Yol ve kaldırım çalışmaları devam ediyor

Yol ve kaldırım çalışmaları devam ediyor

Çubuk’ta alt yapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde Çubuk Belediyesi tarafından asfaltlama ve kaldırım çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de Karagöl yolunda asfaltlama çalışmasına başladı.

Yaz aylarıyla birlikte çalışmalarını yoğunlaştıran belediye ekipleri gerek alt yapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokakların yenilenmesi, gerekse yeni açılan yolların düzenlenmesi için büyük çaba harcıyor. İlçenin dört bir yanında çalışmalarını yürüten Çubuk Belediyesi, Atatürk, Barbaros, Yavuz Selim, Cumhuriyet ve Muhsin Yazıcıoğlu Mahallelerinde yol yapım, asfalt yama, reglaj ve kaldırım çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İlçe genelinde son dört aydır yapılan alt yapı ve yol çalışmaları hakkında değerlendirme yapan Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, ilçe genelinde Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmaların göreve geldikleri günden bu tarafa ara vermeden devam ettiğini söyledi.

-İlçe geneline 4 ayda 258 bin 391 ton asfalt serildi

Çubuk genelinde 4 ayda 258 bin 391 ton asfalt serimi gerçekleştirildiğini anlatan Karakuş, göreve geldiklerinden bu tarafa halka hizmet çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ve bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

-Bordür ve kaldırım çalışmasına başlandı

Karakuş, ’’Belediyemiz tarafından yapılan ihale çerçevesinde Cumhuriyet ve Yavuz Selim Mahallelerimizde 2 bin 732 metre bordür döşenirken, 4 bin 352 metrekare ise kaldırım kilit taşı döşemesi yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından Atatürk, Cumhuriyet, Barbaros, Yıldırım Beyazıt, Yavuz Selim Mahallelerimizde 632 ton sıcak asfalt serimi yapılırken, 4 bin 377 ton sıcak asfalt yaması yapıldı. Yine 6 bin 242 metreküp stabilize, 2 bin 512 metreküp asfalt kırığı, 3 bin 100 metre yeni yol açımı ve 5 bin 589 metreküp hafriyat alımı gerçekleştirilmiştir. Mahallelerimizin bağlantı yollarında ise toplam 147 bin 780 metre reglaj yapımı tamamlanmıştır’’ dedi.

-Karagöl yolunda asfalt çalışması başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılan çalışmalara da değinen Karakuş, ’’Sağ olsunlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek Bey ilçemize asfalt konusunda çok büyük destekler veriyorlar. Yaklaşık dört ayda Kışlacık, Nusratlar, Uluağaç, Karaçam, Evci yolları ve bağlantı yolları ile Karagöl yolunun bir kısmında asfaltlama çalışması yapıldı. Ankara’nın ve ilçemizin en önemli mesire alanı olan Karagöl yolunda asfaltlama ve genişletme çalışmaları halen devam ediyor. İnşallah yol tamamlandığında Karagöl’ün doğal güzelliğine daha kolay ulaşım sağlanacak ve ilçemizin turizmine önemli katkılar sağlanmış olacak. Bu arada Ağılcık, Atatürk, Cumhuriyet, İkipınar, Sığırlıhacı, Yavuz Selim ve Yıldırım Beyazıt Mahallelerinde asfalt yama ile Ömercik ve Güldarpı Mahallelerimizde ise asfalt kırığı serimi gerçekleştirildi. Ayrıca ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde içme suyu hattında yenileme ve değiştirme çalışmaları da devam etmektedir’’ diye konuştu.

Çubuk Çayı ıslah çalışmasının devam ettiğini kaydeden Karakuş, ‘’DSİ tarafından yapılan ihaleyle Çubuk Çayı yatağında bin metre istinat duvarı ve 2 bin metre rigol kanal çalışması yapılmıştır. Ayrıca Endüstri Sokak üzerindeki köprü çalışması da başladı’’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum