Yüzde 50.5 hassasiyeti

Yüzde 50.5 hassasiyeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçim sonrası Ankara'da hazırlanan karşılama törenini, 'kamuoyunda yanlış algılanır' gerekçesiyle iptal ettiği öğrenildi

AK Parti'nin yüzde 49.5'luk seçim başarısı elde etmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 2 Kasım gecesi için hazırlanan coşkulu karşılama töreninin iptal edilmesi, hem Erdoğan'ın hem de AK Parti'nin bundan sonra izleyeceği yeni stratejinin ilk işareti olarak değerlendirildi. Edinilen bilgilere göre, 1 Kasım seçimlerinde oyunu kullanmak için İstanbul'da bulunan Erdoğan için 2 Kasım akşamı Ankara'ya dönüşünde AK Parti'nin gençlik kolları tarafından bir karşılama programı hazırlandı. Havaalanından, Cumhurbaşkanlığı sarayına kadar olan güzergâhta yapılan hazırlık, Erdoğan'ın uçağı başkente inmeden son anda iptal edildi. Parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre, karşılama yapılacağını öğrenen AK Parti'nin ağır toplarından bir isim, Erdoğan'ı arayarak, “Cumhurbaşkanı sıfatıyla böyle bir kutlamaya katılmak, kamuoyunda yanlış algılanır” uyarısında bulundu. Bunun üzerine, Cumhurbaşkanı kutlama programını hazırlayan parti yetkililerini arayarak iptal edilmesini istedi. AK Parti yetkilileri, “Cumhurbaşkanı bundan sonra daha kucaklayıcı bir tavır izleyecek. Parti olarak da, toplumda gerginliğe yol açacak söylemlerden uzak duracağız. Muhalefetin başarısızlığı üzerinden siyaset yapılmayacak. Bize oy vermeyen yüzde 50.5'lik kesimin hassasiyetini de dikkate alacağız” dedi. AK Parti yöneticilerine göre, Cumhurbaşkanı 7 Haziran'dan sonra zaten bir söylem değişikliğine giderek, daha kucaklayıcı bir dil kullanıyor. Bu tavrın önümüzdeki günlerde daha fazla ön planda çıkacağı belirtiliyor.

O FOTOĞRAFI YAYINLATMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anonsçusu Orhan Karakurt'un 1 Kasım seçim gecesi sosyal medya hesabından “An itibarıyla reisicumhurumuz” diyerek paylaştığı Erdoğan fotoğrafı da kısa süre kaldırılmıştı. Bu mesajın silinmesinin Erdoğan tarafından istendiği belirtilmişti. Partinin ileri gelen isimleri, 7 Haziran seçim sürecinde yaşanan gerginlik ortamından 1 Kasım seçimleri ile birlikte uzaklaşılmaya başlandığını, bu konuda parti olarak kucaklayıcı söylemler kullanılacağını dile getirdi. Son MYK toplantısında da, AK Parti'ye oy vermeyen toplum kesimleri ile “empati” kurulması kararlaştırılırken, toplumda gerginliğe yol açacak üslup ve açıklamalardan uzak durulması konusunda hem milletvekillerinin hem de teşkilat yöneticilerinin uyarılacağı belirtiliyor.

Yücel Kayaoğlu / TÜRKİYE GAZETESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.