YÜKSELEN’DEN ENGELLİLERE “9” ADET TEKERLEKLİ SANDALYE...

YÜKSELEN’DEN ENGELLİLERE “9” ADET TEKERLEKLİ SANDALYE...

Yükselen Koleji öğrencileri Yılbaşı etkinlikleri kapsamında düzenledikleri ‘Yardım Kampanyası’nda toplanan paralarla 9 engelli çocuğumuza tekerlekli sandalye aldılar.

Şuayip YAMAN

Yükselen Koleji Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri tarafından başlatılan kampanya ile engellilere 9 adet tekerlekli sandalye alındı.

 

İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET,” Bu davranış çok önemli bir davranıştır. Öğrencilerimizi ve emeği geçen okul yönetici ve kadrosunu kutluyorum. Bu sorumluluk bilinciyle hazırlanan öğrencilerimize ömür boyu başarılar diliyorum.

Bu örnek davranış ülkenin geleceğinin emin ellerde olduğunun bir göstergesidir.

Temennim; Yükselen Koleji’nin bu anlamlı ve onurlu davranışının tüm okullarımıza örnek olmasıdır.

Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için her türlü gayreti gösteren, onların hayat standardını daha da iyileştirmeye gayret eden bu güzide okulumuzun Kurucu Müdürü’ne, Okul yönetimine ve öğrencilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 Yükselen Koleji Ortaokul öğrencilerinden anlamlı jest...

 

Üç yıldır düzenledikleri yardım kampanyaları ile engellilere tekerlekli sandalye aldıklarını ifade eden Okul Müdürü Cemile SEYHAN, “Öğrencilerimizi bir konser tertip etmişler. Topladıkları para ile tekerlekli sandalye aldılar. Bize de onlara yardımcı olmak kaldı

Son dört yıldır engelliler için bu tür kampanyalar düzenliyoruz. Onların mutluluğu her şeye değer.

Öğrencilerimizin katkı ve desteğiyle İlk yıl 2, ikinci yıl 4, geçen yıl 6, bu yıl da 9 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye aldık.

Öğrencilerin gösterdiği hassasiyet bizleri son derece mutlu etmiştir.

Aslında bu davranış küçük gibi görünse de taşıdığı anlam itibariyle gerçekten güzel bir davranış arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Amacımız toplumun engellileri fark etmesini sağlamak. Toplumu özürlüler adına neler yapabiliriz? Düşüncesine teşvik etmektir.

Buna küçük de olsa bizim katkımız olursa mutlu oluruz, onur duyarız.

Bir farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilerimizin “Yeni Yılda Yeni Umutlar” projesi kapsamında düzenlenen konserde toplanan yardımlarla aldıkları “9” özürlü sandalyesini Çubuk Engelli ve Engelli Dostları derneğine hediye etmek istedik.

Fikir öğrencilerimizden geldi Okul İdaresi olarak bizde destek verdik.

Bunu yapmaktaki amacımız engellilere yardım etmek. Daha sonraki dönemlerde diğer okul ve arkadaşlarımızın da aynı şeyi yapacağını umuyoruz ve bekliyoruz.

Biz ilk adımı atarak bir farkındalık yaratmak istedik ve devamının gelmesini istiyoruz.” Dedi.

Öğrenci Zeynep KABASAKAL, “Burada 9 engelli arkadaşımız için aldığımız tekerlekli sandalyeleri teslim etmek için toplanmış bulunuyoruz.

 Onların hayatlarını devam ettirebilmeleri için tekerlekli sandalyeye ihtiyaç vardı. Bize destek oldukları için kurucu Müdürümüz Mehmet Yüksel ve kıymetli eşleri Gülsen YÜKSEL ile birlikte Okul Müdürümüz Cemile SEYHAN’a teşekkür ederim.

İnsanlara yardım görevimiz oldu. Olmaya da devam edecek. Onlara destek ve katkı verirsek engelli kardeşlerimizin hayata tutunmalarına katkıda bulunmuş oluruz. Bu da bizi son derece mutlu eder.”

 Ortaokul öğrencileri “Yeni Yılda Yeni Umutlar” projesi kapsamında düzenlenen konserde toplanan yardımlarla aldıkları 9 tekerlekli sandalyeyi Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahaddin HOROZ’a teslim ettiler.

Yükselen Koleji öğrencilerinin bu anlamlı davranışı karşısında duygulu anlar yaşayan Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahattin HOROZ, “Yükselen Koleji Ortaokulu öğrencileri her yıl bize destek oluyorlar. Bundan son derece mutluluk duyuyoruz.

Bir önceki yıl 4, geçtiğimiz yıl 6 ve bu yılda 9  tekerlekli sandalye yardımında bulundular. Bu yıl da 6 adet daha tekerlekli sandalye aldılar.

Engelli kardeşlerimizin özgür bir şekilde hayatlarına devam etmesini sağlayan bu duyarlı kardeşlerimizi yönetim kurulumuz adına tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun

Bu yüreği hayırla dolu öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Kurucu Müdür Mehmet Yüksel ve Okul Müdürü Cemile SEYHAN’a birer plaket takdim edildi.

 

Kurucu Müdür Mehmet YÜKSEL; “Buna benzer yardım kampanyalarını her yıl düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz.”

 

Bir engelli yakını, “Okul Müdürü başta olmak üzere, okul yönetimine ve öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ederim. Onlar bizi sevindirdi. Allah da onları sevindirsin, başarıları daim olsun...

 

Tekerlekli sandalyeler Dernek Başkanı Sebahaddin HOROZ ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ihtiyacı olan engelli; Cansu KARANFİL, Özlem Cansu GÖLYERİ, Ali Berka KARAKAYA, Elfi Zeynep ÇELİK,   Rabia ARUCAN, Ömer Kutay ARDAL,  Miraç KIRIK, Muhammed ONBAŞI, Ayzıt Tuana ESER’e teslim edildi.

Unutmayalım ki her normal insanda bir engelli adayıdır. Birkaç dakika sonra engelli olmayacağını kim garanti edebilir?

Engelli vatandaşlara acımayalım, onlara destek ve yardımcı olalım..

Tekerlekli sandalyeye kavuşan engelli çocuklarımızın mutlulukları adeta yüzlerinden okunuyordu. Onlara engelsiz bir yaşam dileğiyle...

dscn8798-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.