Yöresel lezzetleri Başkentlilerin Ayağına Getirdiler

Yöresel lezzetleri Başkentlilerin Ayağına Getirdiler

Develi Pide Döner yöresel lezzetleri yaşatmak için başkentlilerin ayağına getirdi.

Ayaş’ın güvecini, Çubuk’un turşusunu, Develi’nin cıvıklısını, cevizlisini, Ankara’nın yaprak dönerini bir araya getiren Develi Pide Döner, Türkiye’nin en lezzetli yemeklerini başkentlilerin beğenisine sunuyor.

-Yöresinden damağınıza…

Son yıllarda katkı maddesi içermeyen, hormonsal takviyeler almayan, yöresinden ürünler bulmak oldukça zor. Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu, tüketimin çoğunlukta olduğu Başkent Ankara’da daha da zor. Ancak işini ve hizmeti ciddiye alan Restoranlar hala mevcut. Hatta öyle ki bunun için yoğun bir çalışmada söz konusu. İşte bu restoranlardan biri Develi Pide Döner Lokantası…

2007 yılından bu yana sektöre yatırımlar yapan Talha Coşkun, yöresel lezzetleri misafirleri ile buluşturmaya da devam ediyor.

Ülkemizde hala yerli yaylarda yetişen kuzu eti, yine doğal ortamlarda yetiştirilen sebzelerle toprak güveçlerde pişirilen Ayaş Güveci, yöresel ustaların hünerli elleriyle birleşince tam bir lezzet şölenine dönüşüyor. Servis edilirken bu lezzete yine Çubuk tan getirilen Çubuk Turşusu eşlik ediyor.

Develi Cıvıklısını da Başkentlilerle buluşturmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Coşkun, İstanbul Yolu Yenimahalle’de bulunan lokantalarında her gün Develi Cıvıklısı şöleni olduğunu söyledi.

Develi Cıvıklısının koyunun bel ve kaburga etinin sinirleri alındıktan sonra çift bıçakla kıyılarak hazırlandığını aktaran Coşkun, Develi Cıvıklısı ile ilgili şunları söylüyor:

“Develi Cıvıklısını en iyi yapan Restoran biziz. Yıllardır insana hizmet veriyoruz. Bu hizmeti gerçekleştirirken yeniliklere ve özelliklede kültürel lezzetlerimizede önem veriyoruz. Bu yüzden özellikle metropolde yaşayan insanlarımız gerçek Develi Cıvıklısının tadını iyi ellerde icra edilmiş haliyle bilsin istiyoruz. Sınırlı sayıda üretilen ve özenle kekik ile beslenen küçükbaş hayvanlarımızın etiyle hazırlanan Develi Cıvıklısını soframıza ulaştırmak her ne kadar meşakketli olsa da halka hizmet etmekten mutlu ve huzurluyuz.”

Özellikle gençlerin gerçek yöresel lezzetlerini tatmasının zor olduğu bu zamanda sevdikleriniz ile birlikte bu eşsiz lezzetleri tanık olmak istiyorsanız mutlaka Develi Pide Döner’i ziyaret etmelisiniz…

Erciyes İşyerleri Sitesi 200. Caddesi (Eski 4. Cd.) No: 12 İstanbul Yolu Beyaz Tv - A City Outlet Arası Yenimahalle / Ankara
TEL: 0312 397 12 21

develi-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.