YURTKUR TOKİ'ye Beş Yıldızlı Yurt Yaptıracak

YURTKUR TOKİ'ye Beş Yıldızlı Yurt Yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) işbirliğine giderek Çubuk'ta Yurt yapacak.

Yüksek öğrenim yurtlarının kalitesini ve kapasitesini artırmak için harekete geçen TOKİ ile YURTKUR, 5 yıldızlı otel kalitesinde yurtlar yapmak için anlaştı. İlk etapta 17 ilde 10 bin 210 yatak kapasiteli 18 yurdun yapımı için protokol imzalayan TOKİ ve YURTKUR’un bu kapsamda yüksek öğrenim gençliğinin barınma sorununa kalıcı çözümler getirmesi planlandı. Yüksek öğrenimde otel konforunu yakalamak için harekete geçen TOKİ ve YURTKUR, işbirliği protokolü imzaladı.

Alt yapı TOKİ’den

Arsası YURTKUR tarafından temin edilecek olan yurtların inşaat ve diğer altyapı çalışmalarını TOKİ gerçekleştirecek. Öğrencilerin her türlü konforu düşünülerek yapılacak olan yurtlarda odalar 1 ve 3 kişilik olarak düzenleniyor. Her odada televizyon, buzdolabı, çalışma masası ve diğer gereçler yer alacak. Öğrencilerin ortak kullanımları için her katta dinlenme odası ve etüt salonları yer alacak. Yurtlarda ayrıca sosyal amaçlara hizmet verecek kafeterya, berber, kantin ve lokanta da bulunacak.

Ankara’da Çubuk’a

TOKİ ve YURTKUR, Ağrı’ya 750, Ankara’nın Çubuk İlçesi’ne 560, Bursa’ya bin, Hakkari’ye 500, Hatay Dörtyol’a 500, İzmir Buca’ya 1000, Kırıkkale’nin Keskin İlçesi’ne 500, Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’ne 500, Niğde’ye 500, Osmaniye Kadirli’ye 300, Rize-Pazar-Ardeşen’e 500, Rize Güneysu’ya 300, Sivas Zara’ya 500, Şırnak’a 500, Tekirdağ’a 750, Van’a 750, Konya Ilgın’a 300 ve Yalova’ya 500 yatak kapasiteli yurt yapacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum