Zeki Avan, Cumhurbaşkanına İlçenin İsteklerini İletti

Zeki Avan, Cumhurbaşkanına İlçenin İsteklerini İletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 ilden 406 muhtar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen "Muhtarlar Toplantısı"nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 ilden 406 muhtar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen "Muhtarlar Toplantısı"nda bir araya geldi. Ak Sarayda düzenlenen toplantıya Çubuk’tan, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Taşpınar Mahalle Muhtarı Burhan Şan ve Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Zeki Avan katıldı.

Muhtarlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Ak Saray’daki makamında ziyaret ettiler. Ziyaret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının iç Anadolu bölgesini kapsayan Muhtarlar toplantısı çerçevesinde gerçekleştirildi.  

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen "Muhtarlar Toplantısı"nda, Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen 406 muhtarı, milletin evinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye'de 18 bini köy ve 32 bini mahalle olmak üzere yaklaşık 50 bin muhtarlık ve muhtar bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı görevi esnasında her fırsatta bütün muhtarları misafir ederek, muhabbet edeceğini, hasbıhal edeceğini belirtti. Muhtarla hitap ettikten sonra muhtarların sorunlarını anlatan dilekçeler teslim edildi. Verilen öğle yemeği sonrası toplantı sona erdi.

Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Burhan Şan tarafından Muhtarların istek ve sorunlarını dile getiren öneri dilekçesini verdi.

Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan’da Çubuk için çok önemli olan iki maddelik istek ve öneri dilekçesini verdi.

Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan’ın vermiş olduğu dilekçede:  Sayın Cumhurbaşkanım Çubuk ilçesi halkı,  şahsınızın daha önce genel başkanlığını yapmış olduğunuz partiye yerel ve genel seçimlerde her zaman çok büyük destekler vermiştir. Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yüzde seksene yakın oy oranıyla destek vermiştir. Bu nedenle yeni görevinizde başarılar diliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım Çubuk ilçesi adına sizlerden iki tane isteğimiz vardır. Birincisi Ankara’dan Esenboğa Havaalanı’na kadar yapılacak olan Raylı Sistemin Çubuk İlçesi’ne kadar dâhil edilmesi; ikincisi ise Çubuk İlçesi’ne çevre yolunun yapılmasıdır.

Neden Raylı Sistem ve Çevre Yolu? İlçemizde yer alan askeri birliklerin nakledilmesi ve bazı fabrikaların taşınması, bununla birlikte ilçemize yeni yatırımların da yapılmaması nedeniyle ilçemiz bazında büyük ekonomik kayıplar yaşanmıştır. İlçemiz emeklilerin ve düşük gelirli ailelerin tercih ettiği yer haline gelmiştir. Bu nedenle ilçemiz düşük gelirli bölgesi haline gelmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanım: Çubuk ilçesi bildiğiniz üzere Ankara’ya yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Çalışan nüfusun büyük çoğunluğu işleri dolayısıyla Ankara’ya günübirlik gidiş-geliş yapan insanlardan oluşmaktadır.  Bu da ulaşımda çok büyük sıkıntılar yaşanmasına yol açmaktadır. Bunun yanı sıra ilçemiz devamlı göç almaktadır. İleride bu sıkıntılar daha da çoğalacaktır. Ulaşımının rahatlaması için Raylı Sistemin ilçemize kadar dâhil edilmesini istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım: İlçemiz, Ankara’mızın kuzeyinde çıkışı olmayan adeta bir kör noktada bulunmaktadır.  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Akyurt Uluslararası Fuar Alanı, Esenboğa Uluslararası Havalimanı gibi önemli yatırımlar ilçemiz çevresinde bulunsa da bu yatırımların ilçemize hiçbir faydası yoktur. Çünkü bu yatırımlara ulaşım sadece Ankara üzerinden sağlanmaktadır ve bu durumda ilçemiz baypas edilmektedir.

Oysa ilçemizin üzerinden geçmekte olan Doğu Karadeniz Yolu Çubuğumuza sadece 70 km uzaklıkta olup; karayolu açısından düzgün bir coğrafyaya sahiptir. Çankırı Orta ilçesi Özlü Beldesi, Çubuk Avcıova ve Hacılar Mahallesi üzerinden İlçemize açılacak bir kara yolu kuzey illerimizden Ankara’mıza olan ulaşımı en az 20km. Daha kısa hale getirecek, böylelikle hem ilçemizdeki yatırımların memleketimizin kuzeyi ile entegrasyonu sağlanacak hem de memleketimizin kuzey ve güney bölgelerinin ulaşımında alternatifli kısa bir ulaşım sağlanacaktır.

İkinci bir bağlantı yol ise Çubuğu eski İstanbul yoluna bağlayan Ağılcık, Sığırlıhacı, Obruk, Yiğitli, Karataş, Saraç, Pazar, Kızılcahamam 56 km lik bağlantı yolu aynı zamanda Kazan ve Kızılcahamamı da Esenboğa Havaalanına yakınlaştıracaktır. Makamınıza sunmuş olduğumuz bu projemiz eğer kabul görülürse ilçemizin mevcut kent yerleşkesinin çevresinden geçecek bir çevre yolu projesi ile ilçemize entegrasyonu sağlanmalıdır. Bu sayede ilçemizin sağlıklı ve modern bir şekilde büyümesini sağlanacaktır.    

Ayrıca ilçemizin mücavir alanı içerisinde çıkan çeşitli Termal sular nedeniyle önemli yatırımların gelmesini teşvik edecektir.  İç Anadolu’nun Termal Turizm merkezi olmasına katkı sağlayacaktır.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum