Yıldırım Ahalisi Derneği’nin 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Yıldırım Ahalisi Derneği’nin 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Yıldırım Ahalisi Dernekler (YILDER) 6.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle gidilen genel kurulda, genel başkanlığa aday olan Emrah Erdoğan başkan seçildi.

Yıldırım Ahalisi Dernekler (YILDER) 6.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle gidilen genel kurulda, genel başkanlığa aday olan Emrah Erdoğan başkan seçildi.

Divan başkanlığını Adem Tuğluca’nın yaptığı 17 köy derneğin bir araya gelerek kurduğu YILDER’in 6. Genel Kurul toplantısında konuşan YILDER eski başkanı Ercan Arslan, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Birçok sosyal çalışma yaptıklarını ve bunlardan en önemlisinin Çubuk Dernekler Federasyon’un kurulmasına öncülük yapmaları olduğunu anlatan Arslan, artık yorulduğunu ve bunan sonra idarecilik yapmayacağını söyleyerek, üyelerle vedalaştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ve Ak Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Ayhan Yılmaz’ında söz alarak selamlama konuşması yaparak, bundan sonra derneğin çalışmalarıyla daha yakından ilgileneceklerini kaydettiler.

Yapılan oylamada oy birliği ile seçilen Emrah Erdoğan ise, kendisine ve yönetimine oy verenlere teşekkür etti. Göreve talip oldukları YILDER’de yeni bir sayfa açmak istediklerini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bilindiği üzere 17 köyün bir araya gelerek kurduğu Yıldırım Ahalisi 12 yıl önce kurulmuş ve bugüne kadar kendi çapında birçok faaliyetlerde bulunmuştur. Coğrafi yapısı, özel bitki örtüsü, yöresel ürünleri ve kadirşinas insanlarıyla tarihi özelliği de bulunan bir bölgeyi temsil eden Yıldırım Ahalisi (YILDER), bir taraftan birlik beraberliği sağlayarak, toplumun yaşam kalitesini yükseltmek isterken, diğer taraftan da bölge halkının sesi olmak için mücadele etmiştir.

YILDER’in ilk kuruluşundan bu güne kadar gelmesini sağlayan değerli büyüklerimize sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de bir gönüllü kuruluşun faaliyetini sürdürmesini sağlamak çok zor bir görevdir. Bu nedenle YILDER’e talip olurken bizler omuzlarımıza yüklenecek bu ağır ve hassas yükün bilincinde olarak talip olduk. Bizim bu yükü omuzlanmamızda elbette arkamızda tecrübeli ve deneyimli siz değerli büyüklerimizin, üyelerimizin bulunması etkili olmuştur.

Göreve talip olduğumuz YILDER’de sizlerden aldığımız manevi güçle yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Amacımız bütün bölge insanımızı kucaklayarak YILDER’i daha etkin hale getirmektir. Yeni dönemde etkili ve seçkin bir sivil insiyatif olacak YILDER, rutinden çıkarak bölgeyi ilgilendiren her konuda söz sahibi olacaktır. Yaptığımız çalışmalarla bir taraftan sosyal ve fikri yönden toplumu yönlendirirken, diğer taraftan da ekonomik anlamda bölgenin yaşam kalitesini yükseltebilmek adına etkin rol oynamayı hedefliyoruz. Geleneklerimizden kopmayarak Profesyonel bir yönetim anlayışı sunacağımız YLDER ile insan odaklı çalışarak üyelerimizin ve bölge halkımızın mutluluğunu esas alacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ankara’da örnek bir dernek olmak için hazırladığımız vizyon ve misyonumuz doğrultusunda aldığımız bu bayrağı en üst seviyelere çıkarmak en büyük hedefimizdir.  

Elbette bu amaçlarımıza ve hedeflerimize ulaşmak için araştırma yapmak, yeniliklere açık olmak, dernek içerisinde etkili özdenetim kurarken, tüm paydaşlarımızla etkili iletişim kurmak gerekiyor. Biz YILDER olarak bundan sonra bu enstrümanları daha iyi kullanacağız.

Sizlerin de bildiği gibi sivil toplum kuruluşları insanların bir araya gelmesini ve sosyalleşmesini sağlayan önemli bir görevi sürdürmektedir. Sosyal hayatın bitmeye başladığı, çeşitli bağımlılıkların arttığı, insanların birbirlerinden uzaklaştığı, aile fertlerinin ve akrabaların dahi bir araya gelemediği şu günümüz dünyasında bu tür sivil toplum kuruluşlarına eskisinden daha çok ihtiyaç olduğunu unutmayalım. Bizler gelecek nesillerimizi bekleyen zor ve tehlikeli günleri bu gibi insanların kaynaşmalarını sağlayacak sivil toplum kuruluşlarıyla engelleyebilir. Geleceğimizin teminatı olan nesillerimizi korumak hepimizin olduğu gibi YILDER’in de en asli görevidir. Biz YILDER olarak bu yeni dönemde bundan sonra gençlerimize yönelik eğitim, sportif ve sosyal faaliyetlere biraz daha çok ağırlık vereceğiz. 

Ben buradan 6’ıncı Olağan Genel Kurulumuza katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”

YILDER'in seçilen yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

‘’Emrah Erdoğan, Adem Harmankaya, Aladdin Arslan, Aydın Erdoğan, Ayla Ünal, Bayram Karataş, Bülent Yılmaz, Ekrem Murat, Emine Yolcu, Ercan Aydoğdu, Esma Yaman, Fatih Kılıç, Fatma Özbaş, Ferhat Aslıipek, Ferhat Doğan, Halil İbrahim Soba, Havva Sıra, Hediye Özlüce, Denetim kurulu listesi, Adem Tuğluca, Recai Özdemir, Mevlüt Koyuncu, Nuray Sıra, Veysel Karakuş, İlhami Çalışkan’’

Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurula, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Ak Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Ayhan Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, MHP İlçe Başkanı Adem Kisecik, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Kızılay Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, Çubuk Belediyesi eski başkanlarından Adem Tuğluca, Lokman Özden, Belediye Meclis Üyeleri ve delegeler katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.