Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüs alanını ağaçlandırmaya başladı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüs alanını ağaçlandırmaya başladı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüs alanı düzenlenen törenle ağaçlandırılmaya başlarken, üniversitelerine ilk fidanları öğrencileri dikti.

Kampüsü Çubuk’un Esenboğa Mahallesi’ne kurulacak olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde ağaçlandırma çalışması başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülecek ağaçlandırma çalışmasının ilk etabını üniversite öğrencileri dikti. Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Yıldırım Beyazıt Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan,Rektör yardımcısı Prof.Dr.Yavuz Sanisoğlu, Genel Sekreter Suat Cihangir, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, İlçe Orman İşletme Şefi Serkan Gülünay, Çubuk Girişimci İşadamları Dernek Başkan Yasin Özen, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve öğrenciler katıldı.

-İlk etapta 10 bin 500 fidan dikilecek

Bu gün başlattıkları ağaç dikme kampanyası ile ilk etapta 10 bin 500 ağacı öğrencileriyle birlikte dikmek için kampüs alanında olduklarını söyleyen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğan, ’’İlk planlanan bu bölgeye 10 bin 500 ağaç dikeceğiz. Kampüsün tamamını düşündüğümüzde binlerce ağaç dikeceğiz. Bu bir başlangıç ve şuanda 300’e yakın öğrenciyle burada fidan dikiyoruz. Mevsim geçmeden kampüste ki ilk etkinliğimizi yapmış oluyoruz’’ dedi.

-İnşaat ihalesi bitti 550 günde ilk binaların yapımı tamamlanacak

İlk etapta yapılacak binaların inşaat ihalesinin bittiğini ifade eden Doğan, inşaatın başlaması için askı süresinin dolmasını beklediklerini kaydetti. İnşaat süresinin 550 gün olduğunu anlatan Doğan, ’’İnşaat süremiz 550 gün. Bu dönem başına yetişmiyor ama hedefimiz gelecek dönem başına yetişmesidir. Bir aksilik olmazsa inşaatların yetişmesi gerekiyor. İlk etapta yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alanı olan bir üniversite binası yapılacak. Kampusun değişik yerlerinde bunun gibi çok sayıda ağaçlandırma olacak. O yüzden bu daha başlangıç diyoruz inşallah’’ diye konuştu.

-Üniversite ile birlikte metro Çubuk’a gelecek

Ağaçlandırma çalışmasının ilçe için çok güzel bir başlangıç olduğunu vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Acehan, üniversitenin Çubuk için çok önemli bir atlama noktası olacağının altını çizdi. Ağaçlandırmanın ilçenin gelişmesinin bir başlangıcı olacağını ifade eden Acehan, şunları söyledi:

’’Çubuğumuzun gelecekte kabuğunu kırıp sosyal, ekonomik ve kültürel yönden büyük aşamalar kat etmesinde bu üniversitenin çok büyük rolü olacak. Bu ağaç dikimi münasebeti ile burada bulunuyoruz. Hayırlara vesile olsun, inşallah hayırlara sebep olacak. Şunu biliyoruz ki Başbakanımızın talimatıyla metro mutlaka havalimanından sonra üniversiteye kadar gelecek. Üniversite alanında da yerleri ayrılmış durumda.  Buraya geldikten sonra Çubuk merkeze kadar zaten dümdüz ve 12 km bir yol kalıyor.  Biz ilçe merkezine kadar metronun gelmesi hakkında gerekli çalışmaları başlattık. Büyükşehrimiz ve Ulaştırma Bakanlığımız nezdinde bu çalışmalar inşallah cevap bulacaktır.  Çubuk’a mutlaka metro ulaşacaktır.’’

 

-Binalardan önce ağaçları dikildi.

İlk etapta 16 dekarlık bir alanda yaklaşık dikimin yapılacağının bilgisini veren Çubuk Kaymakamı Şahin, ’’Üniversite ve Orman Genel Müdürlüğüyle yapılan bu çalışma neticesinde ilçemizde seçilen yenice yerleşkesinde binalardan önce ağaç dikimini gerçekleştiriyoruz. Hayırlı bir hizmeti gerçekleştiriyoruz. Ben bu faaliyetin icrasında emeği geçen üniversite rektörümüze, akademik camiaya ve Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ümit ediyoruz ki binası bittikten sonra ülkemize önemli bir değer katacaktır. Ben emeği geçenleri kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler yerleri hazırlanan fidanları toprakla buluşturdular.  Ağaç dikiminin ardından Esenboğa Mahallesi muhtarı Rıfat Tutar tarafından hazırlanan gözleme ve çeşitli ikramlar öğrencilere dağıtıldı.

Acehan ve beraberindekiler ağaç dikme töreninin ardından kampüs alanında incelemelerde bulundular.

ybu-agac12-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.