YILDIRIM DERNEKLERİNDEN “BİRLİK ÇAĞRISI”

YILDIRIM DERNEKLERİNDEN “BİRLİK ÇAĞRISI”

Çubuk Yıldırım Ahalisi Derneği ile yeni kurulan Çubuk Yıldırım Beyazıt Dernekler Federasyonu bir araya gelerek “Birlik-Beraberlik ve Kardeşlik” vurgusu yaptı.

 Şuayip YAMAN

İlçedeki bir lokantada yapılan yemekli toplantıya; Çubuk Yıldırım Beyazıt Dernekler Federasyonu Başkanı Ramazan AKPINAR ve yönetimi, Yıldırım Ahalisi Derneği (YIL-DER) Başkanı Raşit ÖZBEY ve yönetimi ile köy derneklerinin başkanları, muhtarlar, yerel gazeteciler ve davetliler katıldı.

Ramazan AKPINAR: “Ben yok, biz varız”

Çubuk Yıldırım Beyazıt Dernekler Federasyonu Başkanı Ramazan AKPINAR, “Derneğimiz 5 Aralık 2017 tarihinde kuruldu. İlçemizdeki tüm dernekleri ziyaret ettik. Amacımız kesinlikle ayrılık-gayrilik yaratmak değil. Herkes kendi alanında çalışsın. Onlar ayrı biz ayrı Çubuk menfaatlerinde birleşelim.

Çoğumuz bürokrat. Bunu biz Çubuk için kullanmak istiyoruz. Çubuk’ta güzel şeyler yapacağız.

Birlikten kuvvet doğar” mantığıyla yola çıktık. İlçemizdeki birlik ve beraberliğe yeni bir değer ve güç katmak için faaliyetlerimize başladık Sesimizi hep birlikte duyurmaya çalışacağız. Federasyon olarak ilçenin sorunlarını üst bürokrasi ile birlikte çözmek için elimizden geleni yapacağız. Bunu Çubuk olarak birlikte yapacağız. Bizler vesile olacağız. Hakkımızda oluşan yanlış algıyı yok etmek için Federasyonumuzu Türkmenler adına değil, herkes adına kurduk.

Herhangi bir federasyona üye olmayan dernekleri bünyemize katmak için çalışıyoruz. Bu aşamada birçok resmi ve özel idari makamı ve esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirerek kendimizi, ilçenin sorunlarını ve projelerimizi anlattık.

 

Çubuk’ta mevcut mahallemiz, köy ve mahalle arasında kaldık. Bu sorunları hep birlikte çözmeye çalışacağız. Ben yaptım değil, biz yaptık olacak. Amacımız STK’lar arasında birlikteliği sağlamaktır.

 

Bu kapsamda Çubuk için el ele verelim” diye konuştu.

 

Yıldırım Ahalisi Derneği (YIL-DER) Başkanı Raşit ÖZBEY, “Biz de Çubuk’un iyi hizmet alabilmesi için varız. Ne köy olabildik ve ne de mahalle olabildik.

 

Çubuk’a katkısı olan herkese katkı ve desteği vereceğiz. Fikir ve düşünce ayrılıklarını ortadan kaldırmak istiyoruz. İlçede taş üstüne taş koyanlardan Allah razı olsun.

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Federasyonu’na destek ve katkıda bulunmak için buradayız.”      

Hava Trafik Şube Müdürü Hasan PALA; 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde ilçemizden en az bir kardeşimizi milletvekili seçerek Meclis’e göndermeliyiz. Bu sayı 2-3 olursa daha mutlu oluruz. Artık ilçemizin makûs talihini yenmek zorundayız.

 

Bunun içinde bir kardeşimizi herhangi bir partiden seçilebilecek bir sıradan aday olmasını sağlamalıyız.

 

Milletvekilimiz olursa bürokratlarımız da olur. İlçemizin sorunları ilgili makamlara daha kolay ulaşır. İlçemize hizmetler gelir. Gençlerimizin istihdam sorunu bir nebze de olsa çözülür.”

 

YIL-DER ‘in Onursal Başkanı Ercan ARSLAN, Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Her türlü şiddet ve terör geleceğimizi, özgürlüğümüzü tehdit ediyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür.

 

Buradan siyasilere, sivil toplum örgütlerine ve Çubuk halkına çağrıda bulunuyorum; İdeolojiyi, siyasi hesaplarını bir tarafa bırakıp, hep birlikte ülkemizin ve ilçemizin barışı, huzuru, birlik ve beraberliği için bir araya gelmeli ve dayanışma çağrıları yapmalıdırlar.

 

Gün, birbirimize kenetlenme günüdür”

Yüzlerce yıldır gönülleri bir, zihinleri bir, gayeleri bir kardeşlerin arasına ayrılık-gayrılık tohumları atılmasına asla müsaade etmemeliyiz. Birbirine ülfet, muhabbet, samimiyet, ünsiyet beslemesi gereken gönüller, hırs, menfaat, bencillik, kin ve intikam ateşiyle kavrulmamalıdır.

Yüreklerimizi dağlayacak, birlik ve dirliğimizi bozacak fitne ve fesat ateşleri körüklenmemelidir.

Küresel ölçekte fitne ve fesat amaçlı sergilenen büyük bir savaştan zaman zaman ülkemiz de etkilenmektedir. Asırlardır kardeş olmuş, komşu olmuş, dost olmuş, elleri birbirine kavuşmuş milletimiz birbirine düşürülmek istenmektedir.

Buna karşılık bize düşen güzel yurdumuza fitne ve fesat tohumları ekmeye çalışan odaklara hiçbir zaman fırsat tanımamaktır. Bu büyük ve insafsız oyuna karşı her daim basiretli olmaktır. Ferasetli davranmaktır.

Gün, birbirimize kenetlenme günüdür. Gün, kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Gün, birbirimizin gözyaşına ortak olma günüdür. Gün, vahşete ve teröre karşı uyanık olma günüdür.

Gün dayanışma günüdür. Gün birlik günüdür. Gün dirlik günüdür...

 

 

 

dscn3976-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.