Yıldırım Beyazıt Mahallesi İkiye Bölünmedi

Yıldırım Beyazıt Mahallesi İkiye Bölünmedi

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarının dilekçe vererek mahallenin ikiye bölünmesi isteği seçimde karışıklığa sebeb vermemesi nedeni ile ret edildi.


Çubuk Belediyesi'nin dün gerçekleşen Meclis oturumunda, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarının dilekçe vererek mahallenin ikiye bölünmesi isteği seçimde karışıklığa sebeb vermemesi nedeni ile ret edildi.

Çubuk Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısının üçüncü günü görüşülen Yıldırım Beyazıt Mahallesinin bölünmesi ile ilgili konu oy çokluğu ile ret edildi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Zeki Avan tarafından 04.11.2008'de başkanlık makamına verilen dilekçe ile mahallenin bölünmesi istenmiş gerekçe olarak da, çok geniş bir alana sahip olması ile beraber nüfusunun hızla gelişen mahalle olduğu vurgulanmış ve muhtarlık hizmetlerinin sağlıklı yürütülemediği ifade edilmişti. Verilen dilekçeye istinaden meclis gündemine gelen ve Belediye Meclisinin 07.01.2009 ve 2009/7 sayılı gündemi ile Belediye Meclisinde okunduktan sonra Başkanlık Makamınca Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edilen Y. Beyazıt Mahallesinin ikiye bölünmesi ile ilgili konu komisyonca olumsuz gönderilince, komisyonun raporu doğrultusunca mecliste ret etti.
Bayındırlık ve İmar Komisyon Üyeleri Eşref Yücelyiğit, Ahmet Demir ve Ömer Bal'ın imzasıyla yayınlanan Raporda, Mahalle Muhtarlığı'nın talebini haklı görürken yaklaşan yerel seçimleri ve seçimlerde mahalle bölünmesi ile adreslerde kargaşa olmasına sebep olabileceği nedeniyle olumsuz çıktığı seçim sürecinden sonraki dönemde bu konunun tekrar görüşülebileceği belirtildi.
Mahallenin bölünmesine meclis tarafından ret edilmesini üzüntü ile karşıladığını belirten Y.B Mahallesi Muhtarı Zeki Avan, bölünmenin mahalleye hizmet gitmesi açısından hayırlı olacağını iddia ederek yanlış karar verildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum