Zabıta, Hurda Araçları Topladı

Zabıta, Hurda Araçları Topladı

Toplanan hurda araçlar Belediye'ye ait arazi içerisinde bir yıl bekletilecek. Bir yıl içinde hurda araçlarını talep etmeyen araçlar belediyeye hibe edilmiş sayılacak.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde görüntü kirliliğine yol açan hurda araçları topluyor.



Zabıta Müdürlüğü ekiplerince görüntü kirliliğine yol açan hurda araçların toplamasına yönelik çalışmada 40 adet araç tek tek toplanarak daha önceden belirlenen yere götürüldü. Bütün ikazlara rağmen ilçe içerisinde cadde ve sokaklardan sahipleri tarafından kaldırılmayan dolayısıyla uzun süredir bekleme neticesinde paslanan, camları kırılan, ilçe içerisinde yaşayanlar için tehlike arzeden ve görüntü kirliliği oluşturan araçlar kurtarıcılar ile kaldırıldı.




Toplanan hurda araçlar Belediye'ye ait arazi içerisinde bir yıl bekletilecek. Bir yıl içinde hurda araçlarını talep etmeyen araçlar belediyeye hibe edilmiş sayılacak. Araçlarını almak isteyen vatandaşlar yapılan masrafları ödeyerek araçlarını alabilecekler.



Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Orhan Ünal konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi;''İlçemizi güzelleştirmek ve geliştirmek için yoğun çaba harcayan Belediyemiz çevre kirliliği oluşturan bu hurdaları ortadan kaldırmaktadır. Yaklaşık bir yıldır yaptığımız çalışmalar ve yazışmalar sonrası defalarca araç sahipleri uyarıldı ancak kendilerinden herhangi bir olumlu gelişme görmedik. En sonunda belediyemiz tarafından araçların kaldırılmasına karar aldık. Bizim yaptığımız çalışmalarda ilçe merkezinde 40 adat hurda araç tespit ettik ve hepsini tek, tek toplayacağız. Yaptığımız bu çalışma ile cadde ve sokaklarımız tertemiz olacaktır" dedi.



Vatandaşlardan bu konuda yardım isteyen yetkililer, buna benzer hurda araçların yerlerini 153'nolu telefona bildirmelerini istediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.