Yıldırım Beyazıt Dernekler Federasyonundan Avan'a ziyaret

Yıldırım Beyazıt Dernekler Federasyonundan Avan'a ziyaret

Çubuk Yıldırım Beyazıt Dernekler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğini ziyaret ederek, şehit yakınları ile bir araya geldi.

Atatürk Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğini ziyaret eden Çubuk Yıldırım Beyazıt Dernekler Federasyon Başkanı Ramazan Akpınar ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, şehit yakınları ile bir araya geldi. 

Federasyonun resmi olarak kurulduktan sonra ilk ziyaretini Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine gerçekleştirdiklerini söyleyen Akpınar, şehitler sayesinde kendilerinin bu vatanda huzurlu ve rahat bir şekilde yaşadıklarını belirtti.

 Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğinin çok güzel faaliyetler gerçekleştirdiğini söyleyen Akpınar, şunları söyledi:

‘’Yaptığınız tüm çalışmalar için sizlere ok teşekkür ediyoruz. En son Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlerimize moral desteği vermek amacı ile yapmış olduğunuz kampanyadan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Federasyon olarak her zaman yanınızda olduğumuz belirtmek isteriz. Bundan sonrada üzerimize ne düşüyorsa sizlere destek vermeye her zaman hazırız’’ dedi.

 Federasyon olarak ilçede yapacakları çalışmalardan da bahseden Akpınar, ‘’Bizim amacımız ayrışmak değil, ilçemize daha çok hizmet kazandırmaktır. Biz sadece bize bağlı olan derneklerin değil, tüm ilçe halkının menfaatlerini gözeterek hizmet üreteceğiz. Yeniden köylere dönüşleri başlatacak hayvancılık başta olmak üzere bir çok projeyi inşallah ilçemize kazandıracağız. İlçenin tüm dinamiklerini hareketlendirecek, insanlarımızı layık oldukları yerlere taşıyacak, layık olduğumuz hizmetleri alacak bir federasyon olarak çalışacağız’’ diye konuştu.  

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan ise, ilçede gönüllü olarak dernekçilik faaliyetleri yürütmenin zor olduğunu söyledi.

Sivil toplum örgütlerinin toplum için faydalarını anlatan Avan, ‘’Biz de bu işe 90’lı yıllarda gönüllü olarak başladık. O gün bu gün hiç ara vermeden bu faaliyetimizi yürütüyoruz. Türkiye’de ilk terör mağdurları derneğini kurduk ve şehitlerimizin bizlere olan emanetlerine sahip çıkmaya çalıştık. Hiçbir zaman tabela derneği olmadık. Elimizde bulunan arşivler, belge ve bilgiler nedeniyle bir çok üniversiteden öğretim üyelerinin araştırmalarına ve doktora tezlerine konu olduk’’ dedi.

Türkiye’nin her yerinden Mehmetçik’in Afrin Harekatına destek için faaliyetler yapıldığına dikkat çeken Avan, ‘’Keşke bu faaliyetler, destekler bir merkez tarafından koordine edilse çok iyi olur. Mehmetçiğimize, ordumuza destek olmak isteyen vatandaşlarımız bir adres gösterilse de ortaya yönlendirilse daha hayırlı olunur. Daha önceleri buna benzer yardımlar koordine edilmişti. En azından kaynaklar boşa sarf edilmez ve bir merkezde toplanır’’ ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından  Avan tarafından, Çubuk Yıldırım Beyazıt Dernekler Federasyon Başkanı Ramazan Akpınar’a Türk Bayrağı ve Şehitler panosu hediye edildi. Akpınar’da Avan’a ay yıldızlı duvar saati hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.