Zabıta Teşkilatının 189’uncu Yıl Dönümü Kutlandı

Zabıta Teşkilatının 189’uncu Yıl Dönümü Kutlandı

Zabıta Teşkilatı’nın 189’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Çubuk Zabıta Müdürü Ünal Ayten ve beraberindeki zabıta personeli Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Zabıta Teşkilatı'nın 189'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Ünal Ayten ve beraberindeki zabıta personeli ilk olarak Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Zabıta Müdürlüğü olarak ilçe genelinde yaptıkları çalışmalardan bahseden Ayten, “Bizlerin bu mutlu gününde bizleri ağırladığınız ve yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

Zabıta teşkilatının Polis Teşkilatı'ndan bile daha eski bir geçmişi olduğunu hatırlatan Ayten, “Zabıta teşkilatı gerçekten, belediyemizin ve sizlerin dışarıdaki yüzü ve kolluk kuvveti konumundadır. Bizler vatandaşlarımızın sağlık ve huzuru açısından en önde görev alan bir birimiz. Biz zabıta teşkilatı olarak bütün birimlerimizle bir bütün olarak çalışıyor ve hep birlikte, vatandaşlarımızın memnuniyetini daha da arttırmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

-ZABITA GÖREVİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRMELİ

İlçe halkının huzuru, kamu düzenini sağlamak ve şehri daha yaşanılır bir hale getirmek amacı için görev yapan zabıtanın, kamu hakkını koruma yönünde çok daha titiz davranması gerektiğini vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Acehan, zabıtanın, kaldırım işgali, moloz ve rastgele çöp atılmaması konusunda daha duyarlı olmasını isteyerek,  ‘’Zabıtamıza büyük işler düştüğüne inanıyoruz. Vatandaşımız çürük meyve yiyorsa sorumlusu sizsiniz. Kamu alanları işgal ediliyorsa sorumlusu yine sizsiniz. Parkalarımız güvenli ve huzur içerisindeyse, belediyenin imkanları, mülkiyeti korunuyor, sahip çıkılıyorsa bunun da sorumluluğu sizin üzerinizde. Kanundan aldığınız güçle, kamunun her zaman hakkını koruyacaksınız. Birileri üzülse de, kızsa da siz her zamanın kamunun, milletin, halkın yanında olacaksınız. Karşınızda kuralları ihlal edenler, haksızlık yapanlar varsa, onlarla mücadeleyi gerektiği gibi yapacaksınız. Bu noktada zabıtalarımızın daha iyi şartlarda çalışabilmesi için ilçe halkımızın da zabıta ekiplerine engel değil yardımcı ve destek olmalarını da istiyoruz. Mesai gözetmeksizin gece gündüz demeden özveriyle çalışan tüm zabıta arkadaşlarımızın Zabıta Haftalarını kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum