Yukarı Çavundur, Osman Şahbudak ile yola devam dedi

Yukarı Çavundur, Osman Şahbudak ile yola devam dedi

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonun da gerçekleşen genel kurula Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş ve dernek üyeleri katılırken, genel kurul divan başkanlığına İlçe Müftülük Şef'i İsmail Demirtaş seçildi.

cavundur02.jpgGenel Kurulun açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Osman Şahbudak, dernek başkanlığı süreci olan 4 yılı dolu dolu geçirdiklerini kaydederek, ’’Yıkılmaya yüz tutan okulu restore ederek dernek binası ve mahalle halkına hizmet edecek sosyal tesis kazandırdık. Belediyenin katkıları ile Vişne Festivali, kutlu doğum, muharrem ayı aşuresi ve eğitim seminerleri gibi birçok program yaptık. Toplu mesaj servisini hizmet sunduk. Hayırseverlerin katkısı ile iftar sofralarımızı tüm mahalleliyle paylaştık. Eski geleneklerimizi yaşatarak bayram sabahları kahvaltı verdik. Yaylamıza mescit yaparak yayla çıkan mahalle halkımızın ibadet yapmasını kolaylaştırdık. Mezarlarımızın daha kolay kazılması için hitli ve jeneratör alarak hizmet soktuk. Mahallenin çıkışında yayla yolunda bulunan çeşmeyi yeniden düzenledik. Gasılhanenin üzerinde bulunan yeri restore ettik ve kullanıma sunduk. İnşallah önümdeki süreçte mahallemize ait bir müze oluşturmak istiyoruz ve bunun içinde hepinizin desteğini bekliyoruz. Mahallemizde birlik ve beraberliği sağlamak için uzun bir mücadele yaptık’’ dedi.

Yapılan hizmetlerin mahalle muhtarı başta olmak üzere 7’den 77’iye tüm mahallelinin katkısı olduğunu vurgulayan Şahbudak, toplantıya daha çok katılım beklediğini ifade ederek, toplantıya katılmayan üyelere sitem etti. Yukarı Çavundur’un potansiyelini her zaman ortaya koyması gerektiğinin altını çizen Şahbudak,’’Öncelikle bize bu hizmetleri yapmamıza olanak veren üyelerimize, iş adamlarımıza, hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu eserler sizlerin eseriniz. Ben burada tüm üyelerimizin olmasını beklerdim. Her kesede birkaç kes mesaj attık. Üyelerimizin buraya katılarak eksik yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı, beğenilmeyen hizmetleri yani kısaca bizi yüzümüze karşı eleştirmelerini isterdim. Derneği sahiplenecek ve ileriye götürecek daha başka adayların olmasını beklerdim. Onlara ben buradan sitem ediyorum ve genel kurulumuza katılan tüm üyelerimize de huzurunuzda teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.  

cavundur03.jpg

Konuşmasında önümüzdeki süreçte mahallelerine yapılacak hizmetlerden de söz eden Şahbudak, denetim raporu, faaliyet raporu ve tahmini bütçeyi okudu.

Yapılan hizmetlerin anlatıldığı kısa filimin izlenilmesinin ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Osman Şahbudak, yeniden başkanlığa seçildi.

Temenni konuşmalarında Ünal Öztürk, Ömer Aydın, Süreyya Özden ise duygu ve düşüncelerini ifade ederek, derneği bundan sonra daha çok sahipleneceklerini ve her türlü desteği vereceklerini söylediler.

cavundur05.jpgcavundur07.jpgcavundur08.jpg

cavundur09.jpg

Babası rahmetli Satılmış Akdoğan tarafından Yukarı Çavunudur için yazılan şiiri okuyan Mustafa Akdoğan, salonda duygulu anların yaşanmasına neden olurken, yapılması planlanan müze için ilk bağışı da yaptı.

cavundur06.jpg

Toplantı sonunda Yukarı Çavundur’un tarihini anlatan kitapçık dağıtıldı.

Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Osman Şahbudak, Yusuf Akkaya, Mustafa Eser, Ahmet Kuru, S.Ahmet Taşinen, Şuayip Demirtaş, Abdullah Erbek, Ender Çangır, İbrahim Eser’den oluştu.

cavundur11.jpgcavundur12.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.