin değerleri hemen hemen yok gibidir. Ayrıca bazı işletler katkı maddeleriyle turşunun raf ömrünü uzatmaya çalışıyorlar. Bu da hem lezzet açısından hem de sağlık açısından uygun olmayan yöntemlerdendir. 

PORSIYONLARINIZA DIKKAT EDIN!


Hiç şüphe yok ki Bizim Çubuk Turşuları gibi ev yapımı geleneksel yöntemle fermente edilen turşu, sağlıklı ve lezzetlidir ancak çok abartıya kaçarak kesinlikle aşırı tüketimini önlemek gerekir. Nedeni ise oldukça basit turşunun yüksek tuz içeriği! Turşuyu daha uzun bir süre için muhafaza edebilmek için ekstra tuz ilave edilmesi gereklidir. Yani çok fazla turşu tüketmek ekstra tuz almak demektir.

ENFES TURŞU SUYU

Her gün belirli bir oranda küçük miktarlarda olsa da turşu suyu içmenin de bazı sağlık faydaları olabilir. Yüksek sodyum içeriği nedeniyle turşu suyu içmek, kas kramplarının ve akşamdan kalmalık belirtilerinin hafifletilmesine yardımcı olabilir. Pek çok sporcu turşu suyunun spor ile bağlantılı kas kramplarını rahatlattığını bildirmiştir.

HAMILELIKTE TURŞU TÜKETIMI:


Genellikle kadınların hamilelik dönemlerinde turşuya aşerme eğilimleri olduğu görülmüştür. Hamile bayanlarda turşu tüketimi çok endişe yaratacak bir neden olmasa da, turşunun çok yüksek tuz içeriği nedeniyle porsiyon konusunda dikkatli olunmalıdır.
Sonuç olarak doğal fermantasyon yöntemi turşu üretiminin orjinal yöntemidir ve bu şekilde üretilen turşular yıllar boyu sağlıklı ve lezzetli yemeklerin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Besin değerlerinin ve faydalı bakterilerin ölmesi nedeniyle ısıl işlem görmüş turşulardan kaçınmaya çalışın. Az miktarda tüketildiğinde sağlıklı olan turşuları aşırıya kaçmadan tüketmeye özen gösterin! Unutmayın lezzetli ve sağlıklı turşu yemenin en iyi yolu Ankara’nın Çubuk ilçesinde doğal yöntemlerle üretilen Dünyaca ünlü ev yapımı Bizim Çubuk Turşuları’ndan tüketmektir.  

Bizim Köy Sepeti ( www.bizimkoysepeti.com ) genç kadın girişimci Yağmur Yiğiner tarafından oluşturulan ve kendi üretimi ürünlerinin satışa sunulduğu çok güvenilir bir alışveriş sayfasıdır. 

Sayfada Satılan Ürünlerimiz:

-Bizim Çubuk Turşuları

-Bizim Köy Sucukları

-Bizim Köy Tarhanası

-Bizim Köy Eriştesi

-Bizim Köy Salçası

-Bizim Köy Marmelat ve Reçelleri

-Bizim Köy Baklavası 

-Bizim Köy Şalgam Suyu

-Bizim Çubuk Turşusuyu

-Meşhur Bizim Çubuk Turşusu 


Üretim Yerimiz Ankara’nın Çubuk ilçesi

Bizim Köy Sepeti 

SİPARİŞ ve BİLGİ İÇİN

www.bizimkoysepeti.com

-0552 808 35 37

Yağmur Yiğiner



Dünyanın en büyük arama motoru Google'den bizim isteğimiz, fabrikasyon turşuları değil, bizim gibi ev yapımı yöresel köy ürünlerine arama motorunun baş sayfasından getirmesidir.