YÜKSEK ÖĞRETİMDE SPORU SEÇENLERE DESTEK…

YÜKSEK ÖĞRETİMDE SPORU SEÇENLERE DESTEK…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yüksek öğrenimde sporu tercih edenlere destek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yüksek öğrenimde sporu tercih edenlere destek. Büyükşehir Belediyesi üniversite eğitimi için sporu seçmeyi planlayan adaylara ücretsiz kurs vererek, adayları yetenek sınavlarına hazırlıyor.

Ankara’da her kademedeki öğrenciye eğitim desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi, Beden Eğitimi ve Spor yüksek okullarına girmeye hazırlanan adaylara sağladığı ücretsiz kurs imkanı ile onları hedeflerine odaklandırırken, sporun barışçı, dayanışmacı ve yarışa dayanan yüzünü de daha iyi tanımalarını sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca Sincan Aile Yaşam Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kurs programına Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavında (YGS) gerekli puan barajını aşan öğrencilerden, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okullarınca yapılacak olan yetenek sınavlarına girecek adaylar katılıyor.

Uzman eğitmenlerce hazırlanan ve uygulanan programın ilk aşamasında,  Beden Eğitimi ve Spor yüksekokulu adaylarına, sporun temelini oluşturan kuvvet, dayanıklılık, çabukluk ve sürat kazandıracak antrenmanlara ağırlık veriliyor. Sınavların niteliklerine özgü olarak hazırlanan programda, esnekliğin sağlanmasına yönelik minder,  sıçrama çıtası, denge tahtası ve slalom alanı bulunan parkur çalışmasında, adaylar takla, burgu, sıçrama, denge hareketleriyle başladıkları parkuru, basketbol topuyla  dripling ve futbol topu ile slalom yaparak tamamlıyorlar. Daha sonra aday öğrenciler ilgi duyduğu ve yeteneği olan spor branşlarına yöneltilerek başarı düzeylerinin en üst düzeye çıkarılması için çalışılıyor.

 

Sporcu altyapısı geliştirilen adaylar daha sonra gönül

verdikleri ve yetenekli oldukları branşlara yönlendirilerek sınava özel olarak hazırlanmaları sağlanıyor.  

Beden Eğitimi ve Spor yüksek okulları adayı öğrenciler atletizm, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tenis, badminton, yüzme branşlarında milli sporcular ve uzman eğitmenlerin nezaretinde aralıksız çalıştırıyorlar.

Yoğun olarak Sincan Aile Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kurslar branşların özelliklerine uygun olarak atletizm ve futbol için atletizm pisti ve futbol sahası, yüzme sporu için de merkezin yüzme havuzundan yararlanılıyor.

Beden Eğitimi ve Spor yüksekokulları giriş yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler için açılan ücretsiz kursun spora gönül veren ve kendisini spor konusunda eğitim görmeye hazırlayan adaylar için büyük bir fırsat olduğunu belirten yetkililer, kursların uzman eğitmenler ile branşlarında milli takımlara yükselen sporcular tarafından hazırlanan program ve nezaretinde sürdüğüne dikkat çektiler. 

 

-KAYITLAR KONTENJAN DOLANA KADAR DEVAM EDECEK-

Hafta içi her gün 17.00 – 19.00 saatleri arasında haftada toplam 10 saat olarak, devam etmekte olan, Ağustos ayı sonuna kadar aralıksız sürdürülecek kurslara katılmak isteyen Beden Eğitimi ve Spor yüksekokulları öğrenci adayları nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf ve YGS sınavında baraj puanı geçtiğini gösteren belge ile mesai saati sonuna kadar Sincan Aile Yaşam Merkezi Danışma Masası’na başvurmaları gerekiyor. Kontenjan dolana kadar kayıtlar devam edecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.