“ZEYTİN DALI HAREKÂTI VE MEHMETÇİĞE” DESTEK YÜRÜYÜŞÜ...

“ZEYTİN DALI HAREKÂTI VE MEHMETÇİĞE” DESTEK YÜRÜYÜŞÜ...

“ZEYTİN DALI HAREKÂTI VE MEHMETÇİĞE” DESTEK YÜRÜYÜŞÜ...

 Şuayip YAMAN

 

Cuma Namazı sonrası “Zeytin Dalı Harekâtı” ve “Mehmetçiğe” destek amacıyla Ankara Bulvarı üzerindeki Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan binlerce vatandaş Mehter Takımı ile birlikte ellerinde Türk bayrakları, döviz ve afişlerle, Atatürk Parkı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler.

 

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Memur-Sen, Çubuk Sivil Toplum Kuruluşları ve Çubuk

 Belediyesi tarafından "Zeytin Dalı Harekâtı ve Mehmetçik'e Destek Yürüyüşü" düzenlendi.

Binlerce kişiden oluşan İlçe halkı, cuma namazı sonrası yürüyüş için Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarlığı önündeki kavşağın önünde toplandı.

Yürüyen kalabalığa, evlerindeki vatandaşlar ve okul bahçesindeki çocuklar da bayrak sallayıp, tekbir getirerek destek verdi.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN, yürüyüş öncesinde yaptığı açıklamada; İnsani, vicdani ve tarihten gelen sorumluluklarını yerine getirmek, Mehmetçik'in yanında olduklarını dünyaya bir kez daha göstermek istediklerini anlattı.

Türkiye'nin ve Türk milletinin; Gazze, Filistin, Somali, Halep, Bayırbucak ve Afrin'in yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki mazlumların umudu olduğunu vurgulayan İlçe Belediye Başkanı Dr. ACEHAN, yaptığı açıklamada: "Bu umut dün Fırat Kalkanıydı, bugünde Zeytin Dalı Harekâtı.

Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın liderliğinde, komutanımızın himayelerinde dosta güven, düşmana korku salan şanlı ordumuz ulusal güvenliğimizi ve bölgesel huzuru sağlamaya yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı 49 gündür başarıyla sürdürüyor.

Kahraman Mehmetçik'imizin destan yazdığı ve tarihin şanlı sayfalarında yerini alacak olan Zeytin Dalı Harekâtı'na herkesin destek vermesi gerekiyor çünkü bu, devletimiz ve milletimiz için beka mücadelesidir."

Başkan Dr. ACEHAN, Çubuk Belediyesi ve ilçe halkının, Mehmetçik'in duacısı olduğunu, Zeytin Dalı Harekâtı'na tam destek verdiklerini belirtti.

Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Büstü önünde gerçekleştirilen programda;

 

Kur’an okundu. Tüm şehitler için dualar okundu. Günün önem ve anlamına ilişkin konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Basın açıklaması yapıldı.  

 

Sunuculuğunu Çubuk Belediyesi Destek Hizmetleri personeli Ahmet YILMAZ’ın yaptığı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH), Memur-Sen, Çubuk Sivil Toplum Kuruluşları ve Çubuk Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen “Zeytin Dalı Harekâtı- Mehmetçiğe Destek” programı Atatürk Parkı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Çubuk’taki sivil toplum örgütleri adına İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çubuk Temsilcisi Abdulhamit ATEŞ günü anlam ve öneminin anlatan konuşmasını yaptı.

 

Aşağı Çavundur Yeni Camii İmam Hatibi Uğur ARSLAN tarafından ‘Kur’an Tilaveti’ okundu.

 

Çubuk Muammer KANDEMİR İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elifsu GÜMÜŞBAŞ “İstiklal Marşı” nı şiir olarak okudu.

 

Şehit Ömer TAKDEMİR İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet KARAKUŞ “Ordunun Duası” adlı şiiri okudu.

 

Program süresince Alperen Ocakları ve Ülkü Ocaklarına ait üye gruplar tarafından;

 

“Hepimiz Mehmediz.”

 

“Çubuk’tan Mehmetçiğe Bin Selam Olsun.”

 

“Ölürsek Şehidiz, kalırsak Gazi.”

 

“Her Şey Bir Tarafa Allah Bizimle.”

 

“Sefer Bizden, Zafer Allah’tan.”

 

“Afrin’e Gitmeye Hazır mıyız? Çubuk.”

 

“Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez.” Sloganları atıldı.

 

Diyanet-Sen Çubuk Şubesi Başkanı Osman BOSTAN,  Çubuk halkı adına yaptığı basın açıklamasında;

 

Saygıdeğer Çubuk halkı;

 

Emperyalizme karşı savaştayız. Ülke ve millet olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde sınırlarımız içerisinde ve dışında Kahraman Mehmetçiğimize, polisimize ve isimleri dahi duyulmayan gizli kahramanlarımıza moral vermek, manevi olarak yanlarında olduğumuzu göstermek “Zeytin Dalı Harekâtı’na destek olmak üzere buradayız.

 

Çubuk Halkı ve Çubuk’taki sivil toplum kuruluşları olarak buradayız.

 

Zeytin Dalı, Türkiye’nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin  Suriye’de oluşturmak istediği  düzeni reddetme mücadelesinin adıdır. Tek devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, ülküsü etrafında tek vücut olduğumuzu, tüm renkleriyle kardeş olduğumuzu, dünyaya göstermek için buradayız.

 

Afrin’de; işimizin olmadığını düşünenler, Siyonistlerin tepkisinden korkanlar şunu bilmelidirler ki; eski Türkiye yok artık. Kendi geleceğini, kendisi tayin eden, karar alırken, Batı’nın onayını değil, milletinin onayını alan büyük ve güçlü Türkiye var.

 

Türk Milletinin tarih boyunca zulmün ve zalimin karşısında olduğunu tüm dünya bilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugün sınırları tehdit eden ve küresel emperyalizmin maşası olan örgütlere karşı Afrin’de mücadele verdiğini hiç kimse unutmasın.

 

Millet olarak toprağımızda, ezanımızda, bayrağımızda gözü olan tüm terör örgütleri ve onların iplerini ellerinde tutanları bunlarla beraber tarihin çöp sepetine atacağız.

 

Sınırlarını tehdit eden, kim olursa olsun, dünyayı onlara dar edecek güçlü bir Türkiye var.

 

Ordumuzun Afrin’de, YPG/PYD, PKK; DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı kendi sınırlarımız ve orada yaşayan, masum halkı koruma adına yürütmüş olduğu haklı mücadeleyi tüm insanlık şerefle izlemektedir.

 

“Siviller ölüyor” timsahın söyleminden ibarettir. Dost ve düşman Türkiye’nin bu konuda ne kadar ince eleyip sık dokuduğunu çok iyi bilmektedir. Fakat dokuz askerimizin şehit verildiği saldırı da terör örgütünün sivilleri nasıl kullandığı da herkesin malumudur.

 

Bu kutsal mücadele sırasında, şahadet şerbeti için, tüm şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Şimdi onlar, hepimizin evlatları ve vatanın manevi muhafızları olmuşlardır. Onlar şahadetleriyle toplumu yeniden ayağa kaldırmışlardır.

 

Şimdi de güvenli bölgeden bahsediyorlar. “Kimin güvenliği?

 

Emperyalizmin eli kanlı terör örgütü PYD, PKK, DEAŞ’a zaman kazandırmak olmasın? Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra kabileleri devletleştirenler bu günde terör örgütlerini devletleştirme peşinde koşuyorlar. Bu kez yakalandılar Türkiye’nin çelmesine maruz kaldılar.

 

Hedefi “Kızılelma” olan, gerideki sevdiklerine “beklemesinler” diyen, şehit olursa ailesine verilecek parayla Türkmen çocuklar için okul yapılmasını isteyen, asil, şerefli ve yürekli nice vatan evlatlarına ve onları yetiştiren ailelerine selam olsun. Söz konusu vatan olunca yediden yetmiş yetmişe millet olarak ne yapacağımızı tüm dünyaya gösteren şanlı milletimize selam olsun.

 

İçimizdeki “savaşa hayır” diyerek terör örgütlerinin safında yer alan ve terör ağzıyla konuşanlara sesleniyoruz; Gelin bu hainliklerinizden dönün. Ülkemizin sadece sınırlarımızda bulunan terör örgütlerine karşı değil ve yedi düvele karşı yürütmüş olduğumuz istiklal mücadelesinde milletinizin safında yer alın. Birlik, beraberliğimizi kimsenin bozmasına müsaade etmeyelim. Yoksa bu vatan topraklarında bu millet sizlere gereken dersleri vermeye hazırdır.

 

Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve Silahlı Kuvvetlerimiz şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimiz terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akla diz çöktüreceğine, yürekten inanıyoruz.

 

Rabbim bu aziz milletimizi ve ordumuzu muhafaza ve muzaffer eylesin.

 

Basın açıklaması yapılırken binlerce kişiden oluşan kalabalık dağılmaya başladı. Dua okunurken ise kalabalıktan birkaç kişi kalmıştı. Bu harekete hala bir anlam verebilmiş değilim.

 

Basın açıklamasının ardından Çubuk İlçe Müftülük Vaizi Hüseyin DİNLER tarafından tüm şehitlerimiz için dualar okundu.

 

Programda unutulanlar:

Böylesine güzel bir programda şüphesiz unutulanlar, gözden kaçanlarda vardı. Temennim bir başka programda unutulmaz...

 

Şöyleki;

 

 ‘Çubuk’tan Afrin’deki Mehmetçiğe Mektup ve Dualar Resim Sergisi’ni gezmek, birkaç kişi hariç kimsenin aklına gelmedi...

 

Atatürk Parkı’ndaki program sonrası ilçedeki şehitliklerin ziyaret edilmesi gerekirdi.  Ama bu da unutuldu!!!

 

Organizatörlerin dikkatine önemle duyurulur...

dscn0971-1-tile.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.