Yukarı Çavundur'da Kursiyerler Eserlerini sergiledi

Yukarı Çavundur'da Kursiyerler Eserlerini sergiledi

Çubuk ilçesinin Yukarı Çavundur Mahallesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yedi aydır sürdürülen Biçki Dikiş Kurs öğrencileri, marifetlerini sergilediler.

Çubuk İlçesinin Yukarı Çavundur Mahallesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleşen Biçki Dikiş Kursu mezuniyet belgesi alma töreni ve sergi açılışına, Çubuk Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulkadir Pehlivan, Çubuk Belediyesi Encümen Üyesi Ömer Aydın, Meclis Üyesi Ünal Öztürk , Yukarı Çavundur İlköğretim Okulu Müdürü Engin Yurtalan, Öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Çubuk Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulkadir Pehlivan, yaptığı açılış konuşmasında, ""Bu mahallede mezuniyet belgesi alma töreni ve sergi açılışı yapmanın ve genç kızlarımızın bilgi ve becerilerini görmekten dolayı mutluyum. Kursiyerlerimiz evlerine aksesuarlar yaparken ayrıca genç ve becerikli kızlarımız da çeyizlerini tamamladılar. Onları kutluyorum"" dedi.



Mahallesindeki sergi açılışlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren ve gerekirse bütün mahalliler için biçki dikiş kursu açılacağını belirten Öğretmen Satı Sevgilican ise, ""Biz istiyoruz ki, açılan bu kurslar dolup taşsın. Sadece biçki dikiş kursu değil, bir çok alanda yeni kurslar açılması gerekir. Mahallemizde yük hanımlarımızın sırtında bu kızlarımız evdeki işlerini bırakıp bu kursa gelmişse bu belgeyi hak etmiştir. Ben bu öğrencilerimizin ellerinden öperim"" dedi.



Açılış kurdelesini Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulkadir Pehlivan, Meclis Üyesi Ünal Öztürk ve Encümen Üyesi Ömer Aydın ile birlikte kesen davetliler daha sonra kursiyerlerin yaptığı sergiyi gezdi. Çubuk Beldeye Başkanı Lokman Özden"e katkılarından dolayı teşekkür plaketi Meclis Üyesi Ünal Öztürk"e verildi. Sergi sonunda davetlilere halkının hazırlamış olduğu yöresel yemekler ikram edildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.