Organik, doğal, ev yapımı köy ürünlerinin üretilerek satışa sunulduğu Bizim Köy Sepeti’ni Ankara’da bilmeyen hemen hemen kimse yoktur. Özellikle Bizim Köy Sepeti tarafından üretilen probiyotik organik Bizim Çubuk Turşuları’nın da tatmayan da çok az sayıda insan vardır. Herkes bir şekilde ya doğrudan alarak yada kendisine hediye edilerek Bizim Çubuk Turşuları’nın çeşit çeşit o eşsiz kıtır kıtır lezzetini tatmıştır. 


Gelelim yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da Çubuk Turşusu satışı ile ilgili bilgilere.

 

Ankara’nın Çubuk ilçesinin doğal probiyotik turşuları ocak-nisan döneminde ihracat rekoru kırıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14’lük bir artış yaşandı.


Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ihracatta en yüksek rakama ulaşan Çubuk turşusuna olan talep 2021'de de devam ediyor. 


2020 yılında Çubuk’tan turşu ihracatı bir önceki yıla oranla yüzde 23 artarak 10 milyondan 12 milyon dolara çıktı. Bu rakam turşuda Çubuk tarihinin en yüksek ihracat rakamı olarak kayıtlara girdi.

Bu seneye de hızlı başlayan Çubuk Turşusu üreticileri ocak-nisan döneminde turşu ihracatını yüzde 14 artırarak  12 milyon dolardan 14 milyon dolara çıkardı. 


Çubuk Turşusunun ihracatında ilk sırayı Almanya alırken ikinci sırayı Hollanda ve üçüncü sırayı ise ABD izledi.


Çeşit anlamında ise en fazla ihracat ile salatalık turşusu başı çekti. Aynı dönemde diğer çeşitlerden biber turşusu ve karışık turşu ihraç edildi.


Pandemiyle birlikte probiyotik ev turşusuna talebin arttığını anlatan Bizim Köy Sepeti ve Bizim Çubuk Turşuları kurucusu Yağmur Yiğiner, turşu ihracatında 2020'de başlayan yükseliş trendinin bu sene de sürdüğünü söyledi.


Çubuk turşusuna iç piyasada da benzer bir ilginin olduğunu aktaran Yiğiner, “Ev turşusuna yurt içinde olduğu gibi yurt dışından da ilgi artarak devam ediyor. Müşterilerimizin istediği kaliteli olması ve doğal yöntemlerle kuruluyor olmasıdır. Çubuk turşusu da katkısız bir turşu çeşitidir. Pazar çeşitliği ve katma değeri yüksek ürünlerimizin yurt dışı ihracatı her geçen gün artacaktır.” dedi. 


MALDİVLER'E ÇUBUK TURŞUSU

Çubuk turşusunun 50'nin üzerinde ülkeye ihracat yapıldığını vurgulayan Yiğiner, “Mevcut pazarların yanında yenileri eklenmektedir. Bu yıl Maldivler'e bile Çubuk Turşusu ihraç edildi.” diye konuştu.