Yuvasından Düşen Yavru Leyleğe Yardım Eli

Yuvasından Düşen Yavru Leyleğe Yardım Eli

Çubuk'ta yaralı halde bulunan yavru leylek, tedavi edilip beslendikten sonra tekrar yuvasına konuldu.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Hasan Bostan Camisi imam hatibi İhsan Aslan, caminin kubbesindeki yuvasından düşen yavru leyleği yaralı halde buldu.

Aslan'ın Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim ettiği yavru leylek, ilçedeki bir veterinere götürüldü.

Tedavisinin ardından veteriner hekimlerce beslenen yavru leyleği tekrar yuvasına koymak isteyen zabıta ekipleri ve vatandaşlar, itfaiyeden yardım istedi.

İlçede olmadığı için Ankara'dan istenen itfaiye vincinin gelmesiyle ekipler, yaralı leylek yavrusunu yuvasına koydu.

Cami imam hatibi Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin simgesi haline gelen leylekleri çok sevdiklerini söyledi.

Leyleklerin her sene ilkbaharda gelip sonbaharda gittiğini anlatan Aslan, "Bu leylek yavrusu düşerek gagasından yaralandı. Leyleğin düştüğünü gören çocuklar bana haber verdi. Biz de tabi zabıtaya haber verdik. Bu yavru leyleğe 'Zafer' ismini koyduk." dedi.

Zabıta görevlisi Uğur Okay ise yavru leyleği ilk olarak veteriner hekime götürdüklerini ve tedavisini yaptırdıklarını ifade ederek, "Leyleğin gagasında kırıklar meydana gelmiş, veteriner hekimimizin müdahalesiyle kanaması durduruldu. İlçemizde bu şekilde leyleklerin olduğu birkaç nokta bulunuyor. Bu noktalardan biri de Hasan Bostan Camisi. Çocuklar bu leylekleri çok seviyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.