YILDER Üyeleri Üniversite İçin Biraraya Geldi

YILDER Üyeleri Üniversite İçin Biraraya Geldi

Yıldırım Ahalisi Derneği üyeleri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi için iftarda bir araya geldi.

         Saray’da bulunan Coşkun Saray Restoranda düzenlenen iftara Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Yıldırım Ahalisi Derneği Başkanı Tansel Demirok, ÇUDEF Başkanı Recep Taş ve derneğe bağlı köylerin dernek başkanları katıldı.

İftarın ardın konuşma yapan Yıldırım Ahalisi Derneği Başkanı Demirok, yemeğe katılan herkese teşekkür etti. Yıldırım Ahalisi Derneği olarak Ankara’ya kurulması düşünülen üniversitenin isim hakkının tescillenmiş olarak kendilerine ait olduğunu ve bu üniversitenin de ilçelerine yakışacağını kaydeden Demirok, bu güne kadar tüm siyasilerinde bu yönde beyan verdiğini hatırlattı. Her ihtimali göz önüne almak gerektiğini vurgulayan Demirok,’’  Bilindiği gibi bizim derneğimize bağlı olan tüm köylerin ismi Yıldırım diye başmaktadır. Ayrıca tüm bu köylerimizde 1402 Ankara Savaşının cereyan ettiği mekanlardır.  Bu nedenle de kurulacak üniversitenin ismiyle, kurulması gereken mekanlarıyla, ulaşımıyla ve benzer birçok nedenle ilçemizin hakkı olduğunu ısrarla söylüyoruz. Bu tarihi gerçeğe ve isteğe hiçbir kimsenin kayıtsız kalacağını düşünmüyoruz. Bu güne kadar ilçemizi ziyaret eden veya bizim bizzat kendilerine giderek ziyaret ettiğimiz tüm siyasiler, bu üniversitenin Çubuk’un hakkı olduğunu da bize defalarca söylediler’’dedi

İlçede 7’den 77’iye herkesin üniversiteye angaje olduğunun altını da çizen Demirok, aksinin olmasının ilçede büyük bir yıkım olacağını da iddia etti.  İlçedeki her kurum ve kuruluş gibi haklı mücadelelerine devam edeceklerini belirten Demirok, 16-19 Eylül tarihlerinde yapılacak festivalden sonra ilçede tüm dernek ve federasyonunda katılımıyla üniversite ve Yıldırım Beyazıt hakkında seminer ve panellerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

Demirok’un konuşmasının ardından konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan’da, Ak Partili siyasilerin ve Ak Parti Hükümetinin ilçelerine her konuda olduğu gibi üniversite konusunda da destek olduğunu ifade ederek, verilen sözlerden ve en son ilçeye gelen Ak Parti Genel Başkanı Haluk İpek’in konuya ilişkin konuşmasını anlattı.

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğinin altını çizerek, birlik ve beraberlikte hareket etmenin önemine değindi. Başkan Özden, 12 Eylülde yapılacak referandumun Türkiye ve ilçe için önemini anlatarak, yapılacak referandum da alınacak sonuçların ilçenin menfaatine sonuçlanmasını temenni etti.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.