Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Çubuk'ta kadınlar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere gönderilmek üzere yöresel yemekler hazırladı.

Yenice Mahallesi Yıldırım Beyazıt Cami derneği tarafından örnek bir etkinlik yapıldı. Yenicede bütün şehitler ve Afrin'de yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için kurban kesilirken mevlit okutulup, dua edildi.

Program kapsamında ayrıca Yenice, Esenboğa ve Kızılca mahallelerindeki kadınlar bir araya gelerek, askerlere gönderilmek üzere hazırladıkları yaprak sarması, bazlama, gözleme ve çeşitli yöresel yemekleri paketledi.

Daha sonra yemek paketleri askerlere ulaştırılması için Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yenice Mahallesi Muhtarı Ali Abadan, yaptığı açıklamada, bölge halkının her zaman devletinin ve ordusunun yanında olduğunu belirtti.

Öte yandan, Yenice Mahallesi'ndeki Yıldırım Beyazıt Camisi'nde harekata katılan askerler için dua edildi, şehitler için mevlit okutuldu.

Dernek başkanı Sami Bulut tarafından da birlik ve beraberlik mesajı verdildi. 

Mevlit programına ilçe müftüsü ve protokolden kimse katılmazken  programa, MHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Çankaya, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Abdullah Esre ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2dsc09142.jpg2dsc09150.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.