Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mütevelli Heyeti  Kuruldu

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Kuruldu

“Çubuk Platformu ve ÇUDEF önderliğinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mütevelli Heyeti kuruldu

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mütevelli Heyeti adına basın açıklaması yapan heyet sözcüleri Ahmet YALÇIN ve Recep TAŞ “01–04 Eylül 2009 tarihleri arasında Çubuk Kaymakamı Meftun DALLI, Çubuk Belediye Başkanı Lokman ÖZDEN ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza AYHAN"ı ziyaret ederek toplantı hakkında bilgi vererek heyete katılmaları teklifinde bulunacaklarını” ifade ederek şunları söylediler:

“Çubuk Platformu ve ÇUDEF önderliğinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mütevelli Heyeti kuruldu. Bu heyetin resmi bir sıfatı olmamakla beraber; heyet, Çubuk"ta üniversite yapılanması ile ilgili çalışmaları yürütecek, takip edecek, kurumlar arasında iş birliği ve iletişimi sağlayacak. Çubuk"taki sivil toplum kuruluşları ve ilçede teşkilatı bulunan parti başkanları ile bir araya gelerek ilk toplantısını 29 Ağustos 2009 tarihinde yapan Mütevelli Heyeti bu ilk toplantıda şu kararları almıştır:

İlçemizde kurulması hedeflenen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mütevelli Heyeti kurulması; bu heyetin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ilçede teşkilatı bulunan siyasi parti temsilcileri ve Çubuk Kaymakamı Meftun DALLI, Çubuk Belediye Başkanı Lokman ÖZDEN ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza AYHAN"dan oluşması,
Çalışmaların; kısa, orta ve uzun vadeli hedeflere göre:
- Kısa vadeli çalışmalar:
Gazi Üniversitesi bünyesinde halen mevcut olan en az 2 fakültenin veya 4 yıllık yüksek okulların Çubuk Yerleşkesinde 2010–2011 öğretim yılında faaliyete geçmesinin ve lojman binalarının öğrenci yurdu olarak faaliyete geçmesinin sağlanması.
- Orta vadeli çalışmalar:
Yeni bir üniversitenin kurulması için mutlaka bulunması gerekli olan fakültelerin kurulması için ilgili makamlara gerekli müracaatların yapılması ve yakından takip edilerek ilk iki, üç yıla kadar gerçekleştirilmesinin sağlanması. Ayrıca; iki parçadan oluşan toplam 1713 dönüm mevcut arazide gerekli alt yapı çalışmalarının aralıksız sürdürülmesinin sağlanması ve bir taraftan da karar mevkiin de olanlara ve iktidar ve muhalefet milletvekillerinin bu konuda desteğinin sağlanması için çalışılması,
- Uzun vadeli çalışmalar:
Gazi Üniversitesi"nin tam desteği alınarak mevcut yerleşkede Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kuruluşu için kanuni çalışmaların tamamlanmasının 2012–2013 yılına kadar sağlanması.
Kurulması hedeflenen üniversitenin; olabilecek en kısa sürede gerçekleşebilmesi için Devlet Üniversitesi olabileceği gibi, aynı zamanda özel veya vakıf üniversitesi statüsüyle de kurulabileceği düşünülerek çalışmaların bu çerçevede yürütülmesi. Ayrıca; kısa vadede düşünülen hedef doğrultusunda, Gazi Üniversitesi"nin Çubuk Yerleşkesine 2–3 tane fakülte getirmesi ve lojmanların öğrenci yurduna dönüştürülmesi halinde “ üniversite hedefimiz” bakımından yeterli görülebileceği ve Gazi Üniversitesi ile gurur duyulabileceği kararlaştırılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum