Zaman Cumhuriyet'i Nazi yaptı

Zaman Cumhuriyet'i Nazi yaptı

Cumhuriyet'in reklamına Zaman Gazetesi'nden ağır yanıt geldi. Zaman, Cumhuriyet'i "Nazi" işaretiyle vurdu.

Zaman Gazetesi'nin Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın Cumhuriyet Gazetesi'nin kampanyasına yönelik yazdığı sert yazı şöyle:

Tehlikenin farkında mısınız'a cevap

Yapılana reklâm bile demek mümkün değil. Diyelim ki reklâm; reklâm veren şirketin (!) ne işine yarayacak bu? Satışı mı artıracak, imajı mı kuvvetlendirecek? Bir gazete reklâmının mesajından çok karanlık bir partinin depresyon çığlıklarına benzeyen; ancak kabızlıktan dolayı bir şey diyemeyen bir kampanya.

Bir de soruyor, "Tehlikenin farkında mısınız?" diyor. Olmayan bir tehlikenin fark edilmesi düşünülemez. Ancak reklam mesajındaki IQ düşüklüğünün bütün Türkiye farkında. Çünkü gazete gibi kitle iletişim araçları ayrımcılığı körüklemez, çatışmayı derinleştirmez, husumete sebep olacak haltlar karıştırmaz. Her neyse. "Bu konuda yazı yazmayacak mısınız?" diye mesaj gönderen sevgili okurlarımdan küçük bir talebim var: Lütfen, Osman Turhan'ın, 16 Mart'ta Yorum'da yayınlanan ve bugün bu köşeye almak zorunda hissettiğim çalışmasına bir kez daha bakınız.




Uzunca bir makale ancak bu kadar kısa ve öz anlatılabilir. Zaman çizerlerinin zaten her çizgisi anlam yüklü bir makale gibi. Ancak şu çizgiye lütfen bir kez daha bakın; eminim "farkında mısınız?" sorusuna "Evet farkındayız. Ne olduğunuzun ve neye hizmet etmek için çırpındığınızın farkındayız" diyeceksiniz. Çizginin gücü bu olmalı.

 

 

 

İnternethaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.