Yıldırım Ahalisi Derneği'nden

Yıldırım Ahalisi Derneği'nden

Yıldırım Ahalisi Derneği Basın duyurusu

Çubuk Turşu ve Kültür Festivali"nde şimdiye kadar ilçemizi ve yöremizi en güzel biçimde temsil ettik.

Bize ayrılan bağımsız bir stant ile kağnımız, Ankara keçimiz, cızlamamız, höşmerimimiz, döşememiz ve çıkarmış olduğumuz Ahali Dergimizle maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevimizi yaptık.

Bu yıl ki festival için de dernek başkanımız sayın Ercan ARSLAN derneğimiz adına stant talebinde bulunmuştur. Ancak bu talebimiz Çubuk Belediyesi tarafından geri çevrilmiştir. Derneğimizin Federasyon çatısı altında kendini temsil etmesi istenmiştir.

Bu kadar yoğun ve özverili olarak çalışan YILDIRIM AHALİSİ DERNEĞİ"nin faaliyetlerini dar koşullar ve mekânda yapma imkanının olmadığı, siz değerli hemşerilerimiz tarafından da takdir edilecektir.

Oysa festivalden kısa bir süre önce belediye başkanımız sayın Lokman ÖZDEN, derneklerin faaliyetlerinin, ekonomik faaliyetlerden önemli olduğuna dikkat çekerek her türlü kolaylığı sağlayacağının güvencesini vermişti.

Bilinmesini isteriz ki derneğimiz, Federasyon bünyesinde ve olması gerektiği yerdedir. Ancak şu gerçekte unutulmamalıdır; Derneğimizin mevcut bir köyü olmayıp, bir misyonu ve kültürü temsil etmektedir. Bu anlamda da ilçemizin en büyük dernekleri arasında yer almaktadır. Festivalde Federasyon üyesi olmayan derneklere yer verilip, üye derneklere verilmemesi adeta Federasyon üyesi derneklere ceza kesmek olmuştur. Stant talebinin federasyondan karşılanmasını söyleyerek Federasyon zor durumda bırakılmaya çalışılmıştır.

Belediyenin sergilemiş olduğu bu tutum bizleri derinden üzmüştür. Derneğimizin festivalden uzak tutularak etkisizleştirilme çabası başarılı olamayacaktır.
Biz Yıldırım Ahali Derneği olarak gönüllerdeki yerimizi koruyacağımızı biliyor ve hangi koşullarda olursa olsun ilçemizin kültürünü ve geleneklerini yaşatmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


                      YILDIRIM AHALİSİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum