Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 22 bin aile hekimini eğitiyor

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 22 bin aile hekimini eğitiyor

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBU)Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek uzaktan eğitim yöntemi ile aile hekimlerine eğitim veriyor.

Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalayan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi aile hekimlerine yönelik eğitim programı hazırladı. Uzaktan eğitim yöntemiyle Türkiye genelinde 22 bin aile hekimine eğitim veren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, tıbbi ürün tanıtım elemanlarına da eğitim vermeye hazırlanıyor.

Uzaktan eğitim hizmetlerine ciddi anlamda yatırım yaptıklarını söyleyen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. S. Yavuz Sanisoğlu, yürüttükleri çalışmalarla Türkiye’de uzaktan eğitim veren birkaç üniversiteden bir olmayı başardıklarını belirtti. 

Prof. Dr. Sanisoğlu, "Uzaktan eğitim için stüdyolar kurduk. Prodüksiyonları kendimiz yapabilmek için teknik alt yapı oluştururken, yeni bir ekip kurduk. Çeşitli branşlardan hocalardan oluşan dersleri hazırlayan ayrı bir ekip daha oluşturduk. Bunuların sonunda tüm aile hekimleri aynı anda sisteme giriyorlar ve hiçbir problem yaşamAdan eğitimlerini alabiliyorlar. Bunların hepsi yaklaşık 1 milyon TL’lik bir yatırımı kapsıyor" dedi.  

-22 bin aile hekimi 1 yıl boyunca eğitime tabi tutulacak

Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri proje kapsamında 22 bin aile hekimine uzaktan eğitim yöntemi ile eğitim verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Sanisoğlu, şunları söyledi:

"22 bin aile hekimine 3-4 yılda aldıkları eğitimi biz bir yıl gibi kısa bir sürede uzaktan eğitim ile vereceğiz. Aile hekimlerinin uzmanlıkları sırasında almış oldukları derslerinin daha fazlasını vermeye çalışıyoruz. Şuana kadar 135 konuda ders verdik, elimizde bekleyen bir 30 tane daha konu bulunuyor, bunları da önümüzde ki dört ay içerisinde yayınlayacağız. Eğitimi tamamlayan aile hekimlerimiz sınava tabi tutulacak ve sınav sonucuna göre önümüzdeki süreçte neler yapılacağına bakanlık karar verecek."

- 2014 yılında 20 bin beşeri tıbbi ürün tanıtım elemanı eğitilecek

Üniversiteleri ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) arasında imzalanan protokol ile Beşeri Tıbbi Ürün Tanıtım Elemanlarına (ÜTE) yeterlilik eğitimi verilmesi ve yeterlilik sınavı yapma yetkisinin üniversitelerine verildiği bilgisini veren Prof. Dr. Sanisoğlu, ’’Üniversitemiz tarafından 2014 yılı içerisinde Ocak, Nisan, Temmuz ve Ağustos aylarında 4 dönem halinde ÜTE yeterlilik eğitimi verilecek ve yeterlilik sınavları yapılacaktır. Proje kapsamında halen ÜTE olarak çalışan ya da ÜTE olarak çalışmak isteyen kişilere yönelik olarak 70 dersten oluşan uzaktan eğitim ile internet üzerinden yeterlilik eğitimi verilecektir. Yaklaşık 20 bin müracaatın yapıldığı eğitimin sonunda yeterlilik sınavı, 2014 yılı içerisinde Ankara ve İstanbul illerinde gözetmenli olarak yüz yüze sınav şeklinde yapılacaktır’’ dedi.

-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi araştırma üniversitesi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin kuruluş amacının bir araştırma üniversitesi olduğunu hatırlatan Sanisoğlu, bu bakımdan Ankara’da ki diğer mevcut üniversitelerden farklılık gösterdiklerini vurguladı. Farklılıklarının lisansüstü öğrencilerinin olması ve araştırma üniversitesi olmaları olduğunu anlatan Prof. Dr. Sanisoğlu, ’’Üniversitemiz araştırmaya yönelik bir üniversite, kamu ve özel sektör ile yakın işbirliği içerisindeyiz.  Çünkü bunlar biz hedeflerimiz arasındaydı. Tabi biz birçok konuda projeler yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ile protokollerimiz var.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çalışmalarımız var. Aileye ve kadına yönelik ciddi projelerimiz var’’diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.